آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد هنر را جلوه اسماء الهی و زیباترین تجلی وجهه آسمانی انسان دانست و گفت: یک هنرمند برای اینکه در فضای هنری کشور تاثیرگذار بوده و آثارش ماندگار باشد باید تلاش کند تا فضاهای متعالیتری را به جامعه و انسانها نشان دهد.
محمود احمدینژاد شامگاه سهشنبه در دیدار صمیمی با اصحاب فرهنگ، هنر و قلم که همزمان با میلاد کریم اهل بیت(ع) برگزار شد، ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) با بیان اینکه فرهنگ تجلی وجه آسمانی و علمی انسان و فضای تنفس روح اوست، خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ در جامعه دچار مشکل شود، روح از بین میرود و اگر روح بمیرد اثری از انسانیت باقی نمیماند.
احمدینژاد هنر را ستون فقرات فرهنگ برشمرد و اظهار کرد: هر زیبایی که در تاریخ ماندگار شده حاصل ارائه شدن آن در قالب هنر بوده است.
وی گفت: هر اعتقاد و اندیشه و باوری برای ماندگاری باید در قالب هنر ارائه شود و خداوند نیز خود کتاب هستی را در قالب زیباترین هنر به بشر ارائه کرده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه باید یک رابطه عمیق و وسیعی میان آزادی عشق و هنر برقرار باشد، آزادی را بالاترین هدیه و موهبت الهی به انسان دانست و گفت: همه دستورات الهی برای رهایی انسان از حجابها و قید و بندهاست و هر انتخابی زمانی ارزشمند است که آزادانه باشد که اگر انتخابی آزاد نباشد ارزش و اعتباری نداشته و ماندگار نخواهد بود و خداوند نیز فرصت انتخاب آزادانه را در اختیار انسانها برای رسیدن به مقصود گذاشته است.
وی با بیان اینکه امروز کشورهای غربی مدعی آزادی در جهان هستند و حد این آزادی را تنها در محدوده قانون تعیین میکنند، گفت: در کشور ما حتی با قانون هم نمیتوان حد آزادی انسان را برای متعالی شدن و حرکت در مسیر کمال محدود کرد چرا که آزادی در این کشور اصالت دارد.
احمدینژاد بروز و ظهور حقیقت انسانی را در آزادی برشمرد و با بیان اینکه آزادی به معنای رهایی انسان در خود و شهوات نیست، اضافه کرد: عشق به زیباییها و خوبیها و ارزشهای متعالی پایه و عامل اصلی آزادی انسان است و انسان هرچهقدر عاشق خوبیها و ارزشهای انسانی باشد به همان اندازه آزاد خواهد بود.
وی با بیان اینکه بدون عشق، آزادی معنا ندارد، خاطرنشان کرد: پایه هنر عشق و نتیجه آن آزادی بوده و هنری ماندگار است که از عشق به انسانها، آزادی، عدالت و کرامت انسانی نشات گرفته و حاصل آن رهایی انسان از قید و بندها باشد.
وی با اشاره به اینکه هنر باید موجب آزادی انسان و خیزش روح او شود، تصریح کرد: هنر فقط برای نمایش ضعفها و اشکلات اجتماعی نیست بلکه حقیقت هنر بازآفرینی زیباییهای هستی است.
احمدینژاد با بیان اینکه همه موجودات عالم جلوه زیبای خداوندی هستند و در این بین انسان کامل زیباترین است، گفت: هر هنری اگر بخواهد ماندگار باشد باید یک دریافت و خمیر مایه از رابطه با انسان کامل داشته باشد چرا که او تجلی واقعی زیباییهای خداوند است.
احمدینژاد با بیان اینکه هنری که درباره انسان و تجلی گرایشات و کمالجویی او نباشد، هنر نیست، گفت: سخن درباره انسان و حقیقت انسانی زیبا است و جامعه هنری ما باید پیشگام آزادسازی انسانها از قید و بندهای موجود که توسط شیاطین برای انسان بوجود آمده، باشد.
وی با اشاره به اینکه هنری که افق بالاتری را برای پرواز انسانها ترسیم میکند، اثرگذار و ماندگار است، گفت: اگر کسی میخواهد در فضای هنری کشور تاثیرگذار بوده و آثارش ماندگار باشد باید تلاش کند تا فضاهای متعالیتری را برای جامعه و انسانها نمایان سازد چرا که اگر جامعه به لحاظ دریافت عظمت و زیبایی جهان در سطح بالاتری از آنچه هنرمند جامعه را به آن دعوت میکند، باشد هیچ کس به سمت آن اثر هنری نخواهد رفت.
احمدینژاد با بیان اینکه زیباترین کار هنری آن است که هنر عشق ورزیدن را به مردم بیاموزید، تصریح کرد: هنر جلوه اسماء الهی است که در آن علم، حکمت، خلاقیت، عشق و رأفت موج میزند.
وی اظهار کرد: خدایی شدن به معنای عشق ورزیدن به دیگران است چرا که وقتی عشق و محبت باشد رقابت، کینه ورزی و بدخواهی وجود نخواهد دشت.
احمدینژاد هنر را متعلق به انسانهای پاک و متعالی دانست و با اشاره به فعالیتهای خوبی که در عرصه فرهنگ و هنر کشور انجام شده است، گفت: هنر دولت هم پشتیبانی از فعالیتهای فرهنگی و هنرمندان کشور است و در این راستا از هیچ اقدامی کوتاهی نخواهد کرد.
در این مراسم پیش از سخنان احمدینژاد چندنفر از هنرمندان کشور که در عرصههای مختلف هنری از جمله ادبیات، شعر، نویسندگی، هنرهای تجسمی، موسیقی، نقاشی، سینما، تئاتر و تلویزیون فعالیت میکنند در سخنانی مسائل و مشکلات جامعه هنری کشور را با دکتر احمدینژاد در میان گذاشتند.
رشد و توسعه هنرهای تجسمی، رفع موانع مادی و معنوی در بخش موسیقی، اهتمام به بازنگری در حوزه سینما و تئاتر، توجه ویژه به مفاخر شعر و ادب ایران و معرفی آنها به نسل جدید افزایش بودجه معاونت سینمایی وزارت ارشاد و عملیاتی شدن هرچه زودتر مصوبات شورای عالی سینما، امنیت شغلی و احترام برای آنان و پرهیز از نگاههای سلیقهای به هنر توسط مسئولان از جمله موضوعاتی بود که برخی از هنرمندان به آن اشاره کردند.
در پایان این مراسم هنرمندان کشور روزه خود را با احمدینژاد افطار کردند.