آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک برابر با صبح پنجشنبه به وقت تهران در گفتوگوی زنده و مستقیم با ایرانیان خارج از کشور که از طریق شبکه جام جم 2 صورت گرفت، با بیان اینکه فرهنگ و تمدن ملت ایران آنقدر بزرگ و مهم است که به اعتراف عموم کسانی که با تاریخ آشنا هستند اگر از فرهنگ و تمدن جهانی برداشته شود چیز قابل ذکری باقی نمیماند، گفت: ملت ایران باید امروز بهخاطر خودش و دیگران در ساختن دنیای آینده مشارکت کند، چرا که از بالاترین و بهترین ایده زندگی برخوردار است.
وی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بهسر میبرد، در این گفتوگو ایده و تئوری ملت ایران برای زندگی را ساده و زیبا و در عین حال عمیق توصیف کرد و افزود: ملت ایران منتظر حکومت انسان آسمانی است که عادل، عدالتگستر و عاشق انسانهاست و همه فطرتهای پاک در دنیا عاشق این ایده هستند و این نظریه تنها چاره و جایگزین وضعیت فعلی جهان است.
احمدینژاد با بیان اینکه ملت ایران همواره در مدیریت جهان موثر و نقشآفرین بوده است، اظهار داشت: برای آنکه امروز نیز نقشآفرینی موثری در اداره جهان داشته باشیم باید پیشرفت کنیم و ایران را بسازیم تا به پشتوانه این پیشرفت، الگو و مدل زندگی خود را بر اساس یک نمونه عینی و قابل ارزیابی به بشریت ارائه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید ایران را بسازیم، تصریح کرد: این حرف برآمده از نگاهی ملی و منطقهای نیست چرا که ایران به پشتوانه فرهنگ و تمدن والا و غنی خود میتواند برای جهان الهامبخش باشد. رشد و رسیدن به قلههای پیشرفت، شایستگی و حق ملت ایران است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: هر ایرانی در هر جای دنیا که زندگی میکند، باید کار و تلاش خود را در راستای منافع و مصالح ایران تعریف کند تا در سازندگی کشور مشارکت داشته باشد. امروز سرعت پیشرفت ایران بسیار بالاست و به تصریح نهادهای جهانی سرعت رشد علمی در ایران چندین برابر کشورهای دیگر است.
وی در بخش دیگری از این گفتوگوی تلویزیونی در پاسخ به این سوال که آینده روابط ایران و آمریکا را چگونه پیشبینی میکنید؟، گفت: مردم ایران و آمریکا مشکلی با یکدیگر ندارند و امروز هم تعداد زیادی از ایرانیان در آمریکا زندگی میکنند و از سوی دیگر آمریکاییانی هستند که ایران را برای زندگی انتخاب کردهاند و مشکلی با یکدیگر ندارند؛ مشکل روابط دو کشور از ناحیه برخی حاکمان، مدعیان و سیاستمداران آمریکایی است که به صورت یکجانبه روابط با ایران را قطع کردند تا نظام نوپای برآمده از انقلاب اسلامی را به خیال خودشان بر زمین بزنند.
احمدینژاد ادامه داد: امروز دیگر بعد از 32 سال ثابت شده است که این نظام با وجود همه فشارها توانسته روی پای خود ایستاده و حرکتی شتابان به سوی رشد و پیشرفت داشته باشد. آینده روابط ایران و آمریکا به رفتار دولت آمریکا بستگی دارد چرا که ما اصل را در برقراری رابطه میدانیم و معتقدیم فقدان ارتباط به زیان دو طرف است و لازم است دولتمردان آمریکایی مقداری در اخلاق، رفتار و رویکردهای خود تجدیدنظر کنند تا مشکلات برطرف شود.
وی در ارزیابی خود از سفر به آمریکا اظهار داشت: این سفر به نیت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل صورت میگیرد. سازمان ملل یک دستاورد مهم بشری است که هنوز به صورت کامل محقق نشده است و تحت سیطره زورگویان است. همهساله مهمترین تصمیمات برای اداره جهان در این سازمان اتخاذ میشود و ملت ایران باید برای نقشآفرینی در اداره جهان و تلاش جهت اصلاح رویههای جاری سازمان ملل و کمک به عملیاتیشدن همه ظرفیتهای این سازمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور یابد.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که دولت آمریکا اخیرا در پی عدم حصول نتایج مورد انتظار از تحریم ایران به تشدید فشارها علیه فعالان بخش خصوصی اقتصاد ایران روی آورده است، تصریح کرد: متاسفانه وقتی آمریکاییها از تحریمهایی که با سوءاستفاده از موقعیت شورای امنیت علیه ایران وضع شد نتیجه نگرفتند حالا دیگر بنای لجبازی گذاشتهاند و این کارها چیزی جز لجبازی نیست.
وی تاکید کرد: ایران کشور، ملت و اقتصادی بزرگ دارد و به سرعت در حال پیشرفت است و هرکس بخواهد روابطش را با ایران قطع کرده و یا محدود کند فقط خودش را از ظرفیتهای ایران محروم کرده است. با وجود فشارهای آمریکا تبادلات اقتصادی همان کشورهایی که در اروپا سخن از تحریم ایران میرانند امسال 15 درصد با ایران افزایش یافته است.
احمدینژاد در تشریح برنامههای دولت برای ایمن ماندن اقتصاد کشور از بحران اقتصادی جهانی خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران اقتصادی درونزا و متکی به خود است و از آنجا که ارتباط گستردهای با مناطق بحرانزده اقتصاد جهانی ندارد در اثنای بحران جهانی اقتصاد به رشد بالای خود در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و خدمات ادامه داده است.
وی با بیان اینکه نمیشود گفت که اقتصاد ایران اصلاً از بحران اقتصادی جهانی تاثیر نپذیرفته بلکه تلاش ما این است که این اثرپذیری کاهش یابد، اضافه کرد: دولت از یکسو با طرحهای تحولی زیربنایی و ساختاری مثل اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها، اصلاح سیستمهای مالیاتی، گمرک، نظام توزیع، نظام بانکی و ارتقای ارزش پول ملی و اجرای اصل 44 قانون اساسی و از سوی دیگر از طریق حمایت مستقیم از فعالیتهای اقتصادی، اقتصاد کشور را در مقابل بحران اقتصادی جهانی و مشکلات اقتصادی داخلی مورد حمایت قرار میدهد.
احمدینژاد گفت: دولت از سویی با اجرای طرحهای تحولی و برنامههای واگذاری اقتصاد به بخش مردمی سعی دارد موانع را رفع کرده و سرعت حرکت اقتصادی کشور را افزایش دهد و از سوی دیگر از فعالیتهای اقتصادی در راستای تولید و صادرات مستقیماً حمایت میکند و در بخشی دیگر از تلاشها و اقدامات خود برای رشد و پیشرفت کشور سعی در تکمیل شبکههای زیربنایی و زیرساختهای کشور دارد تا فرصت رشد برابر برای همگان فراهم شده و رفاه و آسایش مردم تامین شود.
وی در تشریح راهکارهای انتقال حاصل تلاشهای علمی و اقتصادی ایرانیان خارج از کشور به داخل ایران اظهار داشت: راهکارهای زیادی برای مشارکت با مراکز علمی و پژوهشی ایران وجود دارد. شورای ایرانیان و خانه ایرانیان که در بسیاری از کشورها فعال است کانال ارتباطی بسیار مناسبی برای ایرانیان خارج از کشور با داخل است و همچنین بورس ایران محل مناسب و مطمئنی برای سرمایهگذاری است.
احمدینژاد ادامه داد: عقیده و نوع نگاه ما این است که زمانی همه به سعادت میرسند که همه دنیا به سعادت برسد و لازم نیست ایرانیان خارج از کشور لزوماً فقط برای سازندگی ایران تلاش کنند؛ با این نگاه ایرانی هرکجا که باشد و هرمشکلی را که حل کند در راستای ساختن ایران به حساب میآید.
وی درباره مشکلات ایرانیان خارج از کشور در حوزه خدمت نظام وظیفه و نیز حفظ تابعیت ایرانی پس از ازدواج تصریح کرد: مشکلات وجود دارد اما اطلاع دارم که مجلس شورای اسلامی طرحهایی برای رفع و کاهش مشکلات که بعضاً خیلی هم از نظر حقوقی پیچیده هستند، در درست بررسی دارد.