آفتابنیوز : آفتاب: معمر قذافى ۶۸ ساله است و طى چهل و دو سال گذشته، قدرت را در اين كشور در دست داشته است.
سرهنگ قذافى در ۲۷ سالگى توانست به همراه گروهى از افسران ليبى، ادريس اول پادشاه ليبى را طى كودتاى بدون خونريزى از قدرت بركنار كند.
معمر قذافى در صحرايى در نزديكى استان سرت به دنيا آمده است. آقاى قذافى به خاطر نحوه لباس پوشيدن خود و داشتن محافظان زن معروف است.
فلسفه سياسى او در كتابى تحت عنوان "كتاب سبز" منتشر شده و به گفته او جايگزينى براى سوسياليسم و كاپيتاليسم با افزودههايى از دين اسلام است.
معمر قذافى در سال ۱۹۷۷، سيستم حكومتى تحت عنوان جماهيريه يا حكومت تودهها را به ليبيايىها معرفى كرد. براساس اين نظريه، كشور از طريق كنگرهها و كميتههاى مردمى اداره مىشود.
البته طی این سالها، سرهنگ قذافى در ليبى قدرت را به طور كامل در دست داشته و به طور انفرادى بر اين كشور حكومت كرده است.
همسر اول همسر اول سرهنگ قذافى، معلم مدرسه بود. آن دو قبل از ازدواج همديگر را نديده بودند. آنها يک پسر به اسم محمد دارند و شش ماه پس از ازدواج جدا شدند.
صفيه فركاش او همسر دوم آقاى قذافى و مادر هفت فرزندش است. آنها همچنين يک دختر و پسر به نامهاى ميلاد و حنا را به فرزندخواندگى قبول كردهاند. حنا در چهار سالگى در بمباران طرابلس در سال ۱۹۸۶ توسط آمريكايىها كشته شد.
محمد قذافى محمد فرزند رهبر ليبى از همسر اول اوست. او رئيس كميته المپيک ليبى است كه مقر آن در طرابلس است. او همچنين مديرعامل شركت پست و مخابرات این کشور است كه مسئوليت اداره تلفنهاى همراه و ارتباطات ماهوارهاى را به عهده دارد.
سيف الاسلام قذافى سيف الاسلام ۳۸ سال دارد و انگليسى را روان صحبت مىكند.
او از مدرسه اقتصاد لندن، مدرک دكترا گرفته و عمدتاً در جبهه افرادى ديده مىشود كه خواهان آزادسازى اقتصاد ليبى هستند.
او مسئول بنياد خيريه بينالمللى قذافى و بنياد توسعه است كه در آزاد كردن گروگانها از دست پيكارجويان، به خصوص در فيليپين نقش داشته است.
در سال ۲۰۰۶ او پس از انتقاد از حكومت پدرش، ليبى را ترک كرد اما دوباره به كشور بازگشت.
از او به عنوان چهره مدرن ليبى ياد شده اما در سال ۲۰۰۸ اعلام كرد كه علاقهاى به "به ارث بردن" قدرت از پدرش ندارد. او در اوج ناآرامىهاى اخير ليبى، در تلويزيون دولتى ظاهر شد و نسبت به بروز جنگ داخلى در اين كشور هشدار داد.
ساعدى قذافى او ۳۶ ساله است و با دختر يک فرمانده ارتش ليبى ازدواج كرده است. او قبلاً فوتبال بازى مىكرد و براى مدت کوتاهی، در یکی از تیمهای ليگ برتر ايتاليا توپ زد.
او اكنون رئيس فدراسيون فوتبال ليبى است و در زمانى كه فوتبال بازى مىكرد، كاپيتان تيم ملى بود.
از زمان بازنشستگى از فوتبال، او در صنعت فيلمسازى نيز فعال بوده و ظاهراً صد ميليون دلار در فيلمى كه بازسازى يک تريلر آلمانى بود سرمايهگذارى كرد.
معتصم بالله قذافى سن و سال او معلوم نيست. سرهنگ دوم ارتش ليبى است و گفته شده كه سالها پيش، پس از طراحى كودتايى عليه پدرش به مصر گريخت اما بخشوده شد و اجازه بازگشت به كشور را گرفت.
او مشاور امنيت ملى پدرش است و فرماندهى يک واحد ارتش را به عهده دارد.
هانيبال قذافىاو براى شركت ملى حمل و نقل دريايى ليبى كار مىكرد كه مسئوليت انتقال نفت ليبى را به عهده داشت.
گفته شده او در چند حادثه خشونتبار دست داشته و در سال ۲۰۰۵ متهم شد كه دوستدختر حامله خود را در پاريس مورد ضرب و شتم قرار داده.
او در سال ۲۰۰۸ در ژنو سوئيس پس از آن كه دو مستخدمش، او را متهم كردند كه به آنها حمله كرده، بازداشت شد.
او بعداً با تامين وثيقه آزاد شد اما اين حادثه موجب شد تا دولت ليبى محصولات سوئيس را تحريم کرده و شركتهاى سوئيسى را از اين كشور اخراج كند.
لیبی همچنین ديپلماتهاى خود را از برن فراخواند.
هانيبال، سوئيس را "مافياى جهانى" ناميده و گفته اين كشور بايد تجزيه شود.
سيف العرب قذافى اطلاعات زيادى در مورد اين فرزند جوان رهبر ليبى در دست نيست. به نوشته روزنامه ديلىتلگراف، در سال ۲۰۰۸ ماشين فرارى او به دليل سر و صداى زياد اگزوز ماشين، در آلمان توقيف شد. او در آن زمان در مونيخ درس مىخواند.
خميس قذافى خميس يک افسر پليس است و تعليمات نظامى خود را در روسيه گذرانده. او فرماندهى نيروى ويژهای را به عهده دارد. گفته شده كه فرماندهى سركوب معترضان در بنغازى با او بوده است.
عايشه قذافى تنها دختر رهبر لیبی ۳۴ سال دارد و از مشاوران حقوقى گروه وكلاى مدافع صدام، رهبر سابق عراق بود. او در سال ۲۰۰۶ با يكى از اقوام پدرى ازدواج كرد.
او مدير بنياد خيريه "واعتصموا" و سفير حسن نيت برنامه پيشرفت و توسعه ملل متحد در ليبى است.
ميلاد قذافى فرزندخوانده قذافى است و گفته شده كه در جريان بمباران مجتمع مسكونى قذافى توسط آمريكا در سال ۱۹۸۶ جان رهبر لیبی را نجات داده است.