کد خبر: ۱۳۲۶۵۷
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۶

پاسخ سفارت انگلیس به دانشجویان معترض ایرانی: نگرانی‌های شما قابل تحسین است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جین ماریوت، كاردار سفارت انگلیس در تهران با انتشار نامه‌ای خطاب به مدیر عامل خبرگزاری فارس نسبت به نامه ارسالی دانشجویان دانشگاه‌های تهران واكنش نشان داد. 

فارس نوشت: جین ماریوت كاردار سفارت انگلیس در ایران با ارسال نامه‌ای خطاب به مدیر عامل خبرگزاری فارس نسبت به نامه دانشجویان معترض به اقدامات دولت انگلستان در سركوب قیام محرومین این كشور كه خواستار حضور ماریوت در تجمع اعتراضی روز یكشنبه خود شده بودند، واكنش نشان داد.

جمعی از دانشجویان كشورمان روز شنبه با ارسال دعوت‌نامه‌ای به جین ماریوت، كاردار سفارت انگلیس در تهران، از وی خواستند تا در تجمع دانشجویان تهرانی كه روز یكشنبه مقابل سفارت انگلیس برگزار شد، حضور پیدا كرده و پاسخ‌گوی خشونت‌های رژیم‌ سلطنتی انگلیس باشد.

ماریوت در نامه خود به دانشجویان كه آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده و خواستار ارسال آن از این طریق به دانشجویان شده، آورده است:

به نمایندگان محترم سازمان‌های دانشجویی
از طریق آقای نظام‌الدین موسوی، مدیر محترم خبرگزاری فارس

با احترام
نامه سرگشاده شما خطاب به اینجانب كه در آن نگرانی‌هایی در رابطه با نحوه برخورد دولت بریتانیا در مورد آشوب‌های اخیر ابراز كرده‌اید را خوانده‌ام. نامه‌ای كه در روز پنج‌شنبه 20 مرداد ماه به جناب آقای رامین مهمان‌پرست ارسال داشته‌ام و در آن بسیاری از نگرانی‌های شما پاسخ داده شده است را ملاحظه كرده‌اید. یک نسخه از این نامه را جهت اطلاع شما به پیوست ایفاد می‌نمایم.

از نامه شما چنین استنباط می‌نمایم كه مایلید به منظور گفت‌وگو درباره یكسری از مسائل حقوق‌بشر با اینجانب ملاقات كنید. همچنین مسرور شده‌ام از اینكه ملاحظه می‌نمایم مسأله اعلامیه جهانی حقوق بشر و كاربرد آن را مطرح كرده‌اید. در حالی كه از حق شما جهت برگزاری اعتراض مسالمت‌آمیز در خارج از سفارت بریتانیا كاملاً حمایت و پشتیبانی می‌نمایم. گفت‌وگویی معقول به بهترین نحو نمی‌تواند در طی یک تظاهرات انجام شود.

اگرچه اینجانب مایلم با شما و نمایندگانتان جهت گفت‌وگو در مورد این مسائل ملاقات نمایم ترتیبات این ملاقات بر اساس تشریفات در ایران لازم است از طریق وزارت امور خارجه انجام شود.

با توجه به نگرانی‌های قابل تحسین شما در مورد حق آزادی بیان و حق آزادی اجتماعات، اینجانب همچنین اطمینان دارم كه مقامات ذیربط را ترغیب خواهید كرد تا حقوق مشابه‌ای برای كلیه دیگر تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایران قائل شوند.

مشتاقانه منتظر ملاقات با شما می‌باشم
با تقدیم احترام
جین ماریوت

ماریوت در نامه خود به دانشجویان از نامه ارسالی خود به رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان خبر داده و متن این نامه را نیز به پیوست آورده است.

مهمانپرست در نشست خبری هفته گذشته خود در واكنش به تظاهرات گسترده شنبه شب (15 مردادماه 1390) در منطقه تاتنهام در شمال لندن كه در اعتراض به كشته شدن یک جوان سیاه پوست توسط پلیس انگلیس آغاز شده است، از دولت انگلیس خواست تا از هرگونه برخورد خشونت آمیز پلیس این كشور جلوگیری كند و با انجام گفت‌وگو و بررسی درخواست‌های تظاهر كنندگان موجب بازگشت آرامش شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشور ابراز امیدواری كرده بود كه نهادهای مستقل حقوق بشری در راستای رعایت آزادی‌های فردی و صیانت از حقوق شهروندی با انجام تحقیقات لازم، نسبت به روشن كردن چگونگی كشته شدن این جوان سیاه پوست اقدام كنند.

متن كامل نامه ماریوت كه در واكنش به این سخنان مهمانپرست منتشر شده به شرح زیر است:

سفارت بریتانیا
دفتر كاردار

آقای رامین مهمان‌پرست
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران - تهران

با احترام
اظهارات مورخ 18 مرداد 1390 شما كه در آن از سازمان‌های مستقل حقوق بشر خواسته‌اید در مورد مرگ آقای مارك دوگان تحقیق نمایند، را با علاقه خوانده‌ام. همچنین گزارشات در مورد سخنرانی دیروز ریاست جمهوری جناب آقای محمود احمدی‌نژاد را مشاهده كرده‌ام كه در آن از سازمان ملل متحد خواسته‌اند رفتار بریتانیا در رابطه با آشوب‌های اخیر كه در چند شهر بریتانیا روی داده است را محكوم كند.

ابتدا مایلم توضیح دهم كه كمیسیون مستقل شكایات پلیس در حال انجام تحقیقات در مورد شرایط مربوط به مرگ آقای دوگان می‌باشد. این كمیسیون مستقل از دولت است ولی دولت بریتانیا یافته‌های آن را به طور كامل مورد بررسی قرار خواهد داد.

همچنین مایلم خاطر نشان نمایم كه نیروی پلیس بریتانیا در میان بهترین نیروهای پلیس در جهان می‌باشد و رفتار سرویس‌ پلیس بریتانیا در مقابل تظاهرات بر اساس استانداردهای حرفه‌ای قرار دارد. آنها استانداردهای بالا را رعایت می‌نمایند و با شرایط چالش‌انگیز مقابله كرده‌اند. وسایل ارتباط جمعی مستقل در بریتانیا كه اخبار مربوط به آشوب‌ها را به تفصیل پوشش داده است و از آزادی كامل جهت انجام این كار برخوردار بوده است این نظریه را تائید كرده است.

اگرچه، تصدیق می‌نمایم كه ممكن است مایل باشید در مورد نگرانی‌های خود به طور مفصل‌تر با ما گفت‌وگو نمایید. بنابر این مسرور خواهیم گردید با شما یا سركار خانم زهره الهیان ریاست محترم كمیسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی یا هر مقام ذیربط دیگر به منظور پاسخ به نگرانی‌هایتان ملاقات نمایم.

در پایان به شما یادآوری می‌نمایم كه دعوت بریتانیا از كلیه مخبران ویژه سازمان ملل متحد به قوت خود باقی است و این كشور سفر تعدادی از این مخبران به بریتانیا در سال‌های اخیر را تسریع كرده است. دولت ایران را ترغیب می‌نمایم اجازه مشابه در اختیار آقای احمد شاهد مخبر متعهد ویژه سازمان ملل متحد، برای سفر به جمهوری اسلامی ایران قرار دهد تا او بتواند نگرانی‌های شدید جامعه بین‌الملل در مورد نقص‌های ادامه كار حقوق بشر در ایران را مورد بررسی قرار دهد.

مشتاقانه منتظر دریافت پاسخ شما می‌باشم. ضمنا ممكن است مایل باشید به سایت اینترنتی ما به نشانی www.ukiniran.fco.gov.uk كه در آن می‌توانید به یادداشتی توسط اینجانب در مورد ناآرامی‌ اخیر و جدیدترین اطلاعات توسط ما دسترسی داشته باشید مراجعه فرمایید.

با تقدیم احترامات فائقه
جین ماریوت
كاردار سفارت بریتانیا در تهران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین