آفتابنیوز : آفتاب: منجمان سیارکی را نه چندان دور از زمین که در همان مدار حول خورشید میگردد کشف کردهاند.
این صخره آسمانی، به قطر ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر، جلوتر از زمین حرکت میکند و هیچ خطری را متوجه سیاره ما نمیکند.
موقعیت این جرم آسمانی آن را به یک به اصطلاح سیارک "تروا" تبدیل میکند - نوعی که قبلا فقط در اطراف مشتری، نپتون و مریخ مشاهده شده بود.
این سیارک که "۲۰۱۰ تی کی وی" نامگذاری شده توسط تلسکوپ "وایز" ناسا شناسایی شد. این اکتشاف در شماره این هفته مجله "نیچر" گزارش شده است.
این رصدی جالب توصیف میشود از این جهت که سیارکهای تروا به خاطر ثبات و مجاورتشان، مقاصد احتمالی برای ماموریتهای فضایی آینده ورای ایستگاه فضایی فراهم میکند.
البته این سیارک جدید احتمالا مقصد مناسبی نخواهد بود زیرا رفتن به آن به خاطر موقعیتش نیازمند سوخت فراوان است که یک مانع فنی به حساب میآید.
با این حال شناسایی آن بدان معنی است که احتمال زیادی دارد سیارکهای تروای دیگر و مناسب تری وجود دارند که هنوز کشف نشدهاند.
ردیابی سیارکهای تروا به این دلیل دشوار است که در موقعیتی قرار دارند که از نگاه تلسکوپهای زمینی در آسمان روز قرار میگیرند.
ردیابی "۲۰۱۰ تی کی وی" با تلسکوپ وایز که در مدار زمین میگردد و به نور مادون سرخ حساس است ممکن شد.
وایز (Wide-field Infrared Survey Explorer) که در سال ۲۰۰۹ پرتاب شد بیش از ۵۰۰ شی نزدیک به زمین را معاینه کرده است که ۱۲۳ عدد از آنها برای علم نجوم تازگی دارد.
سیارک کشف شده توسط وایز هم اکنون حدود 80 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد و احتمالا در هیچ حالتی از 25 میلیون کیلومتر به زمین نزدیکتر نخواهد شد.
تیم منجمان میگوید که به نظر میرسد مدار آن حداقل برای 10 هزار سال آینده ثبات داشته باشد.