آفتابنیوز : آفتاب: بر اساس گزارشها از سوریه، در سومین روز از آغاز عملیات نظامی دولت برای مقابله با ناآرامیها در شهر لاذقیه، روز دوشنبه، ۱۵ اوت، تیراندازیهای جدیدی در این شهر بندری رخ داده است.
مخالفان دولت سوریه میگویند که ۲۷ نفر کشته شدهاند و نظامیان به سمت ساکنان این شهر، از جمله زنان و کودکانی که به دنبال فرار به منطقه رمل بودند، تیراندازی کردهاند.
به گفته آنها، به بسیاری از ساکنان لاذقیه اجازه داده شده است تا از مناطق پرخطر خارج شوند، ولی گروهی از آنها زمانی که به یک ایست-بازرسی رسیده بودند، هدف تیراندازی قرار گرفتند.
مقامات رسمی سوریه میگویند که در حال مقابله با گروههای تروریست مسلح هستند.
بر اساس گزارشها، در جریان اعتراضاتی که در شش ماه گذشته علیه دولت بشار اسد در سوریه انجام شده است، بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
گفته میشود که همزمان با پیشروی تانکها و نظامیان در خیابانها، منطقه رمل و مناطق اطراف آن، به طور دائم زیر آتش سنگین هستند.
حمله به لاذقیه از روز شنبه، ۱۳ اوت، و یک روز بعد از برگزاری تظاهراتی عظیم علیه دولت در این شهر انجام شد.
روز یکشنبه، ۱۴ اوت، مخالفان دولت سوریه گفتند که کشتیهای جنگی هم در حمله به لاذقیه مشارکت دارند.
یکی از ساکنان منطقه رمل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "ما از زمین و هوا هدف قرار گرفتهایم. تیراندازی شدیدی انجام میشود و ما نمیتوانیم بیرون برویم. آنها دست به حمله زدهاند و به خانههای مردم یورش میبرند."
او گفت که دستکم سه ناوچه توپدار در این حملهها مشارکت دارند و مساجد هدف قرار گرفتهاند.
با این حال، تلویزیون دولتی سوریه در گزارشی، گلولهباران لاذقیه را رد کرد.
منابع دولتی سوریه گزارش کردهاند که نیروهای امنیتی در حال مقابله با گروههای مسلحی هستند که در شهر سنگر زدهاند و از بالای پشتبامها دست به تیراندازی میزنند.
دولت سوریه اعلام کرده است که در این درگیریها، سه نفر از نیروهای امنیتی کشته و ۴۰ نفر زخمی شدهاند.
در مصاحبههایی هم که تلویزیون دولتی سوریه با تعدادی از ساکنان لاذقیه در دیگر مناطق داشت، آنها خواهان برخورد ارتش با "گروههای تروریستی" شدند.
مخالفان دولت سوریه، مسلحانه بودن اعتراضاتشان را رد میکنند و میگویند که دستکم یک افسر و تعدادی از سربازان ارتش سوریه به معترضان پیوستهاند.
خبرنگاران بینالمللی برای فعالیت در سوریه با محدودیتهای سختی روبهرو هستند و تایید گزارشها در باره ناآرامیهای این کشور به سختی امکانپذیر است.
در شش ماه گذشته، تظاهرات ضددولتی بسیاری در شهر لاذقیه انجام شده است.
دولت سوریه از هفته گذشته، برای پایان دادن به سرکوب مخالفان، تحت فشار بینالمللی زیادی قرار گرفته است.
دولت آمریکا تحریمهایی را علیه سوریه اعمال کرده و از کشورهای دیگر خواسته است تا اقدام مشابهی انجام دهند. مقامات رسمی آمریکا گفتهاند که این تحریمها ممکن است بیشتر شود.
دولتهای عربستان سعودی، بحرین و کویت سفرای خود را از دمشق فراخواندهاند و احمد داووداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هم روشهای مورد استفاده از سوی نیروهای امنیتی سوریه را "غیرقابل پذیرش" خوانده است.
بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، وعدههایش برای انجام اصلاحات سیاسی را تکرار کرده، ولی همچنان تاکید کرده است که دولتش بر فشار به "گروههای تروریستی" ادامه خواهد داد. دولت سوریه این گروهها را مسئول ناآرامیهای این کشور معرفی میکند.
در ماههای اخیر، تظاهرات مخالفان دولت در شهرهای حمص، حماة، دمشق و دیرالزور در شرق، شهر درعا در جنوب و شهرهای حلب و ادلب در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه، با برخوردهای دولتی روبهرو شده است.
یک پزشک در حماة به بیبیسی گفته است که حملههای اخیر نیروهای دولتی، فعالیت بخشهای ارائهدهنده خدمات درمانی در این شهر را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
او گفت که دو بیمارستان حماة تعطیل شدهاند. یک بیمارستان هم مورد یورش نیروهای نظامی قرار گرفته است و بسیاری از کارکنان آن زخمی شدهاند.