کد خبر: ۱۳۴۸۸۶
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۱
از سوی دهقان؛ عضو شورای مرکزی حزب؛

فعالیت‌های انتخاباتی حزب "اعتدال و توسعه" تکذیب شد

تحریم انتخابات نوعی بدعت، کج‌فکری سیاسی و اشتباه استراتژیک است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: هنوز ماه‌هایی چند به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نهم بافیمانده است اما اخبار انتخاباتی مربوط به این رویداد بخش قابل توجهی از خبرهای سیاسی کشور را به خود اختصاص داده‌است. از جمله اخباری که طی روزهای گذشته برخی محافل سیاسی از جمله بعضی پایگاه‌های خبری و مطبوعات به آن پرداختند اخبار مربوط به فعالیت‌های انتخاباتی جریان میانه کشور به سکانداری حزب اعتدال و توسعه بود. برای مثال یکی از سایت‌ها نوشته بود: «رقیب اصلی اصول‌گرایان وارد صحنه شد.» و دیگری از "ملاقات اعضای برجسته حزب اعتدال و توسعه با یکی از مقامات عالی‌رتبه" خبرداده بود. 

در همین ارتباط با غلامعلی دهقان؛ عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه درباره آخرین دیدگاه‌های این حزب گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید:

آقای دهقان، آنچه این‌روزها درباره فعالیت‌های انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه شنیده می‌شود تا چه اندازه با واقعیت‌ها انطباق دارد؟ 

آنچه این‌روزها درباره فعالیت‌های انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه مطرح شده را قویاً تکذیب ‌می‌کنیم. هیچ‌یک از این اخبار درباره برنامه‌ریزی جریان میانه برای انتخابات و اسامی مطرح شده برای نامزدی از سوی این جریان، صحت ندارد. معتقدیم برخی محافل خبری-سیاسی با طرح این اخبار کذب به‌دنبال مقاصد خاص سیاسی بوده و با رواج این شایعات تلاش دارند، اختلاف و تشتت اردوگاه سیاسی خود را تحت‌الشعاع رقیب فرضی قرار دهند و با به‌کار بردن واژه‌هایی همانند خیز بزرگ، تشویق حزب اعتدال و توسعه توسط یکی از مسئولین برای حضور فعال در انتخابات و... در صدد ایجاد نوعی حساسیت برای نیروهای خودشان هستند تا بتوانند وحدت از دست رفته بین خود را دوباره بازسازی کنند.

اخیراً برخی افراد در داخل و خارج سخن از تحریم انتخابات نهم دارند. دیدگاه شما در این‌باره چیست؟ 

حزب اعتدال و توسعه حضور در انتخابات را تکلیف و وظیفه شرعی و ملی می‌داند و تحریم انتخابات را نوعی بدعت، کج‌فکری سیاسی و اشتباه استراتژیک دانسته و به هیچ‌وجه آن‌را نمی‌پذیرد.

اصولاً از دیدگاه حزب اعتدال و توسعه چرا مقوله انتخابات دارای این اندازه اهمیت است که تحریم آن پذیرفته نیست؟ 

در پاسخ به این پرسش باید گفت که مقوله انتخابات در نظام جمهوری اسلامی از ابعاد گوناگون قابل بررسی و دارای اهمیت است. اولاً: انتخابات تضمینی برای امنیت ملی کشور است. در عصر حاضر عوامل نرم قدرت همانند حضور مردم در عرصه سیاست بر عوامل سخت قدرت مثل قدرت نظامی برتری داشته و بهتر و موثرتر می‌تواند امنیت ملی را حفظ کند. به همین دلیل برگزاری انتخابات طی 33 سال گذشته به‌عنوان نماد حضور مردم، امنیت ملی کشور را نهادینه کرده‌ و راه دخالت بیگانه را سد نموده‌است. ثانیاً عینیت مردمسالاری در کشور ما با مقوله انتخابات خود را متجلی کرده‌است و انتخابات همانند دماسنجی، نشان می‌دهد که مقبولیت نظام در چه اندازه‌ای است و ثالثاً انتخابات بهترین موقعیت برای فرایند چرخش نخبگان در کشور است تا هر چند سال یکبار شاهد حضور نخبگان جدید در سپهر سیاست کشور باشیم.

آیا حزب اعتدال و توسعه تاکنون فعالیت‌هایی در راستای انتخابات نهم داشته است؟ 

حزب اعتدال و توسعه تاکنون برنامه مشخص و مدونی در قضیه انتخابات نهم نداشته و دلیل آن‌هم این است که مشخص نیست چه تعداد از افراد شورای مرکزی حزب یا نزدیکان به این جریان فکری-سیاسی قصد نامزدی برای انتخابات مجلس نهم را خواهند داشت چراکه زمینه‌های حضور جدی باید فراهم باشد. بنابراین به تناسب ورود اعضای شورای مرکزی و شخصیت‌های نزدیک به جریان فکری-سیاسی حزب تا زمان برگزاری انتخابات فعالیت‌ها شکل عملیاتی به خود خواهد گرفت.

به عنوان پرسش پایانی چگونه مجلسی را برازنده نظام جمهوری اسلامی می‌دانید؟ 

ایده‌آل آن است مجلس از افرادی تشکیل شود که سه ویژگی معتدل بودن، متعهد و متخصص بودن را با هم داشته باشند. حال از هر جناح سیاسی که می‌خواهند باشند. علاوه بر این مجلس می‌بایست دربردارنده سلایق گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باشد تا در پرتو تضارب آراء و اندیشه‌ها قوانین کارآمد تصویب شود. سلایقی که در چارچوب قانون اساسی و با درنظرگرفتن ارکان رکین آن فعالیت کنند. فراموش نکنیم مجلس را مانند خانه ملت نام نهاده‌اند و این نام‌گذاری برای عینیت، نیاز به حضور سلایق مختلف دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین