آفتابنیوز : آفتاب: بیش از 60 نفر از مدیران مسئول، سردبیران و روزنامهنگاران مطبوعات خوزستان، با صدور بیانیهای خواستار توجه جدی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس خوزستان به آسیبهای طرح غیرکارشناسی انتقال آب کارون به مرکز ایران (طرح بهشتآباد) و تلاش برای جلوگیری از اجرای این طرح زیان بار شدند.
به گزارش آژانس خبری خوزستان (خوزنا)، بخشی از این بیانیه به شرح زیر است:
مصوبه اخیر شورای تأمین استان چهارمحال و بختیاری در توقف پروژه انتقال آب بهشتآباد و تونل گلاب، یک تصمیم علمی، مسئولانه و قابل ستایش بوده و علاوه بر دلگرمی مردم منطقه زاگرس مرکزی، مایه امیدواری افکارعمومی در استان خوزستان برای صیانت از حق آبه زیستمحیطی رودخانه کارون و حق آبه کشاورزی و صنعتی این منطقه شده است.
پیگیریهای دلسوزانه جناب آقای مهندس عنابستانی به عنوان نماینده دولت در استان چهارمحال و بختیاری، نشان دهنده نگرش علمی وی به مدیریت منابع آب و نگاه مسئولانه ایشان به تهدیدهای نرم حوزه امنیت است و از اینکه همگام با مردم، نخبگان و کشاورزان، پیگیر مطالبه بحق مردم منطقه بودند، از ایشان تشکر میکنیم.
ما نویسندگان این نامه، ضمن تأکید بر ملی بودن منابع آب و تأکید بر چارهاندیشی برای حل معضل کم آبی نسبی که کمابیش گریبانگیر تمام مناطق ایران است، نسبت به بحراننمایی و ایجاد حساسیت کاذب در خصوص کمآبی در فلات مرکزی ایران، ابراز نگرانی میکنیم و معتقدیم این بحراننماییها با هدف تأثیرگذاری غیرکارشناسی بر تصمیمات مراکز کارشناسی و تصمیمگیری نظام صورت میگیرد. این در حالی است که استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان نیز از کمبود آب شرب و کشاورزی رنج میبرند و به نظر میرسد این مشکل، در سراسر ایران عمومیت دارد و انتقال آب بین حوضهای چارهکار نیست.
معتقدیم با توجه به مشکل کمآبی نسبی در نقاط مختلف کشور، احداث تونلهای انتقال آب (نظیر طرح انتقال آب بهشت آباد، طرح انتقال آب از سد و تونل سوم کوهرنگ، طرح انتقال آب از تونل خدنگان، طرح انتقال آب گلاب و طرح انتقال آب قمرود) از زاگرس میانی به بخشهای مختلف مرکزی فلات ایران، نمیتواند راه حل پایدار رفع این مشکل باشد، چرا که؛ اولاً در توسعه هر منطقه باید ظرفیتهای موجود در نظر گرفته شود و ثانیاً؛ منحرف کردن آب از مسیر طبیعی، نادیده گرفتن حق مردم پایین دست است و علاوه بر ایجاد احساس تضییع حقوق و بیعدالتی و مشکلات اقتصادی و معیشتی، باعث برهم خوردن نظامهای اجتماعی و ایجاد معضلات فرهنگی و آسیبهای جدی به محیط زیست می شود و از این رو، خسارتهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
گذشته از اینکه طرح انتقال آب بهشت آباد، از ضعف شدید مطالعات کارشناسی رنج میبرد و حفر تونل 65 کیلومتری در عمق 300 متری زمین علاوه بر هزینه صدها میلیارد تومانی که در پی خواهد داشت، با ایجاد برش در سفرههای آب زیرزمینی، منجر به خشکیدن چاهها و قناتهای متعدد در طول مسیر خود خواهد شد که بیم آن میرود دشتهای حاصلخیز هفشجان، شلمزار، شمس آباد، جونقان، خراجی، فرخشهر، سفید دشت و منطقه حفاظت ده تنگ صیاد در استان چهارمحال و بختیاری را ظرف چند سال به زمینهای غیر قابل کشاورزی تبدیل کرده وزمینه ساز مهاجرت 500 هزار نفر از ساکنان این دشتهای حاصلخیز شود.
بیشک مصوبه اخیر شورای تأمین استان چهارمحال و بختیاری در توقف پروژه انتقال آب بهشت آباد و تونل گلاب، یک تصمیم علمی، مسئولانه و قابل ستایش بوده که به نام «علی اصغر عنابستانی» و در ذیل کارنامه دولت خدمتگزار ثبت شد و امید میرفت که این اقدام مسئولانه، بتواند آغاز رویکرد علمی دولتمردان به موضوع مدیریت منابع آب باشد. اما مسئولان وزرات نیرو با بی توجهی به خواست افکارعمومی استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری، از تصمیم خود برای کلنگزنی این طرح در هفته دولت خبر دادهاند. ضمن اعلام حمایت قاطع از توقف طرح غیرکارشناسی بهشت آباد، خواستار توجه دولت خدمتگزار به خواست افکار عمومی و بدنه کارشناسی و دانشگاهی در استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری هستیم و از استاندار محترم خوزستان و مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی میخواهیم ضمن همگرایی هرچه بیشتر با که مسئولان و نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری، همه تلاش خود را برای جلوگیری از ایراد خسارات جبران ناپذیر به ایران اسلامی به کار گیرند و شرح اقدامات خود و نتیجه آنها را به افکار عمومی برسانند.
در پایان این نامه 60 امضا از روزنامه نگاران خوزستان آمده است.