کد خبر: ۱۳۴۴۲۷
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۲۰:۰۵

مهمان‌پرست: اتفاقات سوریه مطالبات مردمی نیست

از طرح گام به گام روسیه استقبال می‌کنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد که اتفاقات رخ داده در سوریه نشان می‌دهد این حرکت‌ها مطالبات مردمی نیست. 

رامین مهمان‌پرست ـ سخنگوی وزارت امور خارجه ـ ظهر یک‌شنبه در نشست خبری در مشهد درباره تسخیر سفارت رژیم صهیونیستی در مصر افزود: حرکت مردمی در داخل مصر تغییرات بزرگی را ایجاد می‌کند و ساقط شدن دیکتاتوری مانند حسنی مبارک و فروپاشی نظامی که وابسته به آمریکا بوده اتفاق بزرگی است که در مصر افتاده و آن چیزی که می‌تواند به تامین مطالبات مردم کمک کند، تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات و تعیین حکومت بر اساس همین قانون است که در حال حاضر در مرحله‌ای هستیم که هنوز این مقدمات انجام نشده و اتفاقات زیادی می‌تواند در این کشور بیافتد. 

او درباره افزایش بصیرت در کشورهایی که انقلاب‌های مردمی در آن‌ها در حال رخ دادن است، اظهار کرد: انقلاب ایران از ابتدا مخاطبش افکار عمومی دنیا بوده و امام خمینی(ره) هم از ابتدا همین روال را دنبال می‌کرده است و رهبری نیز در تبیین واقعیت‌ها و روشن کردن آن‌ها، در حال مدیریت کردن افکار عمومی هستند. مسئولان کشور به خوبی با استفاده از امکانات داخلی و خارجی نسبت به روشن کردن اذهان در کشورهای مختلف اقدام می‌کنند که نمونه آن مصاحبه‌های رییس‌جمهور با شبکه‌های قدرتمند دنیاست و ما فکر می‌کنیم این مسیر افکار عمومی در مناطق مختلف صورت می‌گیرد و بهترین راه برای کنترل کردن اهداف دشمنان است. 

مهمان‌پرست به ترفندهای طراحی شدن دشمنان برای انقلاب‌های مردم منطقه اشاره کرد و افزود: به صورت طبیعی اولین قدم آنان این خواهد بود که حرکت‌های انقلابی متوقف شود و به سایر کشورها سرایت نکند و اگر توانایی آن را داشته باشند این مرحله برای آنان از اهمیت بیش‌تری برخوردار است و در مرحله دوم کند کردن سرعت مردم در انقلاب و هم‌زمان ایجاد جریان‌هایی به ظاهر مردمی و تاثیرگذار در دولت‌هایی است که قرار است جایگزین نظام قبلی شوند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره سفر معاون وزیر امور خارجه روسیه به تهران و سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به روسیه گفت: موقعیت دولت روسیه و جمهوری اسلامی ایران طلب می‌کند تا در زمینه‌های مختلف با هم تبادل نظر و رایزنی داشته باشند. 

او افزود: موضوعات مختلفی مانند مسائل دوجانبه، منطقه و بین‌الملل می‌تواند برای دو کشور مهم باشد. بنابراین رفت و آمد مسوولان بین این دو کشور کاملاً طبیعی است. هم‌چنین در مورد طرح گام به گام روسیه به دلیل این که حسن نیت این کشور را نشان می‌دهد و تلاش دارد نقش موثر و سازنده‌ای برای همکاری کشورها در بهره‌مندی از دانش هسته‌یی داشته باشد استقبال می‌کنیم. 

مهمان‌پرست درباره طرح گام به گام روسیه گفت: جزییات این طرح در دست بررسی است و مذاکرات مسوولان دو کشور و تبادل نظرات آن‌ها در حال انجام است. 

وی درباره سفر چند روزه معاون اول رییس‌جمهوری به کشورهای آمریکای لاتین گفت: ظرفیت‌های فراوانی در آمریکای لاتین وجود دارد و همکاری ما با آن‌ها به نفع دو طرف خواهد بود. 

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: هم زمینه برای همکاری‌های سیاسی مناسب است و هم ظرفیت کارهای اقتصادی وجود دارد و حضور معاون اول رییس‌جمهور ظرفیت زیادی را در توسعه روابط با آمریکای لاتین خواهد داشت. 

او درباره تحولات اخیر در کشور سوریه گفت: وقتی بیداری اسلامی در کشور مصر و تونس منجر به سقوط دیکتاتورهای این کشورها شد و حرکت مردم این کشورها برای تغییر منافع آمریکا و اسراییل به نتیجه رسید و منافع آن‌ها مورد تهدید قرار گرفت، آن‌ها نگران شدند این موج وارد کشورهای دیگر شود؛ بنابراین تصمیم گرفتند در داخل برخی از کشورهای مهم منطقه که در مقابل اسراییل ایستاده بودند مشکلاتی را ایجاد کنند و این‌گونه القاء کنند که این نتیجه سرایت موج بیداری اسلامی در این کشورهاست و فتنه‌هایی را برای این کشورها طراحی کرده‌اند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: یکی از این کشورها کشور ایران بود و آنان طرحی را آماده کرده بودند که بر اساس آن عده‌ای از دست‌نشاندگان خودشان در داخل کشور سه‌شنبه‌ها را روز خشم اعلام کنند و به خیابان‌ها بیایند. 

وی گفت: اولین برنامه این افراد روز 25 بهمن‌ماه در تهران بود و این افراد سعی داشتند این برنامه را ادامه داده و در کشور ناامنی ایجاد کنند و امیدوار بودند مردم هم به آن‌ها بپیوندند و از این حرکت نهایت استفاده را ببرند که خوشبختانه در کشور ما این ترفند به نتیجه نرسید و بزرگ‌ترین اشتباه آنان آغاز این حرکت سه روز پس از سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. 

مهمان‌پرست افزود: بعد از این‌که این فتنه‌ها در ایران به نتیجه نرسید، موضوع کشورهای دیگری مانند الجزایر مطرح شد و آنان تصور می‌کردند که ایجاد تحرکات در این کشور خط مقدم مقاومت را با مشکل مواجه خواهد کرد که آن‌جا هم به نتیجه نرسیدند و به سراغ کشور سوریه رفتند تا با فشار در نظام این کشور راه نجاتی را برای رژیم صهیونیستی ایجاد کنند. 

او ادامه داد: در سوریه ممکن است بخشی از مردم انتقاداتی را نسبت به حکومت داشته باشند که باید مطالبات در یک مسیر قانونی پیگیری شود و اگر قرار باشد خواسته‌های یک اقلیت در جامعه به صورت کامل تحقق یابد، معنای آن دیکتاتوری است. 

دستیار ویژه وزیر خارجه کشورمان گفت: در سوریه اتفاقاتی رخ داده که نشان می‌دهد این حرکت‌ها مطالبات مردمی نیست و گروه‌های مسلحی وارد این کشور شدند و دست به کشتار زدند و 1200 نفر از ماموران پلیس این کشور را کشتند که مردم عادی نمی‌توانند این اتفاقات را رقم بزنند. اگر مطالباتی در داخل سوریه بین برخی از مردم و دولت وجود داشته باشد باید با کنار گذاشتن خشونت امکان گفت‌وگوها فراهم شود و ما هم این توانایی را در آن کشور می‌بینیم. با دخالت خارجی‌ها مخالفیم و آن را اعلام کرده‌ایم. 

وی درباره اخباری مبنی بر سفر محرمانه بشار اسد به تهران گفت: اگر می‌خواهد سفری در این سطح به کشور به عمل بیاید حتماً ما مطلع می‌شویم و ما چنین خبری را دریافت نکرده‌ایم. 

وی درباره اتفاقات رخ داده در کشور لیبی و موضع جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: موضع ما به صورت شفاف اعلام شده و ما مخالف دخالت‌های کشورهای مختلف در منطقه هستیم زیرا سابقه حضور این کشورها برای مردم منطقه تلخ و تهدیدآمیز است. اگر آن‌ها واقعاً به دنبال حمایت از مردم منطقه بودند دلیلی نداشت تا به صورت گزینشی با انقلاب‌ها برخورد کنند. 

مهمان‌پرست تاکید کرد: اگر آن‌ها به دنبال حفظ منافع مردم منطقه ما بودند کشورهایی مانند عراق و افغانستان را اشغال نمی‌کردند و در این کشورها دست به نقض حقوق بشر نمی‌زدند. چگونه است که هنوز در کشور لیبی دولتی مستقر نشده ولی شرکت‌های نفتی آنان به لیبی سرازیر شده است. 

او درباره استقرار سپر دفاع موشکی در ترکیه و واکنش ایران اظهار کرد: کشور ترکیه یک کشور بسیار مهم و از همکاران و دوستان جمهوری اسلامی ایران در منطقه است و سیاست ما تقویت روابط با همه کشورها و ایجاد هم‌گرایی به منظور بر طرف کردن ریشه‌های ناامنی است. 

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: حتماً در ملاقات‌هایی که بین مسوولان کشور ما و کشورهای دیگر از جمله ترکیه صورت می‌گیرد نقطه نظرات مطرح شده و بحث‌های لازم صورت می‌پذیرد. 

وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که در مذاکراتی که ما هستیم مطرح بوده برطرف کردن ریشه‌های بی‌ثباتی در منطقه است که ما علت آن را حضور نیروهای خارجی و دنبال کردن سیاست‌های این کشورها در منطقه می‌دانیم و معتقدیم حضور آنان نه تنها به آرامش کمک نمی‌کند بلکه باعث ایجاد بی‌ثباتی در منطقه می‌شود و بهترین راه خروج نیروهای خارجی از منطقه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین