کد خبر: ۱۳۳۱۸۱
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۲۳:۰۴

‌مكارم‌شیرازی: مقام چه ارزشی دارد كه این همه آبروریزی، خونریزی و تخریب به‌خاطر آن صورت می‌گیرد

اگر اشتباهی كردیم بجای لجبازی، عذرخواهی كنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله مكارم شیرازی، با انتقاد از برخی لجبازی‌ها در بین برخی از مسؤولان و دولتمردان، لج‌بازی را امری مذموم در دین مبین اسلام دانست و تاكید كرد: لجاجت عقل انسان را از كار می‌اندازد و بذر تمام بدی‌ها است و تمام اقشار جامعه باید به این موضوع توجه كنند.

این مراجع تقلید در بیست و دومین روز از ماه مبارک رمضان در شبستان امام خمینی(ره) حرم كریمه اهل بیت(ع) در ادامه تفسیر قرآن كریم كه با موضوع انبیای الهی در قرآن كریم برگزار شد، با بیان اینكه لجاجت اجازه نمی‌دهد انسان پرتگاه‌هایی كه در جلوی او است را ببیند، افزود: بسیاری از پرونده‌هایی كه در دادگستری‌ها و محاكم قضایی مطرح می‌شود منشاء آن لجاجت است و اگر لج بازی نباشد كار به اینجاها نمی‌رسد.

وی با اشاره به روایاتی از امام علی(ع) در مذمت لجاجت تاكید كرد: خانواده ها و دولتمردان اگر دیدند در جایی اشتباه كرده اند بیایند بگویند اشتباه كردیم، عذرخواهی می‌كنیم. نویسندگان مطبوعات نیز اگر خطایی كردند و به آنها تذكر داده شد لجبازی نكنند، بلكه بگویند معذرت می‌خواهیم، البته معذرت‌خواستن شجاعت می‌خواهد.

آیت‌الله مكارم شیرازی یادآور شد: كسانی كه در مسائل اقتصادی مملكت كار می‌كنند اگر برنامه‌ای را دنبال كردند و دیدند فایده ندارد، لج نكنند و مردم را بیچاره ننمایند.

وی ضمن توصیه به همه اقشار جامعه به منظور پرهیز از لجاجت گفت: زن و شوهرهای جوان هم مراقب این وسوسه شیطلانی باشند چراكه در بسیاری از موارد به خاطر لجاجت خانواده‌ها از هم پاشیده شده و آسیب‌های زیادی متوجه كانون خانواده‌ها شده است.

این مفسر برجسته قرآن كریم اظهار داشت: لجاجت، عقل انسان را از كار می‌اندازد، لجاجت بذر تمام بدی‌ها است، این بذر نهال شوم دارد كه آبروی خود انسان، دیگران و خانواده‌ها را می‌برد و دنیا و آخرت انسان را تباه می‌كند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینكه گاهی لج و لج‌بازی آتش جنگ‌ها را روشن می‌كند، به وضعیت كشور لیبی اشاره كرد و گفت: در داستان لیبی این آدم نادان عجیب (قذافی) چقدر مقاومت و لج‌بازی كرد، سر آخر خود و خانواده‌اش را بیچاره كرد و كشور را ویران كرده است؛ چه ارزشی دارد این مقامات كه این همه آبروریزی، خونریزی و تخریب به خاطر آن صورت گیرد.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام در این خصوص، ابراز داشت: پیامبر(ص) در این حدیث می فرمایند ابتدای لجاجت، جهل و آخر آن ندامت و پیشمانی است و منشاء مشكلات و بدبختی‌های بسیاری می‌شود.

این مرجع تقلید خطاب به اقشار مختلف مردم و خانواده‌ها تاكید كرد: بیاییم در این روز ماه مبارک رمضان تصمیم بگیریم اگر اشتباهی كرده‌ایم لج‌بازی نكنیم، بلكه عذرخواهی كنیم و طرف هم عذرخواهی را بپذیرد چراكه با این راهكار مسائل و مشكلات ختم به خیر می‌شود.

این مفسر قرآن كریم در ادامه به تبیین فصل دیگری از زندگانی حضرت نوح نبی پرداخت و گفت: خداوند تبارک و تعالی با لطف و عنایت خود كشتی نوح را از امواج متلاطم و خشمگین به سلامت عبور داد.

وی با اشاره به مخالفت پسر نوح با وی گفت: حضرت نوح(ع) خطاب به فرزند خود گفت ای پسر من سوار كشتی شو، اما پسر لجوج وی گفت من می‌روم بالای كوه و از سیلاب نجات می‌یابم، پدر نوح به فرزند خود گفت امروز هیچ پناهگاهی جز این كشتی نیست و یكمرتبه موج عظیمی فرزند را از پدر جدا كرد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینكه مشكل انسان لجاجت است، یادآور شد: پسر نوح با چشم خود نظاره گر این صحنه‌ها بود اما همچنان به لجاجت خود ادامه داد و نتیجه آن را نیز دید، یكی از بدبختی‌های بشر این است كه گرفتار لجاجت شود.

آیت‌الله مكارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه باید سعی كنیم به قرآن نزدیك شده و به آموزه‌های آن عمل كنیم، ابراز داشت: بحمدلله برنامه‌ها و محافل قرآنی در شهرهای مختلف كشور توسعه و گسترش یافته و این مهم جواب دندان‌شكنی به دشمنان ما از جمله وهابیون است كه می‌گویند شیعیان به قرآن كاری ندارند.

وی آشنا شدن و عمل به تعالیم قرآن كریم را مهم تر از قرائت آن دانست و با بیان اینكه باید سعی كنیم با مفاهیم این كتاب آسمانی آشنا شویم، اظهار داشت: باید سعی كنیم قرآن را خوب بخوانیم، خوب بفهمیم، خوب نشر دهیم و خوب عمل كنیم و اگر چنانچنه تنها به تلاوت و تجوید و امثال آن قناعت كنیم در مرحله نخست مانده‌ایم.

این مرجع تقلید در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینكه امشب آخرین شب قدر است، خطاب به مردم تاكید كرد: این فرصت را از دست ندهید و در برنامه‌های كه برگزار می‌شود شركت كنید و حداكثر استفاده را از این شب‌های پرفضیلت ببرید.

وی تاكید كرد: این قرآنی را كه شب بالای سر می‌گذارید، روز كه به بازار می‌روید زیر پا نگذارید و ضمن عمل به تذكرات قرآن از محرمات، ربا‌خواری و رشوه‌خواری اجتناب كنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین