آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: غلامعلی دهقان گفت: ظهور و بروز جریان انحرافی، آن هم در اردوگاه اصولگرایان موضوعی ساده نیست که بتوان برای آن جواب ساده پیدا کرد و با تاکتیک برونفکنی، آن را به جریانهای فکری سیاسی میانه و یا چپ-اصلاح طلب- نسبت داد.
دهقان در گفتوگو با خبرنگار آفتاب اظهار کرد: آنچه واقیعت دارد این است که بر اساس شواهد جریان انحرافی طی سالیان اخیر تلاش کرد دو قطبی کاذبی را میان اصیلترین چهرههای انقلاب ایجاد نماید؛ هنوز فراموش نکردیم که یک هفتهنامه نزدیک به جریان انحرافی -هفتهنامه همت- چگونه دوقطی کاذبی را تحت عنوان یاران مقام معظم رهبری و یاران آیتالله هاشمی رفسنجانی دامن میزد. قرائن و شواهد نشان میدهد که تخریب گسترده هاشمی از روزهای انتخابات تا کنون، ریشه در اقدامات جریان انحرافی داشته و حتی بنا به روایتی کارگردان تخریبهای مناظره تلویزونی خرداد 88 با راس جریان انحرافی بوده است.
دهقان در ادامه با بیان اینکه حال پرسش اساسی این است که چرا عدهای وانمود میکنند که جریان انحرافی از حمایت جریان میانه و جریان اصلاحطلب برخودار است؟، ادامه داد: برخی تلاش میکنند جبران مافات کرده و با تاکتیک برونفکنی جریان خود را تطهیر و رقبای سنتی خود را بار دیگر خدشهدار کنند.
این کارشناس و فعال سیاسی گفت: آیا درست است تا دیروز که طبل رسوایی جریان انحرافی به صدا در نیامده بود برخی اصولگرایان این جریان را خودی میدانستند و امروز که ماهیت آنها بیش از گذشته آشکار شده آن را منتسب به دیگران کنند؟ واقیعت این است منتقدین اصیل و ریشهدار دولت نهم و دهم هیچگاه نگران جریان اصیل و ریشهدار اصولگرا نبوده چرا که آنان هم در پیدایش انقلاب و هم استمر آن نقش مهمی داشتند و به تعبیری همیشه پای ثابت انقلاب بودهاند. آنچه اسباب نگرانی منتقدین با انصاف دولت نهم و دهم بوده است اقدامات همین جریان انحرافی بود که سرانجام ماهیت خود را در ابعاد فکری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نشان داد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به اصولگرایان توصیه کرد که جریان اصولگرایی باید در نقد درونگفتمانی خود، رشد و صعود جریان انحرافی و رسیدن آنها به مناصب حساس را بررسی کرده تا بار دیگر دچار بلای سیاسی از این نوع نشوند. همانطور که از جریان اصلاحطلب انتظار میرفت پس از واگذاری قدرت در سال 84 و به دست آمدن شکستهای پیدرپی در شورای دوم، مجلس هفتم، رئیسجمهوری نهم به این موضوعات نگاه آسیبشناسانه داشته باشد و ضعفهای خود را برسی کند.
دهقان افزود: برآمدن اکبر گنجیها در جریان اصلاحات و رشد صعود جریان انحرافی در دولت اصولگرا شباهت زیادی با هم دارند زیرا در هر دوی این جریانات نوعی رادیکالیسم دیده میشود. رادیکالیسم یکی نتیجه کارش ساختارشکنی بود و دیگری انحراف فکری و سیاسی در نظام.
دهقان در پایان گفت: وقتی جریانهای اصیل تحت تاثیر فرصتطلبان و قدرتطلبان قرار گیرند نتیجه آن به حاشیه رفتن شخصیتهای دانا و معتدل است بنابر این باید از تاریخ درس آموخت و جوگیر دوقطبیهای کاذب نشد که همین دو قطبیهای کاذب همانند دوقطبی مشروطه-مشروعه در نهضت مشروطه و دوقطبی مصدق و کاشانی در نهضت ملی شدن نفت و دوقطبی خط امام -غیر خط امام و... نیروهای اصیل را در 100 سال اخیر روبروی هم قرارداده است. جریان انحرافی رفتنی است همان طور که ساختارشکنان هم رفتند اما فراموش نکنیم تاریخ باز هم میتواند تکرار شود.
آیا هرکسی مخالف ما بود باید تکفیر شود و انگهایی مثل جریان انحرافی و ... زده شود.