آفتابنیوز : آفتاب: دولت امارات متحده عربی طبق برنامه چشماندازهای زیست محیطی و اقتصاد پایدار موفق شد برای اولین بار با کسب 4.78 امتیاز رتبه پیشرفتهترین صنعت سفر و توریسم درکل منطقه خاورمیانه را از آن خود کند.
دولت امارات متحده عربی که طبق برنامه چشماندازهای زیست محیطی و اقتصاد پایدار تلاشهای گستردهای را برای تقویت توریسم و سفر به عنوان ابزاری برای ارتقای جایگاه این کشور در نقشه توریسم جهانی آغاز کرده بود، عنوان نخست جدول توریسم پیشرفته را در خاورمیانه به دست آورد.
امارات متحده عربی در جریان این تلاشها موفق شده است از نظر رقابت درصنعت سفر و توریسم در گزارش منتشر شده از سوی همایش اقتصاد جهانی که تحت عنوان «حرکت فراسوی رکود» برگزار شد، جایگاه خود را در طبقهبندی 139 کشور جهان به رتبه 30 برساند. با این اقدام کشور امارات متحده عربی برای اولین بار با کسب 4.78 امتیاز دارای پیشرفتهترین صنعت سفر و توریسم درکل منطقه خاورمیانه شناخته شد.
تداوم توسعه زیرساختهای توریستی بهویژه در بخش حمل و نقل هوایی در امارات که رتبه چهارم را در شاخص رقابتی جهان داراست، مهمترین نقش را در کسب این مقام ایفا کرده است.
همچنین تصور میشود که این کشور جایگاه جهانی خوبی در بازاریابی مقاصد توریستی و کمپینهای بازاریابی دارد که از این طریق حضور برجستهای در نمایشگاههای بزرگ بینالمللی توریسم و سفر داشته است.این کشور همچنین مقام سوم را از نظر اولویتهای دولت برای بخش سفر و توریسم داشته است.
این گزارش سهم سفر و توریسم را در تولید ناخالص ملی کشور امارات در سال 2010 درحدود 16.6 درصد برآورد کرده است که برابر با 42.56 میلیارد دلار میشود.
از آنجا که توریسم ابوظبی، دبی و شارجه مجموعاً در 93 درصد از کل تولید ناخالص ملی امارات سهم دارند، این گزارش پیشبینی کرده است که میانگین رشد برای سهم این صنعت در تولید ناخالص ملی امارات سالانه بیش از 8.1 درصد طی دوره 2011 تا 2020 خواهد بود.
این میزان نشاندهنده میزان اشتغالی بالغ بر 429 هزار نفر خواهد بود که در مقایسه با 13.8 درصد از کل نیروی کار در کشور میزان قابل توجهی است.
این گزارش پیشبینی میکند که میزان تقاضا برای کار در بخش توریسم نیز تا سال 2020 سالانه حدود 5.7 درصد افزایش یابد.
نکته جالب در پیشرفت امارات متحده عربی و جایگاه برتر آن بر برخی مقاصد توریسم باستانی در کشورهای دیگر منطقه است آن هم در شرایطی که امارات از نظر اندوختههای توریسم طبیعی نیز امکانات متوسطی دارد. این مسأله عمدتا به دلیل توسعه طبقهبندی و استانداردها در حوزه اندوختههای فرهنگی است که سبب شده رتبه امارات از 84 در سال 2009 به 34 در سال جاری بازگردد که این امر تا حد زیادی به ویژگیهای منحصر بفرد این کشور برای توریستها و مسافران از نظر شاخص آشنایی است که این کشور را در رتبه 25مقاصد توریستی جهان قرار داده است.
افزایش تعداد هتلها و تجهیز آنها در ابوظبی به میزان 10 درصد تنها در شش ماه نخست سال 2011 در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته و نیز افزایش 26 درصدی تقاضا نسبت به سال گذشته نیز دراین رتبهبندی مورد توجه بوده است.
افزایش مسافران در دبی نیز بالغ بر 14 درصد داشته که نرخ اشغال هتلها را به 81 درصد رسانده است.