کد خبر: ۱۲۹۴۶۱
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۹

آیا دولت به هشدار سال 86 رهبر انقلاب توجه كرد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی كه رهبر انقلاب اسلامی تیرماه 1386 در دیدار با جمعی از مدیران اجرایی و كارگزاران سراسر كشور، بر اهمیت مبارزه با فساد اقتصادی در دولت هشدار دادند، و با انتشار اسناد مالی در خصوص قراردادهای میلیاردی و تخلفات مالی و اداری‌ای كه سازمان بازرسی كل كشور و دیگر نهادهای نظارتی نیز در خصوص وقوعش اعلام موضع علنی كرده‌اند و همچنین با قدرت گیری برخی اشخاص در بدنه دولت كه همچنان ادامه دارد و بحث های جالبی که از سوی اصولگرایان منتقد فعلی دولت می‌شود، این پرسش مطرح است كه دولت تا چه میزان به این هشدار رهبر انقلاب و دیگر توصیه ها توجه عملی و نه شعاری داشته است؟ 

بستر فساد در ایران همواره در بدنه دولت بیش از سایر دستگاه ها فراهم بوده و این امری طبیعی است. بخش عمده بودجه كل كشور به دولت تعلق می‌گیرد، عمده فعالیت های توسعه ای و اقتصادی كشور در چهارچوب دولت تعریف می شود و تقریباً همیشه بحث اعتبار به دولت ختم می شود و علی‌رغم وجود اهرم های نظارتی برای بررسی هزینه كردها، هنوز راه های گریزی وجود دارد كه نشان می دهد همچنان لزوم قانون گذاری بیشتر و نهادسازی برای نظارت همزمان با كوچك سازی دولت و سپردن تصدی گری قوه مجریه به بخش خصوصی یك ضرورت است كه مجلس باید تمركز بیشتری نسبت به آن داشته باشد.

در همین رابطه آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در نهم تیرماه 1386 در دیدار با كارگزاران كشور كه مسئولان دولت نیز میان آنها بودند، در بخشی از بیاناتشان در این خصوص هشدار دادند: «...در داخل تشكیلات دولتى، اهمیت مبارزه‌ى با فساد اقتصادى بیشتر است از عین همین كار در دستگاه قضائى. دستگاه قضائى مجازات مفسد را بر عهده دارد، دستگاه اجرائى جلوگیرى از بروز فساد را بر عهده دارد؛ این مهمتر است؛ این پیشگیرى است. در پیچ و خم دالانهاى گوناگون اجرائى است - چه در مرحله‌ى برنامه‌ریزى، چه در مرحله‌ى اجرا - كه فساد جان میگیرد؛ این میكربهاى فساد به وجود مى‌آیند و رشد میكنند و تكثیر میشوند؛ جلوى اینها را باید گرفت.

البته مبارزه‌ى با فساد به صلاح احتیاج دارد؛ اول خودمان باید صالح باشیم؛ اهل فساد نباشیم تا بتوانیم با فساد حقیقتاً مبارزه كنیم. اگر در ما نقطه‌ى ضعفى از باب فسادپذیرى وجود داشته باشد، آن وقت دیگر خاطرجمع نخواهیم بود از اینكه در میدان قدم بگذاریم. لذا مواظب خودمان باشیم.

برادران و خواهران عزیز! مواظب خودتان باشید. آدمهاى فاسدى كه اسمهایشان را شنیده‌اید یا توصیفشان را مى‌شنوید، اینها از اول كه فاسد نبودند؛ یك وقت یك لقمه‌ى چرب و نرمى، دهن شیرین‌كنى - دانسته یا ندانسته - كسى توى دهن اینها گذاشته، به كامشان شیرین آمده، بعد لقمه‌ى بعدى و لقمه‌ى بعدى را خودشان برداشته‌اند و شده‌اند فاسد. خیلى مراقب باشید. این چندسالى كه مشغول خدمتید - حالا هر چه هست؛ ده سال است، پانزده سال است، چهار سال است، پنج سال است - خیلى از خودتان مراقبت كنید. تقوا یعنى همین؛ یعنى همین مراقبت...». 

و حالا با گذشت حدود چهار سال از این هشدار، پرسش بزرگ پیش رو این است كه دولت نهم و دهم تا چه میزان به این توصیه عمل كرده و تا چه میزان برابر برخورد نهادهای نظارتی از جمله قوه قضاییه و سازمان بازرسی با مدیران پرونده دارش مقاومت كرده است؟ 

اگر قرار باشد از افشاگری های چهره های منتقد فعلی دولت همچون علی‌رضا زاكانی و احمد توكلی گذر كنیم، در مقابل اعلام رسمی رئیس سازمان بازرسی كل كشور در خصوص تخلفات 450 میلیاردی در كیش و مواردی از این دست چه می توان گفت و البته در مقابل دیگر موارد منتشره كه در مواردی اسنادی از آن هم منتشر شده چه می توان كرد؟ 

البته دكتر احمدی نژاد این مطالب را بدون سند و غیرمعتبر خوانده كه در مقابل سازمان بازرسی هم ترجیح داده سكوت اختیار كند. اما در هر حال به نظر می رسد هشدارهای رهبری صد در صد مورد توجه قرار نگرفته و بنابرآنچه نهادهای مسئول اعلام رسمی كرده اند، در مباحث اقتصادی اتفاقاتی رخ داده كه جای تامل دارد.

در این شرایط به نظر می رسد ضروری است نهادهای مسئول از جمله قوه قضاییه كه با حضور آیت الله لاریجانی در برخورد با مفاسد اقتصادی علنی تر و مقتدرتر وارد گود شده‌اند، بدون هراس از پروپاگاندای رسانه ای جریان های خاص برخورد علنی با مفسدان داشته باشند تا اغماض در برخورد با برخی باعث نشود این تصور اشتباه پیش آید كه عده‌ای به واسطه حضور در نهادهای قدرت در امان هستند و می توانند همچون گذشته جولان دهند تا بدین ترتیب اعتماد مردم به قوه قضاییه بیش از پیش شود و چه خوب كه در آستانه هفته قوه قضاییه، این نهاد مهم با ضربه علنی به كمر مفسدین متصل به قدرت و دانه درشت های معلوم الهویه، بر اقتدارش بیفزاید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین