آفتابنیوز : آفتاب: آخرین روز از همایش جایپا در حالی آغاز شد که مجری برنامه سه نام آشنا را به عنوان سخنرانان جلسه معرفی کرد. دکتر محمدرضا ناریابیانه، دکتر محمد هادی موذن و دکتر محمد خوشچهره سه کارشناسی بودند که حاضران در جلسه خود را برای شنیدن حرفهای ایشان آماده کردند.
به گزارش روابط عمومی خانه شهریاران جوان، چهارمین روز برگزاری ششمین دوره همایش جایپا با موضوع «جوان ایرانی، پرسشهای امروزی» با سخنرانی محمدرضا ناری ابیانه رییس گروه مشاوران جوان شهردار تهران در حالی آغاز شد که ابیانه موضوع بحثش را با تیتر جنبش نرمافزاری معرفی کرده و سخنانش را با این جمله شروع کرد که وضع موجود تولید دانش ناکارآمد است و همین باعث تاکید مقام معظم رهبری در این موضوع شده است. وی ادامه داد: وقتی صحبت از جنبش نرمافزاری میشود همان هایی وارد بحث میشوند که موجب عقبافتادگی کشور در سی سال اخیر بودهاند. در حالی که طبق آمار روزی هزار نخبه در حال هدر رفتن و فرار از کشور هستند! ما باید از این جریان فکری عبور کنیم تا به نکات تازه و بحث پیشرفت برسیم.
دکتر ناریابیانه که در این جلسه مجهزتر از باقی اساتید حاضر شده بود، با نمایش تصاویر اسلایدی روی پرده سالن، مباحث خود را با محوریت جنبش نرمافزاری در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دنبال کرد. رییس گروه مشاوران جوان شهردار تهران با بیان اینکه: آیات و روایات و احادیث ما مثل گندمند ولی مردم ما نان میخواهند تاکید کرد: ما باید ارزشهای اسلامی را به گونهای آیتمبندی کنیم که متخصصین جامعهشناسی بتوانند از آنها الگوهایی برای پیشرفت جامعه استخراج بکنند. در این راه اولین کار این است که نقطه ایدهال در جنبش نرمافزاری مشخص شود. قالبریزی تولید نیازهای فردی و اجتماعی و خانوادگی در علوم فرهنگی هنری صورت میگیرد. در حالحاضر ما فقط داریم نیاز تولید میکنیم در حالی که معلوم نیست براساس کدام الگوها این اتفاق میافتد. «فردوسی» مدل توسعه ما کجاست؟ سعدیها کجا هستند که نیازهای جامعه را بسرایند؟ کمالالملکها کجا هست که نیازهای مردم را به تصویر بکشند؟
رییس گروه مشاوران جوان شهرداری تهران ادامه داد: وقتی علم و تکنولوژی و کالا همه وارداتی هستند چگونه میشود به پیشرفت و توسعه فکر کرد؟ ناری ابیانه در پایان با لحنی طعنهآمیز گفت: «دستور مقام معظم رهبری در مورد جنبش نرمافزاری این بود که این جریان تک تک اجزای جامعه را به حرکت وادار کند نه اینکه مثل طوفانی باشد در فنجان!»
نکته جالب در این جلسه این بود که وقتی مجری برنامه میخواست سوالات حاضرین را از ناریابیانه بپرسد، او برگههای سوالات را از روی میز برداشت و به جای پاسخ به سوالات شماره موبایل خود را به حاضرین اعلام کرد و گفت: هر سوالی داشتید و حتی اگر برای نوشتن پایاننامه راهنمایی خواستید با من تماس بگیرید!
دکتر هادی موذن: مقام معظم رهبری برای پیشرفت برنامه دارند در ادامه مراسم دکتر محمد هادی موذن حرفهایش را با مناجات کوتاهی به زبان عامیانه شروع کرد و بعد بحث در مورد بایستههای جهاد اقتصادی را با بیان نکات و موضوعاتی دنبال کرد که توسط تصاویر اسلایدی کامل میشده در این بخش موذن به توضیح و توصیههایی پرداخت که بیشتر جنبهی آموزشی داشت.
مشاور عالی شهردار تهران با ورود به بحث بایستههای جهاد اقتصادی ضمن اشاره به اینکه در روحیه جهادی نفع مردم بیش از نفع حزبی و جناحی باید مطرح باشد گفت: مقصود از جهاد اقتصادی تنها فعالیت اقتصادی نیست، بلکه باید ابعاد معنوی و اخلاقی و ایجاد سرمایههای غنی اجتماعی را هم در نظر گرفت. نباید قصه بینوایان در کشور ما تکرار شود. نباید کرامت انسانی در جامعهی اسلامی زیر سوال برود.
دکتر موذن با تاکید بر اینکه جهاد اقتصادی یک روند پیچیده و عمیق است ادامه داد: یکی از بدترین چیزهایی که باعث از بین رفتن مسایل معنوی و سلامت اقتصاد میشود «ربا»ست. مسئله مهم بعدی برداشتن موانع از سر راه رشد پرشتاب اقتصاد کشور است. در جهاد اقتصادی باید از نخبگان هم استفاده کرد تا در کنار شعار «ایرانی جنس ایرانی بخر» این را هم بگوییم که «ایرانی جنس ایرانی تولید کن»
رییس گروه مشاوران شهردار تهران در پایان سخنانش گفت: در بحث جهاد اقتصادی نباید همت و کار مضاعف را فراموش کنیم. از سوی دیگر ما نیاز داریم که اساسنامه اهتمام به تولید را تبدیل به ارزش کنیم و حمایتهای اساسی هم از تولیدکنندگان به عمل بیاوریم تاکسی از تولید نترسد. مشاور عالی شهردار تهران اضافه کرد: از نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری معلوم است که ایشان یک الگوی اسلامی- ایرانی برای پیشرفت دارند که هر کدام به صورت یک پکیج مجزا مطرح است و در نهایت تبدیل به یک «کل» میشود. ما برای حرکت به سمت پیشرفت باید از طریق این جزئیات که مد نظر مقام عظمای ولایت است، به آن «کل» مطلوب برسیم.
هادی موذن در پایان چند کتاب با موضوع اقتصاد به دانشجویان معرفی نمود که مورد توجه و اقبال آنها قرار گرفت. وی توصیه کرد: مهمتر از خواندن کتاب، حلاجی موضوع و تفکر به مطالب است. خواندن صرف، دردی دوا نمیکند؛ باید در این مباحث به صورت جامع و خلاقانه وارد شد تا دانستهها به صورت کاربردی موجب شکوفایی و تحول شود.
خوشچهره: هدفمند کردن خوب است اما نه با هر شیوهای آخرین سخنران همایش ششم جای پا با موضوع الگوی اسلامی– ایرانی پیشرفت دکتر خوشچهره عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدرس اقتصاد بود.
به گزارش خبرنگار خانه شهریاران جوان چهاردهمین جلسهی کرسیهای آزاد اندیشی با موضوع موانع پیشروی الگوهای دینی پیشرفت با حضور دکتر خوش چهره برگزار شد مجری برنامه او را از جمله چهرههای سیاسی فعال و خلاق انقلاب اسلامی معرفی کرد که همیشه میخندد، مقام قهرمانی ورزشی دارد، پیراهن آستین کوتاه میپوشد و در بین نخبگان جامعه هم هوادارنی دارد. با این تعاریف دکتر خوشچهره با تشویق حاضرین به روی صحنه آمد. خوشچهره صحبتهایش را با این جمله آغاز کرد که پیشرفت را خیلیها معادل توسعه میدانند. در حالی که تاکید مقام معظم رهبری بر این بوده است که واژه توسعه تداعیگر مفهوم غربی بهبودی وضع موجود است که اگر به جای آن از واژهی پیشرفت استفاده شود مفهوم بهتر و کاربردیتر خواهد داشت.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از اقتصاددانان بزرگ دنیا وجود اخلاقیات در اقتصاد را لازمهی پیشرفت میدانند افزود، با اینکه در دین هم عمران و آبادی مطرح است و بر آن تاکید فراوان شده است اما در کنار آن سیر تکاملی انسان هم لحاظ شده است که در واقع به معنی اهمیت اخلاقیات و معنویات است. خیلی از غربیها به این نتیجه رسیدهاند که اقتصاد کنونی با یک نوع ناامنی برای افراد و جامعه همراه است.
خوشچهره تاکید کرد: اگر میخواهیم الگوی اسلامی برقرار کنیم اول باید درک درستی از رشد اقتصاد همراه با عدالت اجتماعی داشته باشیم متاسفانه امروز وقتی صحبت از پیشرفت اقتصادی به میان میآید اول همه سراغ سرمایههای مادی میروند و در مرحلهی بعد به سرمایههای انسانی نظر دارند. در حالی که آنچه بیش از سرمایهی مادی و سرمایهی انسانی وحتی سرمایههای علمی مطرح است، سرمایههای اجتماعی است. مثلا انقلاب اسلامی ما نمونهی بارز سرمایه گذاری اجتماعی است این سرمایه مبتنی بر یک باور و اعتماد عمومی است که این باور از شفافیت و صداقت نظام حاکم سرچشمه میگیرد نه با تزریق و تلقین. مشکل اقتصاد ما این است که پیش از اینکه به فکر استفاده از ظرفیتهای موجود باشد، به جذب سرمایههای مادی خارجی نظر دارد که در واقع این الگوی سرمایهداری بزرگترین مانع بر سر راه پیشرفت اقتصاد کشور است.
خوشچهره با اشاره به اینکه یکی دیگر از موانع علم در راه پیشرفت اقتصاد، رشد واردات است افزود: متاسفانه ما در ده سال گذشته با شیوهی واردات روز افزون برای ایجاد توازن در بازار روبرو بودهایم که هر سال هم رکود سال گذشته برای تولیدکنندهی خارجی است.
خوشچهره در پایان سخنانش ضمن تاکید بر اینکه مردم ما استحقاق فقری که الان گریبانش را گرفته است را ندارند، گفت: وضع موجود هیچ ربطی به اسلامی بودن اقتصاد کشور ندارد، بلکه اتفاقا به دلیل دور شدن از ارزشها و دستورات دینی و اسلامی است.
این استاد اقتصاد در ادامه با ابراز بیعلاقگی به پرداختن به موضوع هدفمندی یارانهها ادامه داد: از آنجا که بحث هدفمندی که از دولت اصلاحات مطرح بوده الان تبدیل به قانون شده من دیگر تمایل ندارم در موردش صحبت کنم اما به طور خلاصه همین رامیگویم که هدفمند کردن یارانهها در اساس مبحث خوبی است ولی نه با هر شیوه و روش اجرایی. نباید این طرح با ابزارهای سیاسی به اجرا درآید و به فقرا وعدهی دریافت پول داده شود. اتفاقا همین شیوه خود مانع پیشرفت اقتصاد است.
میگی بیشتر فشار بیارن؟ صبرکن و حوصله داشته باش. چند ماه دیگه. دارن یکسری پوستکن خبره از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی و ... ( همونایی که تا چند سال قبل میگفتید صهیونیستین و ضدجوامع اسلامی و ایرانی و ... اینهاین ) میآرن تا تقریبا کار تقریبا تکمیل بشه.
شما هم چوب لای چرخ نکنین. ببین نمایندههای مردم را (وکیلالدوله ) چه ساکت و آرومن و سهمیه بنزین و پاداش ...