آفتابنیوز : آفتاب: شهرهای مختلف استان خوزستان امروز و دیروز با یک گرمای بیسابقه مواجه شدهاند به گونهای که دمای برخی شهرهای استان خوزستان روز گذشته از مرز 52 درجه گذشت.
این گرما که باعث خانهنشینی مردم نیز شده و امروز با هوای شرجی و رطوبت بالا نیز همراه است هر چند برای مردم شهرهای جنوبی خوزستان قصه جدیدی نیست ولی این بار گرمای شهرهای شمالی استان خوزستان را نیز گرفتار کرده به گونهای که شهرهای شوشتر و گتوند به عنوان شهرهای شمالی استان که معمولا در فصل تابستان هوای مناسبی داشتند نیز با گرمای بیشتر از شهرهای آبادان و خرمشهر مواجه شدهاند.
گفته می شود این گرما تا پایان هفته ادامه خواهد داشت و تاکنون استانداری و فرمانداریهای شهرهای استان واکنشی در خصوص این گرما که شاید در صورت وقوع در استانهای دیگر باعث تعطیلی میشد نداشتهاند.
سرپرست هواشناسی استان خوزستان در خصوص گرمای اخیر در خوزستان گفت: در شبانه روز گذشته شهرهای اکثر شهرهای استان خوزستان از مرز 50 درجه گذشت و باعث ایجاد گرمای فراوان در شهرهای خوزستان شد.
نادر شفی خدایی افزود: در این بین دمای شهرهای شوشتر، گتوند، اهواز و رامهرمز 52 درجه گزارش شده است. این حالت در شهرهای استان خوزستان تا پایان هفته ادامه خواهد داشت و اواخر هفته صعود مجددا دمای به بالاتر از 50 نیز قابل پیشبینی است.
وی با اشاره به شرجی بودن هوای استان خوزستان گفت: هم اینک هوای شهرستان اهواز به عنوان مرکز استان 74 درصد است که باعث است که انتظار می رود تا اواسط هفته ادامه داشته باشد.
شفی خدایی تصریح کرد: بررسی نقشههای پیشیابی در سطح زمین کماکان تقویت زبانه کم فشار جنوبی را نشان میدهد که باعث انتقال توده هوای مرطوب بر روی استان شده و در سطوح فوقانی جو نیز همچنان سلول پر ارتفاع جنب حارهای مشاهده میشود.
سرپرست هواشناسی استان خوزستان در خصوص پیش بینی 24 ساعته هوای استان نیز گفت: آسمان استان صاف تا قسمتی ابری بعضا در برخی نقاط همراه با رطوبت بالا یا غبار آلود توام با وزش باد پیشبینی میشود.
شفی خدایی همچنین در خصوص پیشبینی دریایی شمال خلیج فارس نیز اظهار داشت: وضعیت هوا در این قسمت صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه گرد و غبار یا مه رقیق پیشبینی میشود.
همچنین مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص موج بیسابقه گرمای استان خوزستان گفت: انتقال عوامل میکروبی با افزایش گرمای هوا، عدم رعایت بهداشت فردی و مصرف غذاهای آلوده تشدید میشود.
دکتر سید محمد تقی منصوری افزود: علائم مسمومیتهای غذایی شامل طیف وسیعی از عوارض گوارشی است که میتوان به تهوع، استفراغ، بیاشتهایی، اسهال، کاهش وزن، ضعف، سرگیجه و بیحالی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در مواقع احتمالی ابتلا به مسمومیت غذایی باید فورا به پزشک مراجعه کرد به شهروندان توصیه کرد: در این مواقع بیمار باید به فکر جایگزینی مناسب و سریع برای آب و املاح از دست رفته بدن از طریق نوشیدن مایعات بهداشتی همچون آب، دوغ و محلول او آراس(ORS) باشد و از داروهای غابض(پیشگیری از اسهال) و آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک خودداری کند.
دکتر منصوری همچنین به شهروندان توصیه کرد: در هنگام مسافرت باید از غذاهای کم حجم و بهداشتی استفاده و به دمای حمل غذا و نظافت ظروف توجه بیشتری کنند.