آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با عنوان «آیا مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل میکند؟» نوشت:
*رئیسجمهور، روز دوشنبه در مراسم افتتاح یک طرح صنعتی در علی آباد کتول گفت: "خوشبختانه با اجرای هدفمندی یارانهها، کسی محتاج نان شب نیست." اگر این سخن را در کنار واقعیتهای غیرقابل انکاری مانند رشد روزافزون گرانی به ویژه در مورد کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی که این روزها صدای انتقاد و اعتراض اقشار مختلف مردم را بلند کرده است قرار دهیم، میزان اعتبار آن مشخص خواهد شد. در شرایط کنونی کشور، مقوله گرانی و مشکلات اقتصادی به واقعیتی تبدیل شده که مورد اتفاق همگان است و هیچ فردی از هیچ قشری را نمیتوان یافت که این واقعیت را لمس نکرده باشد. وجود افراد گرسنه در نقاط مختلف کشور نیز واقعیتی است که تعدادی از نمایندگان مجلس در پاسخ به اظهارات تلویزیونی چندی قبل رئیسجمهور بر آن تأکید کردند.
*
سخنان اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی درباره عدم اجرای درست قانون توسط دولت، که برخی رسانهها آن را تندترین انتقادات علی لاریجانی از عملکرد اقتصادی دولت طی ماههای اخیر ارزیابی کردند، گرچه به نقاط ضعف درستی در کارنامه یکساله دولت دهم در حوزه اقتصاد اشاره داشت، اما فی نفسه و فارغ از صحت و سقم انتقادات وارده به دولت، ابهاماتی را در مورد رفتارها و تصمیمات نمایندگان مجلس در قبال برنامههای دولت و شیوه نظارت بر عملکرد قوه مجریه در بخش اقتصادی بوجود آورده است.
*رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان خود با صراحت از این واقعیت سخن میگوید که مجلس باور نداشت قانون هدفمندسازی یارانهها به این شکل فعلی از سوی دولت اجرایی شود؛ توضیحات بعدی در این مورد نشان میدهد که رئیس مجلس دو مقوله توزیع وجه نقد به شکل چند ماهه اخیر و عدم اعطای تسهیلات وعده داده شده به صنعتگران، کشاورزان و... را به عنوان مصادیق تضاد عملکرد دولت با باور مجلس از شیوه اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها مدنظر دارد و این هر دو مورد را که یکی معلول و محصول دیگری است، از مواردی میداند که به زعم نمایندگان مجلس با روح قانون هدفمندی یارانهها در تناقض قرار دارند.
*در این مجال به دنبال ارزیابی عملکرد دولت در این موارد خاص نیستیم ولی بیراه نخواهد بود اگر از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی بپرسیم، نمایندگان مجلس و شخص شما دقیقاً چه دریافت و درکی از قانون هدفمندی یارانهها داشتید که امروز و بیش از 6 ماه پس از آغاز اجرای این قانون، آنچه انجام شده را در تضاد با باورهایتان ارزیابی میکنید؟
*پرسش دوم اینست که اگر بپذیریم شیوه اجرای قانون هدفمندی با اهداف اولیهای که برای آن تعریف و تبیین شده بود منطبق نیست، اگر مسامحاً نگوئیم در تضاد، قرار دارد که به عقیده بسیاری از کارشناسان نیز همین گونه است، چه میزان از این تفاوتها به عدول دولت از مفاد قانون باز میگردد و چه میزان از آن به مصوبات احتمالاً چند پهلو، نارسا و یا فراخی باز میگردد که امکان و اجازه هرگونه دخل و تصرف و قیمتگذاری و توزیع یارانههای نقدی را برای دولت فراهم آورده است؟
*مگر نه این است که نمایندگان مجلس و یا به عبارت دقیقتر اکثریت آنها در برهه زمانی بررسی و تصویب قانون هدفمندی یارانهها، گشاد دستانه و با حسن نیتی فراوان این امکان و رخصت را به دولت دادند که در تعیین شیب آزادسازی قیمت حاملهای انرژی، میزان یارانه نقدی توزیعی و تعمیم خانوارهای دریافت کننده یارانه به تمامی جمعیت کشور کاملاً مختار، مبسوط الید و آزاد باشد؟ اگر چنین است که هست دیگر چه جای گله از دولت و عملکردش؟ کاش رئیس محترم مجلس شورای اسلامی توضیح میدادند که نمایندگان مجلس و دولت در هنگام بررسی پرتنش و طولانی مفاد قانون هدفمندی یارانهها بر اساس کدام درک و مبنای مشترک به مداقه در تک تک بندهای این قانون دست زدند که حال دچار اختلاف در همان باورها شده اند؟
*در همین راستا از نمایندگان مجلس و در رأس آنها رئیس محترم این نهاد قانونگذار و ناظر باید خواسته شود که اگر شیوهای که تاکنون متولیان قانون هدفمندی یارانهها برای اجرای آن در پیش گرفتهاند به صلاح این کشور و نظام و مردمش نیست، چه جای درنگ و گلهگذاری؟