آفتابنیوز : آفتاب: مدير جهاد کشاورزی کاشان از فاجعه بزرگ خشکسالی و بحران مرگ تدريجی بخش کشاورزی در اين شهرستان خبر داد.
جواد امانپور گفت: بزرگترين مشکل در بخش خشکسالی رسيدن اعتبارات پس از فصل تابستان است.
وی با اشاره به تخصيص اعتبار يک ميليارد و 600 ميليون ريالی مديريت بحران استان اصفهان به بخش کشاورزی اين شهرستان در سال جاری افزود: اختصاص اين اعتبار، کمک بزرگی برای جلوگيری از فاجعه بزرگ خشکسالی و نابودی کشاورزی در کاشان است.
به گفته امانپور، برای جلوگيری کامل از وقوع فاجعه بزرگ خشکسالی و مرگ تدريجی کشاورزی در کاشان مديريت جهاد کشاورزی مبلغ 20 ميليارد ريال را برای لوله گذاری، مرمت قنوات و تامين آب مورد نياز است.
مدير جهاد کشاورزی کاشان، ميزان آبدهی 500 رشته قنوات اين شهرستان را در سالهای نرمال 120 ميليون متر مکعب دانست و گفت: متاسفانه به علت خشکسالی، امسال بيش از 40 درصد از اين ميزان آبدهی يعنی حدود 48 ميليون مترمکعب آن کاهش يافته است.
امانپور، تامين 40 درصد از منابع آبی بخش کشاورزی شهرستان کاشان را از طريق قنوات و 60 درصد آن را از طريق چاهها دانست و گفت: در مجموع 420حلقه چاه عميق و نيمه عميق و 500 رشته قنوات اين شهرستان ساليانه 300 ميليون متر مکعب آب بخش کشاورزی را تامين می کنند.
به گفته وی، حدود 7 هزار هکتار از باغات کاشان از طريق قنوات و چاههای کشاورزی آبياری می شود که حدود 50 درصد از اين ميزان دربخش کوهستانی است.
امانپور، کاهش بيش از 35 درصدی منابع آبی بخش کشاورزی بويژه قنوات کاشان را خاطر نشان کرد و گفت: پيش بينی میشود اين کاهش همچنان تا دو ماه ادامه داشته باشد.
وی، خشکی 10 درصد از قنوات رودآبی کاشان در سال گذشته را در اثر تداوم خشکسالی يادآور شد و افزود: پيش بينی می شود امسال در نتيجه اين خشکسالی، 20 درصد از قنوات رودآبی اين شهرستان خشک شود.
مدير جهاد کشاورزی کاشان، کاهش شدت خشکسالی، افزايش 40 درصدی بارش در سال زراعی جاری به ميزان 125 ميلی متر نسبت به بارش 90 ميلی متر سال زراعی گذشته را تاکيد کرد و گفت: پراکنش نا منظم باران و ريزش نزولات جوی پس از زمستان تاکنون، خشکسالی بخش کشاورزی اين شهرستان را همچنان تهديد می کند.
امانپور همچنين از شناسنامه دار شدن قنوات شهرستان کاشان برای نخستين بار در استان اصفهان خبر داد و گفت: در اين طرح، تاکنون از 600 رشته قنوات اين شهرستان 150 رشته آن شناسنامه دار شده است.