کد خبر: ۱۳۲۱۸۷
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۳

درباره همه چیز سفیدنمایی، درباره حجاب خانم‌ها سیاه‌‌نمایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دوگانگی عملکرد رسانه‌های رسمی کشور و شخصیت‌های سیاسی اصول‌گرا در حوزه حجاب با سایر مسایل، موجب بروز تناقض در افکار عمومی گردیده است. 

در شرایط فعلی کشور، هر رسانه‌ای که حتی اقدام به انتشار آمار رسمی در حوزه اقتصاد مانند گرانی، واردات بی‌رویه و یا بیکاری نماید، متهم به سیاه‌نمایی شده، گاه تذکر از نهادهای نظارتی دریافت می‌کند، یا حتی در حوزه‌هایی چون حوادث و مسایل اجتماعی نظیر خشونت و اعتیاد نیز انعکاس واقعیات رسمی و مسلم، سیاه‌نمایی تلقی می‌شود، در حوزه سیاسی که سخن گفتن با ایما و اشاره نیز می‌تواند تشویش اذهان عمومی محسوب گردد؛ اما در همین شرایط سخن گفتن از بدحجابی و فساد اخلاقی در جامعه هرچه با بزرگ‌نمایی و اغراق بیشتری همراه باشد، نه تنها سیاه‌نمایی تلقی نمی‌شود، بلکه یک اقدام ارزشی تلقی شده و حساسیت دینی به شمار می‌آید. 

در این میان دادن آمار موهوم و فاقد اساس علمی از تعداد و سن و سال زنان خیابانی، ارتباط اکثر دختران دبیرستانی با دوست پسر، روابط نامشروع در دانشگاه‌ها و بدحجابی اکثریت مطلق زنان، در برخی رسانه‌ها به یک مسابقه تبدیل شده است. 

این در شرایطی است که سیاه‌نمایی در این حوزه، علاوه بر آنکه صلاحیت فرهنگی نظام در طول 32 سال انقلاب در حوزه فرهنگی را مخدوش می‌کند، زمینه را برای سوء‌استفاده اپوزیسیون فراهم می‌کند؛ به نحوی که چندی پیش فرح، همسر شاه مخلوع در اظهاراتی عنوان کرده بود نسلی که در دوران پهلوی تربیت شده بودند، در جبهه‌ها شهید شدند و نسلی که در جمهوری اسلامی تربیت شده بودند، به فساد کشیده شدند.

البته قطعا وضعیت موجود حجاب و پوشش در شرایط کنونی قابل قبول نیست و از این رو اظهارات برخی مسئولان دولتی که برای تبرئه خود از خوب بودن وضع حجاب سخن می‌گویند، به لطیفه بیشتر شبیه است، اما سیاه‌نمایی در حوزه اخلاق عمومی و بدحجابی و حادتر از واقع نشان دادن این موضوع؛ علاوه برآن که موجب تشیع فاحشه و عادی شدن عبور از مرزهای اخلاقی می‌گردد، نقش موثری در تغییر ناهنجاری به هنجار دارد تا به تدریج حجاب به موضوعی خارج از عرف معمول جامعه تبدیل شود.

علاوه بر آن که مفاسد اخلاقی عمدتاً ریشه‌های اقتصادی و اجتماعی دارند و معضلات زیربنایی نظیر فقر اقتصادی و فقر فرهنگی که ناشی از کمبود و کم‌کاری دستگاه‌های مسئول بوده است، به معضلات اخلاقی منجر می‌شود و تمرکز صرف بر معضلات اجتماعی همان‌گونه که به خوبی قابل مشاهده است، برخورد با معلول بوده و به نتیجه نمی‌رسد.

در مفاهیم دینی تاکید بر اینکه آخرت شخصی که زندگی او تامین نیست، در خطر است، به نقش مسایل اقتصادی در حوزه فرهنگی و تدین می‌پردازد و همچنین نظر اولیای دین مبنی بر اثباتی بودن رویکرد و برخورد مثبت در حوزه دین نشان از نتیجه ندادن برخوردهای سلبی و منفی در این حوزه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین