آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد ظهر روز شنبه در بیست و سومین همایش افق رسانه که در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، کارکنان صدا و سیما را افرادی با روحیه تلاش جمعی و خستگیناپذیر در عرصه پیچیده فرهنگ، سیاست و اندیشه دانست و گفت: کارکنان شریف صدا و سیما با ابتکار و خلاقیت از مرزهای فرهنگ و اعتقادات ملت ایران با روشنبینی و شجاعت صیانت میکنند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: صدا و سیما یک دانشگاه عمومی است که باید هم کار فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تربیتی انجام دهد و هم وحدت ملی، نشاط و شادابی اجتماعی را حفظ و تقویت کند و آرمانها و ارزشهای متعالی ملت ایران را معرفی و منتشر نماید.
احمدینژاد با بیان اینکه صدا و سیما تاکنون با انجام فعالیتهای ارزشمند توانسته با هجمههای رسانهای سلطه گران مقابله کند، تصریح کرد: حجم کار صدا و سیما و اثرگذاری آن معادل و بلکه بیشتر از سایر اقدامات فرهنگی است که در کشور انجام میشود.
احمدینژاد با اشاره به اینکه صدا و سیما نهاد یگانه و بیبدیلی است که هیچ دستگاهی نمیتواند جایگزین آن شود، خاطرنشان کرد: کار رسانهای به خودی خود کاری پیچیده است اما این کار در ایران بسیار پیچیدهتر است چرا که تمامی توقعات به رسانه و بخصوص رسانه ملی متمرکز شده است و حتی کسانی که مسئولیت اصلی را در کار فرهنگی و ترویج اخلاق انسانی دارند به جای اینکه خود را نقد کنند، کاستیها را به گردن صدا و سیما میاندازند.
احمدینژاد با بیان اینکه چندین مانع و مشکل اصلی در برابر فعالیتهای صدا و سیما وجود دارد که باید از آن عبور کرد و یا به گونهای آنها را مدیریت نمود، گفت: یکی از مشکلات صدا و سیما، ساختار سازمانی آن است به نحوی که باید زبان حکومت بوده و از سوی دیگر به نیازها و توقعات اقشار مختلف مردم پاسخگو باشد.
احمدینژاد یکی دیگر از مشکلات و موانع را توقعات روزافزون و فشارهای شدید افراد و گروههای سیاسی اجتماعی از رسانه ملی دانست و تصریح کرد: بسیاری از افراد دوست دارند صدا و سیما بلندگوی آنها بوده و آنها را تبلیغ و ترویج کند و نیز میخواهند صدا و سیما را در حد یک حزب و یا سایت تنزل داده و پایین بکشند.
احمدینژاد ادامه داد: برخی دیگر نیز هستند که علاقمندند دیدگاههای تربیتی، اخلاقی، هنری و دینی آنها در رسانه لحاظ شود.
احمدینژاد مشخص نبودن حد و مرزها را از دیگر مشکلات و موانع پیشروی صدا و سیما عنوان کرد و گفت: بسیاری از حد و مرزها برای رسانه ملی تعریف نشده ولی در عمل از صدا و سیما انتظار میرود که آنها را در موسیقی، اخلاق، سیاست، رفتارهای اجتماعی، امور داخلی و خارجی رعایت کند.
وی افزود: در حالی که الگوها، معیارها و حد و مرزهای مناسب در بسیاری از بخشها صدا و سیما تبیین نشده است و هرکس از نظر خود دوست دارد دیدگاههایش پخش شود، این موضوع تناقضهای گوناگون، همراه با انتظاراتی گسترده بوجود آورده است.
احمدینژاد نبود شبکههای متعدد و انتظارات شخصیتها و مراکز گوناگون از رسانه ملی را یکی دیگر از مشکلات این رسانه دانست و خاطرنشان کرد: در نظام سرمایهداری گر چه در ظاهر تنوع و تعدد شبکههای تلویزیونی وجود دارد اما همگی آنها از یک مرکز اداره میشوند.
احمدینژاد داشتن رقبای قدرتمند در سطح بینالمللی را از دیگر پیچیدگیها و مشکلات رسانه ملی برشمرد و تصریح کرد: امروز مرزها برای کار رسانهای برداشته شده و رقبای قدرتمندی در عرصه داخلی و جامعه جهانی بروز کرده اند که تفاوت آنها با رسانه ملی عدم محدودیت برای تولید برنامه است.
احمدینژاد با بیان اینکه در فضای فرهنگی و هنری باندها و رقابتهای درون گروهی وجود دارد، خطاب به مدیران و مسئولین صدا و سیما گفت: باید در راهی که در پیش گرفتهاید محکم باشید چرا که ماموریتی تاریخی و جهانی بر عهده شما است و هدف آن رساندن انسان به کمال و سعادت است.
احمدینژاد اضافه کرد: تجربه تاریخی ثابت کرده که میتوانید بر موانع و مشکلات پیش رو غلبه کرده و فراتر از موانع موجود فعالیتهای محکم، عمیق، اثرگذار و آرمانی ارائه دهید.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه افرادی وجود دارند که اگر رسانه ملی مطابق میل و نظر آنها فعالیت نکند، شدیدترین حملهها را به این رسانه میکنند و باید با ایستادگی در مقابل امیال چنین افرادی از این شرایط عبور کرد.
احمدینژاد با بیان اینکه معتقدم حداقل باید صدها متفکر، صاحبنظر و اندیشمند به صورت تماموقت در حال پشتیبانی از مطالبی باشند که در رسانه ملی منتشر میشود، تصریح کرد: باید بسیار مراقبت کرد تا سطح رسانه ملی به سطح یک حزب، گروه و یا سایت تنزل پیدا نکند.
احمدینژاد مدیریت امروز صدا و سیما را با وجود حساسیتهای بالا و شبکههای متعدد بسیار پیچیده و دشوار دانست و گفت: یک غفلت کوتاه ممکن است نه تنها اعتبار رسانه را خدشهدار کند؛ بلکه تاثیری برخلاف مصالح ملی داشته باشد.
احمدینژاد در ادامه نیل به جامعه آرمانی و متعالی را نیازمند وجود انسانهای بزرگ و متعالی دانست و اظهار کرد: باید انسانها در تراز جهانی قرار بگیرند و یکی از ویژگیهایی که اینگونه انسانها دارند این است که اندیشمند و متفکر بوده و از اندیشه خود به صورت حداکثری استفاده میکنند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید فرصت تفکر و رشد برای همه انسانها فراهم شود، اظهار کرد: تمامی اندیشهها، استعدادها و خلاقیتهای انسانی باید فرصت رشد و شکوفایی داشته باشند چرا که تبادل افکار و اندیشهها برای رشد جامعه موضوعی لازم و ضروری است.
احمدینژاد با بیان اینکه اگر اندیشهها و ایدهها در جامعه مطرح نشود، رشدی نیز اتفاق نمیافتد، خاطرنشان کرد: بسیاری از قدرتطلبیها و خودخواهیها مانع از اندیشیدن و موجب اسارت فکر و اندیشه هستند و زمانی آرمانهای ما ظرفیت تحقق پیدا میکند که انسانها از قالبها رها شده و تبدیل به انسانهای بزرگ و متعالی شوند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه اگر اندیشهها در جامعه مطرح نشود فرصتی برای حرکت بوجود نمیآید و این به معنای انحطاط و سقوط است، گفت: باید به جایی برسیم که هرکس احساس میکند، ایده، نظر و اندیشه جدیدی دارد آن را بیان کرده و مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برخی انسانها تنها خود و دریافتشان را الگویی متعالی میدانند و دیگران را به جرم عبور از آنها رد کرده و فقط نوع نگاه خود به زندگی و انسانها را مطلق تصور میکنند، گفت: در رأس اینگونه افراد کسانی هستند که دولتهای آمریکا را تاکنون اداره کردهاند و همواره تلاش کردهاند مدلی که خود برای زندگی و روابط اجتماعی میپسندند را با زور به ملتهای جهان تحمیل کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه زمانی ارزشهای ملت ایران ماندگار میشود که توسط آحاد مردم انتخاب شود، اظهار کرد: زمانی که برداشت یک نفر یا یک گروه در جامعه غالب باشد، آن گروه یا فرد میخواهند تمام جامعه را به آن سمتی که مد نظرشان است بکشانند که این موجب تناقض در روابط اجتماعی میشود.
احمدینژاد نیل به جامعه آرمانی و متعالی را نیازمند وجود انسانهای بزرگ و متعالی دانست و گفت: باید انسانها در تراز جهانی قرار بگیرند و یکی از ویژگیهایی که اینگونه انسانها دارند این است که اندیشمند و متفکر بوده و از اندیشه خود به صورت حداکثری استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه انسانهایی که از قالبها و تعصبات عبور کرده انسانهایی پاک، مؤمن، شجاع و آزاده هستند، تصریح کرد: زمانی آرمانهای ما ظرفیت تحقق پیدا میکنند که انسانها از قالبها رها شده و تبدیل به انسانهای بزرگ و متعالی شوند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید فرصت تفکر و رشد برای همه انسانها فراهم شود، اظهار کرد: تمامی اندیشهها، استعدادها و خلاقیتهای انسانی باید فرصت رشد و شکوفایی پیدا کنند تا انسانها به تعالی برسند چرا که تبادل افکار و اندیشهها، برای رشد جامعه امری لازم و ضروری است.
احمدینژاد گفت: اگر اندیشهها در بستر جامعه مطرح نشود فرصتی برای حرکت و پیشرفت بوجود نمیآید و این نتیجهای جز انحطاط و سقوط نخواهد داشت.
وی افزود: باید به جایی برسیم که هرکس احساس میکند، ایده، نظر و اندیشه جدیدی دارد آن را مطرح کنند تا مورد بحث و تبادلنظر قرار گیرد.
احمدینژاد تعریف الگو و معیار رشد و تعالی انسان را از عوامل رشد و شکوفایی جامعه دانست و خاطر نشان کرد: برخی انسانها هستند که خود و دریافتشان را الگویی متعالی میدانند و دیگران را به جرم عبور از آنها رد کرده و اینان نوع نگاه خود را به زندگی مطلق تصور میکنند. که در رأس اینگونه افراد کسانی قرار دارند که دولتهای آمریکا را اداره کردهاند و همواره تلاش کردهاند مدلی که خود برای زندگی و روابط اجتماعی میپسندند را با زور به ملتهای دنیا تحمیل کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه عدهای از سویی دوران فراغت را بهترین دوران یادگیری عنوان کرده و از سویی دیگر مخالف تعطیلی و تفریح هستند، گفت: تفریح جزئی از زندگی مردم است که موجب شادابی و نشاط جامعه میشود. برخی افراد هستند که تنها به دلیل اینکه خودشان از تفریح خوششان نمیآید، انتظار دارند همه مردم از آنها تبعیت کنند و برای حرف خود دلیلهای واهی از جمله گسترش فساد را بیان میکنند.
وی با بیان اینکه نوع تفریح ایرانیها به صورت خانوادگی انجام میشود، گفت: باید چارچوبها را به درستی برای ایجاد نشاط در مردم تعریف و تبیین کنیم و صدا و سیما باید در این راستا عرصهای را برای پاسخگویی به نیازهایی که هر روز در دنیا ایجاد میشود، داشته باشیم.
احمدینژاد با بیان اینکه انسانهای خودخواهی نیز وجود دارند که همه آرمانهای جامعه را در چارچوب ثروت و قدرت میدانند، گفت: این افراد هیچگاه نمیتوانند الگویی را تعریف کنند که مسیر حرکت برای جامعه باشد.
وی انسان کامل را سقف کمال انسانها دانست و گفت: جامعه خارج از مسیر انسان کامل دچار تناقض است و آنچه در این مسیر باشد تعالیبخش، دستگیر و راهنما است.
احمدینژاد با اشاره به موضوع عدالت و تاکید بر پیگیری آن در رسانه ملی تصریح کرد: هنوز به موضوع عدالت آنگونه که باید، پرداخته نشده و این موضوع دست کم گرفته شده است.
احمدینژاد با بیان اینکه اگر عدالت نباشد انسانیت انسان شکوفا نمیشود، گفت: عدالت برای فراهم کردن بستر رشد انسان لازم است و بهترین برنامههای اجتماعی هم اگر بستری مناسب نداشته باشند، پاسخگوی نیازهای جامعه نخواهد بود.
احمدینژاد تاکید کرد: اگر هزاران کار فرهنگی در جامعه انجام شود اما مردم ببینند یک نفر که اهل زد و بند و خودخواهی است در جایگاهی والا نشسته است. تمام حرفها و کارها در جامعه بیاثر خواهد شد.
احمدینژاد با بیان اینکه عدالت روح فرهنگ و شکوفایی است، اظهار کرد: ما هنوز در ابتدای راه هستیم و اگر کسی بخواهد تعالی بیافریند، باید در مسیر تعالی در حال حرکت باشد و کسانی که در صدا و سیما فعالیت میکنند به عنوان کسانی که سکاندار شکوفایی استعدادهای انسانها هستند، باید از همه فعالتر باشند.
وی با اشاره به اینکه زمانی یک فعالیت هنری اثرگذار است که هدفی متعالی برای رشد انسانها در تفکر برنامهریزان و طراحان آن وجود داشته باشند، گفت: هرکس در هر جا که هست و در هر کاری فعالیت میکند اولاً آن کار باید در خدمت تعالی خود فرد بوده و ثانیاً در راستای ایجاد جامعهای متعالی باشد.
احمدینژاد اظهار کرد: انتظار دارم افرادی که در صدا و سیما کار میکنند همانطور که در کار و تلاش، ابتکار و دلسوزی پیشتاز هستند در مسیر کمال و تعالی جامعه هم پیشتاز باشند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط امروز کشور گفت: معتقدم که ملت ایران میتواند به الگوی ملتهای جهان تبدیل شود و جامعه شاهد را برپا کند. چرا که خداوند همه امکانات از جمله فرهنگ و اندیشه اسلام ناب، سرزمین غنی و ثروتمند، انسانهای شایسته و نیروی انسانی بینظیر و همه امکانات مادی و معنوی و انسانی را برای ما در این سرزمین برای ملت ایران قرار داده است لذا باید با استفاده از تمامی امکانات در مسیر رسیدن به نقطه نهایی آرمانها حرکت کنیم.
احمدینژاد گفت: عظمت یک ملت را میتوان با آرمانی که آن ملت دنبال میکنند اندازهگیری کرد و شاخصههای امنیت ملی را باید در دل و اندیشه مردم جستجو کنیم. اگر نشاط اجتماعی بین مردم در بالاترین حد بود امنیت اجتماعی در جامعه وجود دارد و کسی هم نمیتواند آن را به هم بزند.
احمدینژاد حفظ مرزهای اخلاق و ارزشهای اسلامی و انسانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: همیشه باید مراقبت کرد که تصویر خروجی از ملت ایران در برابر چشم جهانیان مخدوش نشود.
احمدینژاد با بیان اینکه سیاست و عدالت اجتماعی در کشور ما باید ذیل اخلاق الهی معنا پیدا کند، تصریح کرد: نباید دستاورد هزار ساله ملت بزرگ ایران را برای حرفها و موضوعات بیارزش مورد آسیب قرار داد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه دمکراسی رایج در غرب امروز دعوایی برای رسیدن به قدرت است که به واسطه آن همه ارزشهای انسانی را به زیر میکشند، گفت: ما در کشورمان باید مراقب باشیم که اخلاق اسلامی و انسانی ایرانی به واسطه این برداشت غلط از دمکراسی از بین نرفته و خراب نشود. چرا که در اندیشه ما اصالت با حق است نه با قدرت و بزرگی انسانها همراه با تواضع آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه روحیه امید باید همواره در بین آحاد جامعه وجود داشته باشد، گفت: باید کاری کنیم که هر کس در ایران زندگی میکند از ایرانی بودن خود احساس شخصیت و افتخار کند و اخلاق همواره حرف اول را در روابط اجتماعی و انسانی بزند.
احمدینژاد با بیان اینکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نهادی است که توقعات به شکل گستردهای از آن بالا است، تصریح کرد: دولت به طور واقعی از رسانه ملی چه از لحاظ سیاسی و چه امکانات و پشتیبانی حمایت میکند.
احمدینژاد یکی از شاخصههای امنیت ملی را میزان ابراز محبت بین مردم دانست و تصریح کرد: رسانه ملی باید ترویج محبت و مهرورزی بین مردم را به عنوان مهمترین ماموریت خود در دستور کار قرار دهد. چرا که صدا و سیما باید همبستگی ملی را ایجاد کند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز جهان در حال تحول بزرگ است و نظم موجود به پایان راه خود رسیده و قادر به ادامه راه و مسیر نیست، گفت: سلطهگران در حال طراحی هستند برای اینکه به خودشان فرصت احیاء و تجدید شدن بدهند.
وی با اشاره به اینکه از 20 سال پیش نظام سرمایهداری در حال سقوط است، گفت: این نظام با روی کار آوردن بوش و به راه انداختن قائله 11 سپتامبر به منطقه خاورمیانه ما لشکرکشی کرد تا بتواند اقتصاد و سیطره نظام سلطه را بازسازی کرده و رژیم صهیونیستی را برای استیلای دوباره غرب در جهان نجات دهد.
احمدینژاد با بیان اینکه به واسطه انقلاب اسلامی ارزشهای انسانی و مطالبات مردمی در ملتها زنده شده و راه آنها را تغییر داده است، خاطرنشان کرد: امروز در یک سوی معادلات جهانی ملت ایران و ملتهای آزاده و در سویی دیگر استکبار و قدرتهای سلطهگر قرار دارند که همین امر باعث شده همه ملتهای آزادیطلب به دنبال آزادی، حاکمیت ملی، عدالت و عزت گام بردارند بنابراین میبایست در حوزههای دیپلماسی و رسانهای با هوشیاری و دقت صحنه را اداره کنیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول 32 سال گذشته و بخصوص در 5 سال اخیر به نقطهای از اقتدار و اثرگذاری بینالمللی دست یافت که دشمنان میخواهند آن را بشکنند برلزوم هوشیاری و مراقبت همه افراد تاکید کرد و گفت: اگر طرح سازش با رژیم صهیونیستی و پذیرش موجودیت این رژیم در سرزمینهای اشغالی فلسطین در هم شکسته شود، بدانید بیتردید استعمار برای همیشه شکست خواهد خورد.
در این مراسم همچنین احمدینژاد از داود میرباقری کارگردان سریال مختارنامه به لحاظ ارائه کاری برجسته و ماندگار که اندیشه ناب و اعتقادات آرمانی را در زیباترین قالب هنری به نمایش در آرود با اهداء لوح تقدیر، تجلیل کرد.
پیش از سخنان احمدینژاد سید عزتالله ضرغامی رییس رسانه ملی نیز در سخنانی ضمن بیان گزارشی از عملکرد سازمان صدا و سیما در بخشهای مختلف از حمایتهای احمدینژاد و دولت در جهت ارتقاء سطح برنامهسازی در رسانه ملی تقدیر کرد.