کد خبر: ۱۲۸۸
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۳:۵۰

رامسفلد از وجود شكاف در كاخ سفيد در مورد ايران خبر مي دهد

آفتاب‌‌نیوز :
درست جلوي در اصلي سالن كنفرانس، مستقيماً با او رو به رو شدم و ضمن معرفي خودم، فوراً پرسيدم: «آقاي رامسفلد، آيا شما همان رامسفلد قبلي براي همان اروپاي كهنه هستيد و مي خواهيد مسأله جنگ با ايران را مطرح كنيد؟» او خنده كوتاهي كرد و اقدام نظامي عليه ايران را رد كرد و به كلمه «قبلي» يا «قديمي» هم اشاره كرد و وارد سالن شد.

او سعي مي كرد هرگونه احتمال حمله نظامي به ايران را رد كند و در همان حال، از اتخاذ موضع در اين خصوص خودداري مي كرد. حتي وقتي اعضاي پارلمان آلمان از ايران حمايت كردند، رامسفلد باز هم از واكنش در اين خصوص اجتناب كرد. بعد از آن، پي ير لالوش عضو پارلمان فرانسه در ناتو به سخنان كاندوليزا رايس اشاره كرد و آنگاه بود كه رامسفلد واكنش تندي نشان داد و گفت: «كاندوليزا رايس، خط مشي را تعيين نمي كند و اين سياست را هم تعيين نكرده است. اين رئيس جمهور است كه خط مشي را تعيين مي كند.»

اين لحن تند، حاكي از شكاف بين پنتاگون و وزارت امور خارجه آمريكا بود. در همان زمان، رامسفلد ادامه داد: «با تمام احترامم به ايران، تمايل و هدف من مثل آمريكاست. اميدوارم با كمك اتحاديه اروپا و آژانس، راهي براي مقابله با تمايلات هسته اي ايران در عرصه نظامي يافت شود اما تاكنون هيچ نكته مثبتي به دست نيامده است.»

اين نكته مهمي است كه در كنفرانس مونيخ، هيچ كس سخني در مورد حق ايران براي داشتن انرژي هسته اي به ميان نياورد اما در مورد شفافيت اين برنامه، سخنان زيادي مطرح بود. حتي رامسفلد هيچ گاه نگفت ايران نبايد به فعاليت صلح آميز هسته اي مشغول باشد.

او دوباره به اين مسأله اشاره كرد كه هيچ كشوري در جهان، خواهان موفقيت ايران در به دست آوردن فناروي هسته اي نيست اما اطلاعات بيشتري در مورد مقاصد پنتاگون در اين خصوص ارائه نداد.

كنفرانس مونيخ، عرصه اي براي حاميان ايران، به خصوص سياستمداران آلماني بود و آنها از آمريكا مي خواستند كه به مذاكرات اروپا با ايران بپيوندند.

در همان حال، خاوير سولانا هم به كنفرانس آمد و به خبرنگار آفتاب گفت كه از همكاري ايران، خشنود است اما هنوز كارهاي زيادي هست كه بايد انجام شود. او گفت: «من مي توانم به شما اطمينان دهم كه اتحاديه اروپا واقعا در مذاكرات جدي است. من مي خواهم آمريكا را در اين خصوص، فعال تر ببينم اما اين مسأله اي است كه ايران و آمريكا بايد در موردش تصميم بگيرد.»

او همچنين به خبرنگار آفتاب گفت: «من واقعا خوشحالم. ايرانيان، نشانه هايي از همكاري را به نمايش گذاشته اند اما ما به تلاش بيشتري نياز داريم.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین