آفتابنیوز : آفتاب: نماینده سابق تهران گفت: برای آنکه سویههای جناحی پررنگ نشود، باید شاهد حضور قوه قضاییه مقتدر باشیم.
عماد افروغ جامعهشناس و استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی که به تجارت سیاسی برخی افراد در قبل حوادث سال 88 اشاره داشت، گفت: من کاری به جریانات سیاسی ندارم که به نفع یک جریان، جریان دیگری را بکوبم. اما آنچه که قبل، حین و بعد از انتخابات 88 گذشت، آسیب جدیای به اصالت نظام جمهوری اسلامی و نحوه مواجهه با مقامات مرتبط با نظام با افراد مختلف زد.
وی با بیان اینکه باید «میزان خطای افراد» و «نحوه مواجهه با این خطاها» را با دقت بررسی کرد، افزود: اگر خطایی 10 درصد است، با آن برخورد 100 درصدی نکنیم و به جای برخورد مستدل و قانونی با روشهای قضایی شاهد انتقام گیری جریانهای سیاسی نباشیم.
افروغ با تاکید بر اینکه حساسیت افراد به نظام نباید متعصبانه باشد به گونهای که اگر خطایی از ما سر زد آن را حسن بدانیم و اگرحسنی از سوی رقیب دیدیم، ان را خطا بخوانیم، ادامه داد: من همواره بیش از آنکه دغدغه رجال سیاسی را داشته باشم، دغدغه حقیقی افراد و اعتبار نظام را داشتهام. اما عدهای به این مباحث کلی کمتر توجه کردند و کمتر نگران سست کردن مبانی نظام بودهاند. آنها به دنبال تجارت سیاسی بوده و یکسویه و یک طرفه به میدان رفته و مسأله را دنبال کردهاند. کما اینکه متاسفانه هنوز هم این مسائل از سوی مجاری قضایی پیگیری نمیشود.
به گفته این استاد دانشگاه، برخی به جای خاموش کردن آتش فتنه، به انحای مختلف آن را زیاد کردهاند. این در حالی است که میتوانستیم بهتر مدیریت کنیم و شیوهای را اتخاذ کنیم که باعث جلب اعتماد عمومی شود تا امروز دیگر چنین دغدغهای نداشته باشیم. اگر اینگونه عمل کرده بودیم، یکی از دغدغههای امروز ما در مورد حفظ و صلابت گفتمان و نظام حل شده بود.
افروغ که میگفت تا حدودی با سخنان اخیر لاریجانی درخصوص تجارت سیاسی برخی از قبل فتنه موافق است، ادامه داد: عدهای بیش از اینکه به اعتبار نظام بیاندیشیند به منافع جناحی خود اندیشیده و به فکر انتقام گیری از مواجهات گذشته بودند. متاسفانه برخورد قبیلهای جناحهای سیاسی ما، X و Y ندارد! «مدیریت واگنی» جناح چپ و راست ندارد و همواره بیش از آنکه منافع ملی و اعتبار نظام مد نظر باشد، منافع سیاسی و انتقام گیری جناحی مطرح بوده است.
نماینده سابق تهران افزود: در مورد ماجراهای قبل، حین و بعد از انتخابات 88، یک طرفه نباید به قاضی رفت، بلکه باید آن را ریشهیابی کرد. باید بدانیم که جریان «فتنه» که آمیزشی از حق و باطل است، یک جریان یک طرفه و یک سویه نیست و افراد متناسب با قدرتی که در دست دارند، یک طرفش را برجسته میکنند. وقتی یک سوی این جریان، قدرت رسانهای و قدرت رسمی بیشتری داشته باشد آن سوی را پررنگتر میکند. برای آنکه سویههای جناحی پررنگ نشود، باید شاهد حضور قوه قضاییه مقتدر باشیم.
افروغ در پایان گفت: اگر اینگونه عمل شده بود و با شبهات امنیتی و اقتصادی انتخابات 88 برخورد میشد، امروز شاهد اختلاس سه هزار میلیاردی نبودیم که بعدها هم به اختلاسهای میلیاردی دیگر و سکوتهای دیگری بیانجامد که هراز چندگاهی جنجال رسانهایی ایجاد کند و بعد هم آب از آسیاب بیفتد!