کد خبر: ۱۲۶۷۳۰
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۲

مطهری: برخی می‌گویند تا موافقت رهبری نباشد، نباید طرح سوال از احمدی‌نژاد عملیاتی شود

مطبوعات اصلاح‌طلب از آزادی عمل کافی برخوردار نیستند
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب- علیرضا خامسیان(روزنامه شرق): علی مطهری تا 10 ماه آینده که به موسم انتخابات مجلس نزدیک می‌شویم تصمیم می‌گیرد در این انتخابات کاندیدا شود یا نه چرا که به گفته خودش شاید در این مدت تحولاتی همچون عملیاتی شدن طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد در بهارستان رخ دهد که او را مجاب کند در انتخابات بعدی کاندیدا شود.
 
مطهری که هم اکنون عضو هیأت نظارت بر مطبوعات است، به «شرق» می‌گوید: مطبوعات اصلاح‌طلب از آزادی عمل کافی برخوردار نیستند. 

گفت‌وگو با چهره شاخص اصول‌گرای منتقد دولت که این روزها مکتب ایرانی را خطر جدی برای انقلاب می‌داند از بررسی وضعیت مطبوعات ایران آغاز و با آخرین خبرها از طرح سوال از احمدی‌نژاد پایان میابد. 

شما در دوران اصلاحات و حتی در دولت سازندگی طی مقالاتی که بیشتر در روزنامه کیهان به چاپ می‌رسید نقدهایی به برخی سیاست‌های آن دوران داشتید، در مقطع فعلی هم نقدهایی به بعضی از سیاست‌های دولت دارید اما آثار شما در کیهان منتشر نمی‌شود، علت چیست؟ 

علت را باید از کیهان بپرسید. البته امروز هم گاهی مطالب من در کیهان منتشر می‌شود، همان طور که آن روز هم برخی مقالاتم را چاپ نمی‌کردند. در مسائل فرهنگی اختلاف‌‌نظر نداریم اما در مسائلی مانند آزادی بیان و فتنه اخیر اختلاف نظر داریم. 

آقای مطهری شما هم اکنون عضو هیأت نظارت بر مطبوعات هستید. وضعیت مطبوعات اصلاح‌طلب را چگونه می بینید، آیا اطلاح‌طلبان به مانند اصول‌گرایان تریبونی برای انتشار مواضع خود دارند؟ 

در حد مطلوب نیست. به موجب برخی محدودیت‌هایی که از سوی بعضی نهادها اعمال می‌شود و بیشتر ناشی از فتنه اخیر است مطبوعات، اعم از اصلاح‌طلب و اصول‌گرای منتقد، آزادی عمل کافی ندارند. 

وضعیت هیأت نظارت بر مطبوعات در دوره فعلی را چگونه می‌بینید؟ 

نسبت به دوره قبل بهبود یافته و نگاه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به مطبوعات نسبت به گذشته بهتر شده است. البته هنوز برخی سخت‌گیری‌ها وجود دارد. شخصا معتقدم غیر از مسائل اخلاقی، در دیگر حوزه‌ها نباید سخت‌گرفت مگر در مواردی که مصداق کتب ضلال و موجب فریب مردم است، در حالی که اکنون این روند برعکس است و مطالبی که در برخی نشریات در زمینه مسائل اخلاقی و تربیتی منتشر می‌شود نیازمند تذکر و برخورد جدی است. 

پیشنهاد شما برای رشد کیفی و کمی مطبوعات چیست؟ 

من بر توسعه کمی مطبوعات اصراری ندارم. مطبوعات نباید به عنوان یک ابزار درآمد و کار اقتصادی تلقی شوند. اکنون برخی افراد مجوز یک نشریه را با هدف اقتصادی می‌گیرند که این، کار درستی نیست. ولی مطبوعات باید از نظر کیفیت ارتقا پیدا کنند، مطالب تحلیلی خود را افزایش دهند و به طور کلی قدرت تعقل و تجزیه و تحلیل جامعه را بالا ببرند، واقعیات را بنویسند و انصاف را رعایت کنند، از دروغ و تحریف و تقطیع اخبار و مطالب بپرهیزند تا اعتماد جامعه را به دست آورند.
آقای دکتر، نطق‌های اخیر شما در مجلس به نقد جدی مکتب ایرانی بیشتر اختصاص داشت و دیگر مسائل کشور همچون توجه به حقوق شهروندی به نظر می‌رسد مغفول واقع شده است. به چه دلیل اصرار زیادی به نقد مکتب ایرانی دارید و حتی این مورد زمینه‌ساز طرح سوال از رئیس‌جمهور شده است؟ 

اینکه گفتید مسأله حقوق شهروندی مغفول واقع شده ممکن است در نطق‌های مجلس اتفاق افتاده باشد و حرف شما درست باشد ولی من در مصاحبه‌های متعدد به این موضوع اشاره کرده‌ام. اما بحث مکتب ایران مسأله‌ای است که می‌خواهد مسیر انقلاب را تغییر دهد و من آن را مسأله اصلی می‌دانم نه فرعی. باید این موضوع را تبیین کرد تا مردم متوجه شوند چه اهدافی پشت سر این تز وجود دارد. وقتی می‌بینیم که دولت با تمام قدرت می‌خواهد این مکتب را رواج دهد وظیفه ماست که موضع‌گیری کنیم و در مقابل آن بایستیم. 

برخی از همکاران شما در مجلس از هم اکنون اعلام کردند که در انتخابات دور بعد شرکت نمی‌کنند. شما اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کردید که اگر شرایط به همین منوال باشد شاید کاندیدا نشوید. مگر اکنون چه شرایطی است که شما از آن رضایت ندارید؟ 

من معتقدم اگر مجلس نتواند کارهای اساسی انجام دهد نیازی به حضور امثال من نیست. اگر بناست فقط طرح‌ها و لوایح معمولی را که به جایی برنمی خورد تصویب کنیم حضور یا عدم حضور ما در مجلس آنچنان فرقی نمی‌کند، به هر حال یک نفر دکمه را فشار می‌دهد(با خنده) ولی اگر مجلس نهادی باشد که بتواند جلوی انحرافی را در نظام بگیرد و یا رئیس‌جمهور را ملزم به اجرای قانون کند و بتواند به درستی از حقوق مردم دفاع کند ارزش دارد انسان برای آن وقت بگذارد و کاندیدا شود. اگر در برابر برخی موضوعات مهم که باید در مجلس پیگیری شود و وظیفه مجلس است ممانعت‌هایی صورت بگیرد کاندیدا شدن برای اینچنین مجلسی مفهومی ندارد. 

مثلا چه موضوع مهمی؟ 

مثل طرح سوال از رئیس‌جمهور که ایشان قانون را اجرا نمی‌کند و باید به خاطر این عمل پاسخ‌گوی مجلس باشد و اگر مجلس در قبال این رفتار ساکت باشد فلسفه وجودی خود را از دست می‌دهد. 

به هر حال شما در مجلس حضور دارید و باید پیگیر این طرح باشید، یا خود شما نمی‌خواهید یا اراده ای در خارج از مجلس مانع می‌شود... 

مشکل در نگاه ما به وظایف و اختیارات نماینده و برداشت ما از التزام به ولایت فقیه است. شاید 90 درصد مجلس موافق این طرح باشد ولی بسیاری از آن‌ها پذیرفته‌اند که تا زمانی که موافقت رهبری نباشد نباید انجام شود، در صورتی که چنین تفکری غلط است. ما باید مستقل تصمیم بگیریم و کار را جلو ببریم، اگر در میانه راه رهبری فرمودند مصلحت نیست، ما هم پیگیری نمی‌کنیم و دستور ایشان را اجرا می‌کنیم. در این صورت، هم به وظیفه خود عمل کرده و در مقابل مردم پاسخ‌گو هستیم و هم از رهبری که لابد مصلحت بالاتری را دید‌ه‌اند اطاعت کرده‌ا‌یم و در واقع دو افتخار برای ما خواهد بود. ولی اینکه بخواهیم در هر وظیفه‌ای ابتدا نظر رهبری را کشف کنیم، به حیثیت و استقلال مجلس لطمه می‌زند. 

البته اکنون سوال از رئیس‌جمهور که شامل مقاومت ایشان در برابر حکم حکومتی ابقای آقای مصلحی در وزارت اطلاعات نیز می‌شود بیش از حد نصاب لازم امضا دارد و در زمان مناسب به هیأت رئیسه مجلس تقدیم خواهد شد. اگر این کار زودتر انجام شده بود کار به این جا نمی‌کشید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین