آفتاب: مدیرکل دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم با بیان اینکه پس از مازندران استان اصفهان جزو استانهایی است که از نظر تعداد موسسات غیرانتفاعی به اشباع رسیده است، افزود: همچنین بعد از این دو استان، استانهای خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی، قم، کرمان، گلستان و قزوین جزو استانهای اشباع شده به شمار میآید.
دکتر نادری روز پنجشنبه در همایش روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی کشور که با حضور وزیر علوم در پژوهشکده رویان برگزار شد، با اشاره به فعالیت ۲۹۵ موسسه غیردولتی در کشور، عنوان کرد: تعداد موسسات آموزش عالی غیردولتی در کشور تا سال ۸۶، ۱۸۱ موسسه بود که این تعداد در سال ۸۷ به ۲۴۴ موسسه افزایش یافت و اکنون نیز به ۲۹۵ موسسه رسیده است.
وی با اشاره به تعداد مجوزهای اصولی و تقاضاهای ایجاد موسسات غیرانتفاعی با بیان اینکه بیشترین تقاضاها در سال ۸۵ بود، اظهار کرد: همچنین در سال ۸۴، ۷۶ مجوز اصولی ارائه شد که در سال ۸۸ این تعداد مجوز اصولی به ۲۰ عدد کاهش یافت و در سال ۸۹ موسسات غیر انتفاعی توانستند ۳۰ مجوز اصولی و ۲۵ مجوز قطعی دریافت کنند که کاهش شیب صدور مجوز به دلیل رعایت برخی مسائل در وزارت علوم انجام گرفت.
وی با اشاره به فعالیت ۴۲ موسسه غیرانتفاعی در استان مازندران عنوان کرد: این در حالیست که تا سال ۸۹ استان مازندران باید دارای ۹ موسسه غیر انتفاعی میبود و مشخص نیست از کجا مجوز مابقی موسسات دریافت شده است.
نادری با اشاره فعالیت موسسات آموزش عالی تک جنسیتی در کشور، گفت: از این موسسات غیردولتی دو موسسه تک جنسیتی «ابرار» و «رفاه» در تهران در حال فعالیت هستند.
وی همچنین گفت: درخواست تاسیس ۷ موسسه تک جنسیتی دیگر نیز ارایه شده که این موسسات در حال گزینش هستند و به یکی از آنها امسال مجوز فعالیت داده میشود.
مدیرکل آموزشهای آزاد وزارت علوم با بیان اینکه دو موسسه از این هفت موسسه درخواست کننده، متقاضی دانشگاههای پسرانه در استانهای قم و اصفهان هستند، افزود: مجموعا ۳۰۲ تقاضای جدید موسسه غیر انتفاعی ارائه شده است و ۳۵ درخواست مجوز اصولی در موسسات غیر انتفاعی وجود دارد که پس از نهایی شدن طرح آمایش سرزمین به این درخواستها پاسخ داده میشود.
وی با بیان این که مجموعا ۱۴ موسسه به دانشگاه یا دانشکده غیر انتفاعی ارتقا یافتند افزود: موسسات غیر انتفاعی در سه مرتبه عالی، متوسط و غیر قابل قبول تقسیم بندی میشوند که ۱۰ تا ۱۵ درصد آنان در رتبه عالی، ۷۰ درصد در رتبه متوسط و ۱۰ درصد آنان جزو موسسات غیر قابل قبول هستند که این موسسات در کمیسیون ماده ۹ با توجه به دو موضوع عدم توسعه و صفر شدن ظرفیت بررسی میشوند.
وی با اشاره به فعالیت موسسات غیر انتفاعی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی و تصویب کلیات تشکیل این موسسات توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در این راستا دومین همایش روسای موسسات غیر انتفاعی با توجه به برنامه پنجم توسعه اواخر سال جاری برگزار میشود و در این همایش از روسای دفاتر نظارت استانی جهت ارایه دستاوردهای آموزشی پژوهشی و فرهنگی آنان دعوت به عمل میآید.
مدیرکل دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم در خاتمه با بیان اینکه بالاترین درصد تراکم موسسات غیر انتفاعی در ۹ استان، افزود: همچنین شهرهای مشهد، قم، کرج، زاهدان و تبریز هر کدام تقاضای ایجاد یک موسسه تک جنسیتی و در تهران تقاضای تاسیس دو موسسه تک جنسیتی ارائه شده است.