آفتابنیوز : آفتاب: مخالفان در لیبی میگویند به اعتقاد آنها خمیس، یکی از پسران سرهنگ قذافی، در نبردی مسلحانه در نزدیکی شهر ترهونه کشته شده است.
احمد بنی، یک سخنگوی مخالفان، به کانال تلویزیونی العربیه گفت که عبدالله السنوسی وزیر اطلاعات سابق نیز در همین حادثه در روز شنبه در جادهای در شرق طرابلس، پایتخت، کشته شده است.
خمیس قذافی که فرماندهی یک تیپ نیروهای ویژه را به عهده داشت و آقای السنوسی هر دو از مقامهای سرشناس در ساختار قدرت لیبی بودند.
در همین حال مخالفان گفتند که چهار گور جمعی را در روزهای اخیر کشف کردهاند.
اندرو هوسکن خبرنگار بی بی سی که از یکی از این نقاط در جنوب شرقی طرابلس دیدن کرده میگوید تصور میشود حاوی اجساد افسران ارتش که از نبرد برای سرهنگ قذافی خودداری میکردند باشد.
این نقطه در نزدیکی پادگان محل استقرار تیپی است که خمیس قذافی فرماندهی آن را به عهده داشت.
این گزارشها در حالی منتشر شد که مخالفان سعی داشتند بر مقاومت وفاداران سرهنگ قذافی چیره شوند و به سوی شهر زادگاه او سرت پیشروی کنند.
معلوم نیست آقای قذافی پس از سقوط طرابلس به کجا رفته است.
روز دوشنبه به نقل از سرهنگ مهدی الهراقی وابسته به مخالفان گزارش شد که خمیس قذافی پس از جراحات جدی در یک درگیری کشته شده است.
احمد بنی سخنگوی نظامی مخالفان گفت که اجساد موجود در یک کاروان نابود شده در جریان یک نبرد به علت سوختگی شدید قابل تشخیص نیستند اما سربازان اسیر گفتند که اجساد محافظان خمیس است.
او همچنین گفت که شوهر خواهر سرهنگ قذافی و رئیس سازمان اطلاعات در همان نبرد "تقریبا به طور قطع" کشته شده است.
هفته گذشته پس از ورود مخالفان به طرابلس ادعا شده بود که سیف الاسلام پسر دیگر سرهنگ قذافی دستگیر شده است اما آن گزارش غلط از آب درآمد.
گریز اعضای خانواده به الجزایر همزمان در روز دوشنبه دولت الجزایر ورود صفیه، همسر سرهنگ قذافی و سه فرزندش به این کشور را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی الجزایر به نقل از بیانیه وزارت خارجه این کشور این چهار نفر روز دوشنبه (۲۹ اوت) از لیبی وارد الجزایر شدهاند.
بنا بر این گزارش محمد، پسر سرهنگ قذافی که پیش از این از بازداشت خانگی مخالفان گریخته بود، به همراه هانیبال، پسر دیگر آقای قذافی و عایشه دختر او هم اکنون در الجزایر هستند.
از حدود یک هفته پیش که مخالفان معمر قذافی وارد طرابلس، پایتخت لیبی شدهاند تا کنون گزارشی از محل اختفای سرهنگ قذافی منتشر نشده است.
در همین حال گزارش شده است که شورای ملی انتقالی لیبی از الجزایر خواسته است تا اعضای خانواده آقای قذافی را که به گفته این شورا "هنوز خطری" برای کشور محسوب میشود، به لیبی مسترد کند.
درخواست ادامه حمایت نظامی همزمان شورای ملی انتقالی لیبی، متشکل از گروههای مخالف معمر قذافی از حامیان بینالمللی اش خواسته است تا به حمایت نظامی خود از مخالفان ادامه دهند.
مصطفی عبدالجلیل، رئیس این شورا در نشستی در قطر، آقای قذافی را تهدیدی برای لیبی و جهان توصیف کرد و خواهان ادامه پشتیبانی ناتو و متحدانش از مخالفان آقای قذافی شد.
از حدود یک هفته پیش که مخالفان وارد طرابلس، پایتخت لیبی شدهاند تا کنون گزارشی از محل اختفای سرهنگ قذافی منتشر نشده است.
بعد از ماهها درگیری، نیروهای وابسته به شورای ملی انتقالی لیبی در حال حاضر بخش بزرگی از پایتخت را در اختیار دارند.
آقای عبدالجلیل، رئیس این شورا گفته است که نیروهای هوادار سرهنگ قذافی همچنان اقدام به انجام ضدحملههای خشونتبار میکنند.
بر اساس تازهترین گزارشها، نیروهای مخالف در مسیر پیشروی به سوی شهر سرت، زادگاه معمر قذافی، کنترل شهر کوچک نوفلیه را به دست گرفتهاند.
شهر سرت همچنان در اختیار هوادران آقای قذافی است و بر اساس گزارشها چندین هزار سرباز در این شهر هنوز حاضر به تسلیم و تحویل سلاحهای خود نشدهاند.
مخالفان میگویند برای پیشگیری از درگیری و خونریزی بیشتر، در حال مذاکره با رهبران قبایل در شهر سرت هستند تا زمینه تسلیم بدون خشونت شهر را فراهم کنند.
مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی، خواهان ادامه حمایت ناتو و متحدانش از مخالفان معمر قذافی شد
این مذاکرات تاکنون موفقیتی در پی نداشته است. اگر توافقی در این زمینه حاصل نشود، مخالفان با پشتیبانی جنگندههای ناتو خود را برای آخرین نبرد بزرگ با هواداران سرهنگ قذافی آماده خواهند کرد.
ناتو اعلام کرده است که همچنان به تعهدات خود در قبال لیبی پایبند است.
ماموریت ناتو در لیبی تا پایان ماه سپتامبر ادامه خواهد داشت و در آن زمان نشستی با حضور تمام اعضا برای بررسی شرایط و امکان ادامه این ماموریت برگزار خواهد شد.
نگرانی از سرنوشت زندانیان در همین حال یک کشتی حامل صدها زندانی که از زندانهای لیبی آزاد شدهاند، از تریپولی وارد بندر بنغازی شده است.
جان لاین، خبرنگار بیبیسی که شاهد ورود زندانیان آزادشده به بنغازی بوده، از شادمانی زایدالوصف همسران، فرزندان و دوستان آنها در هنگام استقبال گزارش داده است.
شماری از این زندانیان طی شش ماه اخیر توسط نیروهای هوادار سرهنگ قذافی دستگیر و زندانی شده بودند.
زندانیان آزادشده از رواج شکنجه، ضرب و شتم و گرسنگی در زندانها خبر دادهاند.
رهبران مخالفان سرهنگ قذافی از سرنوشت دهها هزار زندانی که هنوز خبری از محل نگهداریشان منتشر نشده، ابراز نگرانی کردهاند.
مخالفان میگویند نگران آن هستند که اجساد این افراد در گورهای دستهجمعی پیدا شود یا این که این زندانیان در زندانهای مخفی زیرزمینی رها شده باشند.