آفتابنیوز : آفتاب: دولت اعلام کرد وزارت آموزش و پرورش موظف است با رعایت قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی مصوب 23/7/87 عملکرد ریالی سال 1389 صرفا در مورد باقیمانده افراد حق التدریس و نیز حق التدریس نیروهای رسمی و پیمانی موجود محاسبه و عمل کند و درهر حال بکارگیری افراد جدید به صورت حق التدریس در سال 1390 نیز ممنوع است.
هیئت وزیران به استناد بند یکصد و سی و پنجم قانون بودجه سال 1390 کل کشور و به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و با تشکر از همه دستگاهها و اشخاصی که با رعایت ضوابط اجرایی قانون بودجه 1389 کل کشور کاهش قابل ملاحظهای را در هزینههای مصرفی دولت رقم زدند، ضوابط اجرایی بودجه 90 را به تصویب رساند.این مصوبه از سوی رئیس جمهور برای اجرا به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
برگزاری آزمون استخدامی معلمان، از اتفاقات جنجالی و پرسروصدایی بود که در سال 89 رخ داد. این آزمون حرف و حدیثهای زیادی را پشت سر خود داشت و اعتراضهای زیادی را برانگیخت تا جایی که حتی به رسیدن حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش به مرز استیضاح در صحن مجلس نیز رسید؛ اگرچه با کاهش امضای درخواست کنندگان استیضاح و فرصتی که نمایندگان به او دادند، توانست پشت این مرز بایستد.
آزمون استخدامی معلمان برای گزینش و انتخاب 40 هزار معلم برگزار شد و اینطور که گفته میشد حدود 638 هزار داوطلب برای شرکت در این آزمون ثبتنام کردند. اما این آزمون بیش از آنچه تصور میشد سروصدا راه انداخت و گذشته از اعتراض و انتقاد کانونهای حمایتی معلولان به دلیل عدم اعمال واقعی سهمیه 3 درصدی استخدام معلولان در آزمون استخدامی، باعث شد معلمان حق التدریسی، خرید خدمتی و شرکتی بازمانده از حکم استخدام، بارها دست به دامان مجلس و سایر نهادها شوند. معترضان به این آزمون اعتراض خود را به کمیسیون اصل 90 رسما اعلام کردند و اینطور که اعلام شد حدود 300 شکایت از نحوه برگزاری این آزمون در این کمیسیون وصول شد.
سالهاست معلمان غیررسمی در برزخ استخدام بسر میبرند و برای تعیین تکلیفشان و وارد شدن به جرگه مستخدمین رسمی دولت راههای مختلفی از جمله اعتراض و تجمع را هم امتحان کردهاند. پدیده معلمان حقالتدریسی به سال 1344 بازمیگردد که وزارت فرهنگ وقت برای جبران کمبودهای خود، نیروهای پارهوقت را به کار گرفت. در 10 سال اخیر به دلیل بحران جمعیت فارغالتحصیلان، مسئولان آموزش و پرورش که برای استخدام معلمان با محدودیتهای مالی و مقرراتی مواجه بودند، به طور گستردهای از معلمان حقالتدریسی بهره گرفتند که نارضایتی شغلی گسترده این گروه از معلمان را به همراه داشت تا جایی که در سال 85 شاهد تجمع 15 هزار نفری آنها در مقابل مجلس با شعار «ما را استخدام کنید» بودیم. این اعتراضها به امضای توافقنامه بیمه 87 و تصویب قانون استخدام آنها در سال 88 منجر شد. قانون استخدام 60 هزار معلم حقالتدریسی 15 مهر ماه سال گذشته پس از رفع ایرادهای مورد نظر شورای نگهبان با رأی بالای نمایندگان به تصویب نهایی مجلس رسید و مطابق آن دولت موظف شد طی یک دوره 5 ساله تمامی معلمان حقالتدریسی را مطابق بند ج ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری به استخدام درآورد. اما در همین اوضاع، خبر از استخدام 40 هزار معلم از طریق آزمون استخدامی اعلام شد که طبیعتا نتیجهای نداشت جز دلسردی و اعتراض کسانی که معتقد بودند با کسب سالها تجربه این حق آنهاست که استخدام شوند و نه نیروهای آزاد و خارج از بدنه آموزش و پرورش.
حالا با وجود این که آموزش و پرورش اعلام کرد که سال 90 از طریق آزمون 20 هزار نفر مجددا استخدام می شوند دولت استخدام افراد را به جز کارمندان حق التدریسی ممنوع کرده است .ممنوعیتی که می تواند تمامی معلمین حق التدریس را به استخدام امیدوار کند.