آفتابنیوز : آفتاب: سیفالاسلام، یکی از پسران معمر قذافی، رهبر لیبی، که گفته میشد مخالفان دولت بازداشتش کردهاند، در طرابلس و بین هوادارانش حاضر شده و گفته است که دولت لیبی "کمر مخالفان مسلح را در این شهر شکسته است."
سیفالاسلام قذافی یک روز بعد از آن که مخالفان دولت لیبی از بازداشت او خبر دادند، در یک خودروی دولتی و در مقابل هتلی حاضر شده است که در دست طرفداران سرهنگ قذافی است.
یکی از خبرنگاران بیبیسی در طرابلس میگوید که سیفالاسلام با اعتماد بهنفس، مطمئن و پرانرژی به نظر میرسید. تیراندازیهای جدیدی در طرابلس رخ داده است.
گزارشهای بیشتری هم از وقوع چند انفجار و آتش سنگین توپخانه در اطراف بابالعزیزیه، مقر سرهنگ قذافی، منتشر شده است.
براساس گزارشها، انفجاری شدید، ساختمان هتل رکسوس را که در نزدیکی مقر سرهنگ قذافی است، به لرزه درآورده است.
خبرنگار بیبیسی که در این هتل حضور دارد، میگوید که میتواند صدای تیراندازی مداوم و انفجار خمپاره و نارنجک را بشنود.
هتل رکسوس در یکی از مناطقی است که همچنان تحت کنترل نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی است.
هر دو طرف درگیر در طرابلس مدعی هستند که کنترل بیشتر مناطق این شهر را در دست دارند.
همچنین به دنبال چندین روز درگیریهای مسلحانه در طرابلس، مسئولان صلیب سرخ جهانی اعلام کردهاند برای ارائه خدمات در این شهر نیازی فوری به تجهیزات پزشکی و کارکنان بیشتر در بخش درمانی وجود دارد.
یکی از مسئولان صلیب سرخ در طرابلس به بیبیسی گفت که به دلیل ادامه درگیریها در شهر، بسیاری از کارکنان بخش درمانی به سختی میتوانند خود را به بیمارستانها و دیگر بخشهای ارائهدهنده خدمات پزشکی برسانند.
سیفالاسلام قذافی، پسر آقای قذافی در اولین ساعات بامداد روز سه شنبه، ۲۳ اوت (اول شهریور)، در مقابل هتل رکسوس حاضر شد. بسیاری از خبرنگاران رسانه های بین المللی در همین هتل مستقر هستند.
سیف الاسلام قذافی به بی بی سی گفت: "ما کمر شورشیان را شکستهایم." او اضافه کرد که مخالفان دولت لیبی با ورود به طرابلس، خود را "به تله انداختهاند".
گزارش شده است که محمد، یکی دیگر از پسران قذافی هم که خبر بازداشتش منتشر شده بود، از دست مخالفان گریخته است.
سیف الاسلام قذافی که ۳۹ سال دارد، جانشین احتمالی پدرش، سرهنگ قذافی به شمار میرفت.
روز یکشنبه، ۲۱ اوت، مخالفان دولت لیبی گفته بودند که آنها سیفالاسلام قذافی را به همراه دیگر اعضای خانوادهاش بازداشت کردهاند.
روز دوشنبه، ۲۲ اوت هم دادستان دیوان بینالمللی کیفری اعلام کرد که با مخالفان دولت لیبی در حال مذاکره است تا سیفالاسلام را به این دیوان در لاهه تحویل دهند.
دیوان بینالمللی کیفری، سرهنگ قذافی، سیفالاسلام قذافی و وزیر اطلاعات لیبی را به اتهام ارتکاب جرایم جنگی، تحت تعقیب قرار داده است.
با این حال، روز سهشنبه، ۲۳ اوت، سخنگوی دیوان بینالمللی کیفری به بیبیسی گفت که این دادگاه هیچ بیانیهای درباره در بازداشت بودن سیفالاسلام قذافی منتشر نکرده است.
او گفت که دیوان بینالمللی کیفری اطلاعات متفاوتی درباره ادعاهای مربوط به بازداشت سیفالاسلام قذافی دریافت کرده است.
سیفالاسلام گفته است که صدور حکم بازداشتش از سوی دیوان بینالمللی کیفری، اهمیتی ندارد. او در پاسخ به سئوالی درباره این که آیا سرهنگ قذافی در طرابلس و سالم است، پاسخ داد: "البته. همینطور است."
او همچنین به بابالعزیزیه، مقر سرهنگ قذافی در طرابلس رفت و به سه خبرنگاری که همراهش بودند، گفت: "طرابلس تحت کنترل ما است."
سیفالاسلام قذافی در پیامی هم که روز یکشنبه گذشته منتشر کرد، از ساکنان طرابلس خواسته بود تا در مقابل مخالفان "طرابلس را حفظ کنند."
در عین حال، اعضای شورای ملی انتقالی لیبی که رهبری مخالفان سرهنگ قذافی را به عهده دارند، اعلام کردهاند که اعضای این شورا امیدوارند که بتوانند روز چهارشنبه، ۲۴ اوت، به طرابلس بروند و دولت جدیدی را تشکیل دهند.
شورای ملی انتقالی لیبی در جریان درگیری بین مخالفان و نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی، در شهر بنغازی مستقر بود.
این شورا در بیانیه خود ابراز امیدواری کرده است که نیروهای مخالف حکومت بتوانند روز چهارشنبه به طور کامل در فرودگاه شهر و مناطق اطراف آن مستقر شوند و امنیت پرواز به پایتخت را فراهم کنند.