آفتاب: محمود احمدینژاد گفت که تجربه ما نشان میدهد که وقتی دو تا سه ساعت از ساعات کاری در ماه رمضان کاهش مییابد بازدهی افراد در ادارات افزایش مییابد.
احمدینژاد در بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور که امروز صبح در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: جریان تعلیم و تربیت پیوسته است و حتی اگر بخشهای گوناگون کشور دچار وقفه شود نباید در جریان تعلیم و تربیت تعطیلی یا نوسان بوجود آید.
وی در ادامه دلیل نخست موضوع آفرینش و خلقت انسان را تعلیم و تربیت دانست و گفت: چنانچه همه بخشها و امور یک دولت و حکومت تعطیل شود ولی تعلیم و تربیت در آن زنده باشد همه ماموریتهای آن نظام تحقق یافته است.
احمدینژاد افزود: اساسا خداوند و پیامبر اکرم (ص) معلم اول بوده و همه زندگی پیامبر برای تعلیم و تربیت سپری شده است.
وی ادامه داد: اگر ما هیچ چیز نداشته باشیم با آموزش و پرورش همه چیز برایمان خواهد آمد و به واقع مهمترین کار کشور در بخش آموزش و پرورش جریان دارد.
احمدینژاد هدف اصلی از تعلیم و تربیت را ساختن انسان عنوان کرد و گفت: این مهم نیازمند دو عامل مهم علم و محبت است.
وی در توضیح عامل علم گفت: انسان بدون علم معنا ندارد و همه شکوفایی انسان در سایه علم به دست میآید.
وی افزود: دانش چراغ راه حرکت انسان را روشن کرده و فرصتها را برای شکوفایی استعدادهای الهی انسان مهیا میکند.
احمدینژاد به عنصر دوم در تعلیم و تربیت یعنی محبت اشاره کرد و گفت: خمیرمایه خلق هستی مهرورزی است و عاملی که به انسانیت انسان معنا میدهد محبت به شمار میرود.
احمدینژاد گفت: اگر در دل کسی محبت نباشد هر چقدر به مراتب علم نیز دست یافته باشد ولی آن شخص تبدیل به ابزار سقوط انسان و ابزاری برای قتل و عام انسانها میشود.
وی در ادامه گفت: اگر نسبت به انسانها عشق و محبت نباشد، محال است در جهت ساختن آنها حرکتی صورت بگیرد و در عین حال اگر محبتی محبت نباشد تربیت اتفاق نمیافتد.
احمدینژاد در ادامه با طرح این سئوال که هدف از تعلیم و تربیت در جامعه ما چیست، گفت: باید این هدف مشخص شود تا مسیر متناسب با آن را تعریف کنیم.
وی گفت: ما نمیخواهیم همانند کشورهایی که امروز مدعی پیشرفت هستند باشیم و آنهایی که امروز چنین ادعایی را در نظام بینالملل دارند حیثیت ملتها را به بازی گرفتهاند.
وی افزود: حاصل تعلیم و تربیتی که ما ارائه میدهیم کاملا متفاوت از آنها است و برای ساختن انسان راهی جز تعلیم و تربیت برای رسیدن به طراز زندگی در جامعه مهدوی نیست.
احمدینژاد الگوی جامعه را انسان کامل و خود حضرت ولیعصر(عج) دانست و گفت: انسان کامل و پیامبر یعنی تجلی همه علم و محبت.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش خطاب به معلمان گفت: هم اکنون با همت شورای آموزش و پرورش برنامه تحول نظام آموزشی تهیه شده است و مبنای آن بر اساس رساندن جامعه در طزار زندگی در جامعه مهدوی است.
وی خواستار آمادگی نیروهای آموزش و پرورش برای اجرای این سند شد و افزود: برای تهیه این طرح زحمات زیادی کشیده شده است و با وجود فداکاریهایی که تا کنون از سوی نیروهای آموزش و پرورش صورت گرفته ما هنوز در پله اول قرار داریم.
وی در ادامه بر توجه به فضای آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: امروزه دیدگاهها تغییر کرده و باید فضای آموزشی پرنشاطترین فضا در کشور باشد و دانشآموزان جهت حضور زودتر در مدارس و خروج دیرتر از این محیط اشتیاق نشان بدهند.
احمدینژاد به طرح سباح برای اجباری کردن آموزش شنا در مقاطع تحصیلی اشاره کرد و گفت: چنین طرحهایی باید در تمامی مقاطع به اجرا در آید و حتی معلمان را نیز تحت پوشش قرار دهد.
احمدینژاد تاکید کرد: باور من این است که دانشآموزان ایرانی میتوانند بر سکوی قهرمانی در سرتا سر جهان قرار گیرند و برای این منظور باید زمینههای نشاط را در محیط آموزشی مهیا کنیم.
وی در ادامه به انتقاد برخی از افراد از میزان تعطیلات در کشور اشاره کرد و گفت: بنابرهمین موضوع ما عدهای را مامور کردیم که گزارشی از میزان تعطیلات کشورهای دیگر نیز تهیه کرده و مقایسهای با تعطیلات خود داشته باشیم.
احمدینژاد افزود: در گزارشی که از این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد کمترین میزان تعطیلات متعلق به کشوری بود که هم اکنون در خلیج عدن قرار داشته و با مشکلات بسیاری روبرو است و پس از آن کمترین تعطیلات در ایران وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در روز پنجشنبه کار درستی بود گفت: توصیه میکنم این مسأله را در مقاطع دیگر تحصیلی نیز به اجرا بگذارید.
وی همچنین گفت: برخی میگفتند دولت نهم و دهم تعطیلات زیادی را به کشور تحمیل کرده است و با محاسبات غلطی آن را عاملی برای زیان دیدن کشور اعلام میکردند ولی باید گفت مگر کار به ساعات طولانی ارتباط دارد.
احمدینژاد ادامه داد: تجربه ما نشان میدهد که وقتی دو تا سه ساعت از ساعات کاری در ماه رمضان کاهش مییابد بازدهی افراد در ادارات افزایش مییابد.
احمدینژاد در ادامه گفت: دستور دین اسلام است که وقت را در 3 وقت تقسیم کنید و تنها برای یک قسمت برای معاش فعالیت داشته باشید و 2 قسمت دیگر برای ساختن انسان است.
وی در پایان تاکید کرد: دولت از همه برنامههای آموزش و پرورش با افتخار حمایت کرده و در عین حال بر پرنشاط بودن فضای آموزشی کشور تاکید دارد.