آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله میرسید محمد یثربی، استاد دروس خارج حوزه علمیه قم و رئیس حوزه علمیه کاشان در خطبههای روز عید سعید فطر در جوار مرقد مطهر حبیب بن موسی(ع) با تبریک این روز به تمامی مسلمانان و روزهداران، نکات مهمی را در ارتباط با مسائل اخلاقی و اجتماعی جامعه مطرح کردند.
به گزارش آفتاب، ایشان با اشاره به جایگاه رفیع توبه و استغفار در آموزههای اسلام و در اعتلای روح انسان، غرایز را از ضروریات طبیعی انسان دانستند که در صورت رهاشدن و عدم وجود تدبر و تفکر در نزد صاحب غریزه، طغیان میکنند و فرد را تحت تأثیر خود قرار میدهند و تا جایی پیش میروند که انسان را به سطح یک حیوان درنده تنزل میدهند. اما انسانی که به درجهی استغفار نزدیک شده و روح الاهی درون او بیدار شده است به او نهیب میزند و وجود او را تکان میدهد تا متوجه پلیدیها و زشتیهای خود شود و در برابر این شهوات طغیان کند.
آیتالله یثربی با اشاره به شیوع حلقههای عرفان کاذب در جامعه و با ذکر روایتی افزود: «فضیل عیاض در اثر یک بیداری و وقوف ناگهانی به چنان مرتبهای از زهد رسید که وقتی هارون به او نامه نوشت که: تو از ما زاهدتری، پاسخ داد: زهد تو از من بیشتر است، چرا که من نسبت به دنیای فانی زاهدم و تو نسبت به آخرتِ پایانناپذیر؛ و این زبان حال حلقههای عرفانی امروزی است که گویا نسبت به آخرت زاهدترند تا دنیا». ایشان در پایان خطبهی نخست، اظهار امیدواری کردند که پایان ماه رمضان، تداوم مسیر توبه و استغفار و ایمان و آغاز خیرخواهی، درستاندیشی و درستکاری باشد.
استاد دروس خارج حوزه علمیه قم در آغاز خطبه دوم، هفتهی دولت را فرصت مناسبی دانست که از باب النصیحه لأئمه المسلمین، نکات و مسائلی را در این رابطه مطرح نماید و افزود: «در فرمایشات امیرالمومنین آمده است که فقط زیباییها را به رخ من نکشید و به ثناگویی و مدح و ستایش من بسنده نکنید و آنگونه که در برابر ستمگران سخن میگویید با من سخن مگویید و حق حاکم بر مردم این است که او را نصیحت کنند. از این رو پستترین عادت یک دولتمرد این است که دوست داشته باشد که همه از او تعریف کنند و مجیز او را بگویند.»
ایشان با ذکر این نکته که حکومت از نظر اسلام، امانت است و نه طعمه، تصریح کرد: «اگر دولتمردان پیرو واقعی امیرالمومنین هستند باید نگاهشان به حکومت و روش حکومتداریشان نیز مانند آن حضرت باشد. این که جریان حاکم تلاش کند تا دولت بعدی نیز از همان جریان باشد این دقیقاً نقطهی مقابل تفکر علی بن ابیطالب (ع) است.»
رئیس حوزه علمیه کاشان، بخش پایانی سخنان خود را به وضعیت امروز کاشان اختصاص داد و گفت: «مردم شریف دارالمومنین کاشان از قدیمالایام جهت تأمین معاش خود، سختترین شرایط را از سر گذراندهاند و در بدترین وضعیت اقلیمی با سختکوشی توانفرسای خود برای زندگی مبارزه کردهاند. این مردم شایستهی این همه جفا و بیمهری نیستند. ما متأسفانه در این پنج، شش سال اخیر، نمایندهی قابل و توانایی نداشتیم که از حقوق مردم این منطقه دفاع کند وگرنه پروژهی ملی قطار برقی به این راحتی از این منطقه گرفته نمیشد. ما برای پروژههای ملی احترام قائلیم اما کاشان از همه نظر شایستگی آن را داشت که این پروژه به طور ویژه و خاص از این شهر عبور کند. دولت نباید به این مسئله اینهمه بیتفاوت باشد.»
آیتالله یثربی با یادآوری قوت صنایع مهم کشوری در گذشتهی این شهر، وضعیت امروز کاشان را دردبار توصیف کرد و افزود: «بسیاری از صنایع بزرگ در این شهر اختراع و احیا شده بودند و برخی از صنایع همچون کاشی، نامشان را نیز از این شهر گرفته بودند، وضع چنان شده بود که کاشان برای کارخانههای خود، کارگر وارد می کرد؛ اما امروز این کارخانههای ورشکسته و این همه بیکار و گرفتار و دردمند در کاشان از کجا نشأت گرفته است؟ شاید اگر خداوند متعال به مرحوم آیتالله یثربی(ره) چند سال دیگر مهلت میداد این نعمتها به سادگی از دست نمیرفت.»
آیتالله یثربی با اشاره به ظرفیتهای غنی و گسترده و استعدادهای بالای مردم این منطقه تصریح کرد: «کاشان که همین امروز در تمامی رشتهها و تخصصها افراد توانمند و صاحب اندیشهای دارد، اینقدر مورد بیمهری قرار گرفته است که مسئولین شهر عمدتاً غیرکاشانی هستند و عمدهی صاحبان فکر و خرد و مدیران موفق به حاشیه رانده شدهاند.»
رئیس حوزه علمیه کاشان در پایان از مدیران سایر مدارس دینی این شهر خواست تا مدارس خود را دولتی نکنند و خاطرنشان کرد: «ما به حمدالله والمنه حوزهی علمیهی هزارنفری کاشان را مستقلاً و بدون اتکا به دولت و سایر مراکز حوزوی اداره میکنیم و عزتمندانه به این مسیر ادامه میدهیم.»