آفتابنیوز : آفتاب: سفیر سوریه در آژانس در واكنش به تصویب قطعنامه شورای حكام كه موضوع هسته ای این كشور را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده است ,گفت كه این قطعنامه براساس اطلاعات فاقد اعتماد و اطمینان به تصویب رسیده است.
برخی از كشورهای عضو شورای حكام در قطعنامه ای كه عصر روز پنجشنبه در نشست شورای حكام به تصویب رسید موضوع سوریه را به شورای امنیت ارجاع دادند.
'بسام سباق' سفیر سوریه در آژانس در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در وین در باره این قطعنامه گفت:جای تاسف است كه شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی, این موضوع را به تصویب رساند.
وی تاكید كرد:قطعنامه به تصویب رسیده علیه سوریه ,براساس احتمالات گزارش مدیركل بوده و حاوی اطلاعاتی می باشد كه فاقد اطمینان و اعتماد است.
قطعنامه مذكور توسط كشورهای آمریكا,آسترالیا, بلژیك ,كانادا,جمهوری چك , دانمارك , فرانسه , آلمان ,ایتالیا,كره جنوبی ,هلند, پرتغال و انگلیس به شورای حكام ارائه شده بود.
این قطعنامه با 17رای مثبت ,6 رای منفی , 11رای ممتنع و یك كشور غایب در جلسه به تصویب رسید.
مخالفان این قطعنامه كشورهای چین ,اكوادور, پاكستان,روسیه ,ونزوئلا و آذربایجان بودند. مغولستان یكی از اعضای شورای حكام در هنگام رای گیری غایب بود.
اعضای شورای حكام شامل 35كشور می باشند.
در این قطعنامه آمده است كه كشورها تصمیم گرفتند براساس ماده 12.سی , به سبب عدم پایبندی سوریه با موافقتنامه پادمان , این موضوع را به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل گزارش دهند.
این قطعنامه می گوید: سایت دیرالظهور كه تخریب شده بود 'به احتمال زیاد' راكتور هسته ای بوده است و باید توسط سوریه اعلام می شد .
در این قطعنامه كشورهای مذكور , نگرانی خود را در این خصوص كه سوریه تنها جزییات محدودی از اطلاعات مربوط به تاسیسات تخریب شده گزارش داده است اعلام كردند.
این قطعنامه می گوید: سوریه همكاری های كمی در خصوص درخواست دسترسی آژانس به اطلاعات مربوط به اماكن,اسناد و غیره درباره طبیعت اصلی سایت دیرالظهور انجام داده است.
این قطعنامه از سوریه می خواهد امكان دسترسی به اطلاعات , اسناد و اماكن مربوط به اژانس را امكان پذیر سازد و به سئوالات حل نشده پاسخ دهد.
در این قطعنامه از سوریه خواسته شده تا پروتكل الحاقی را امضا نماید و آن را اجرا كند.
در ناآرامیهای روز جمعه در سوریه دستكم ۳۰ نفر كشته شدند از سوی دیگر روز جمعه در حمله نیروهای امنیتی به مخالفان حكومت بشار اسد كه در شهرهای مختلف آن كشور دست به تظاهرات زده بودند، دست كم ۳۰ نفر كشته شدند.
صبح روز جمعه ارتش و نیروهای امنیتی سوریه حمله به شهر «حسر الشُغور» را آغاز كردند.
دولت سوریه ادعا میكند ۱۲۰ تن از نیروهای ارتش و پلیس آن كشور در چند روز گذشته به دست گروههای مسلح كشته شدهاند و ارتش برای برقراری آرامش به این شهر لشگركشی كرده است.
تا كنون نزدیك به ۲۵۰۰ نفر از ساكنان این شهر برای نجات جان خود به تركیه پناهنده شدهاند. سازمانهای حقوق بشر سوریه مدعیاند تا كنون بیش از ۱۳۰۰ تن از معترضان به دست نیروهای امنیتی و ارتش آن كشور كشته شده اند.