آفتابنیوز : آفتاب: وزیر علوم برای پاسخگویی به دو سوال الیاس نادران دال بر موضع این وزارتخانه نسبت به مدارک دانشگاه باکو و اسامی مسئولین فارغالتحصیل از این دانشگاه به مجلس آمده بود.
کامران دانشجو پیش از این در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرده بود که وزارت علوم مدارک دانشگاه باکو را معتبر نمیداند. علاوه بر این وزارت علوم زمانی نسبت به مدارک تحصیلی افراد اظهار نظر میکند که این مدرک برای ارزیابی اعتبار به این وزارتخانه ارائه شده باشد.
وزیر علوم همچنین در این کمیسیون اعلام کرده بود که هیچ آماری از فهرست مسئولانی که در دانشگاههای باکو تحصیل کرده یا از آنجا مدرک گرفتهاند ندارد. البته فهرستی از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم را به نمایندگان عضو این کمیسیون ارائه داده بود که نام دانشگاه بینالمللی باکو در آن نبوده است.
وی امروز نیز در صحن علنی مجلس بر تمامی گفتههای پیشین خود تاکید کرد و افزود: وزارت علوم تنها برای دو دسته از افراد تشکیل پرونده میدهد. نخست آنها که میخواهند خارج از کشور تحصیل کنند و از وزارت علوم خدمات ارزی و غیرارزی همچون پاسپورت و معافیت سربازی میخواهند. کسانی که چنین خدماتی را از وزارت علوم نخواهند، بدون اطلاع این وزارت خانه در خارج از کشور تحصیل میکنند و این وزارتخانه آماری از آنها ندارد.
به گفته وزیر علوم، دومین پرونده افراد در این وزارت خانه مربوط به کسانی است که برای ارزشیابی مدرک تحصیلی به وزارت علوم مراجعه می کنند. اگر کسی به این وزارتخانه مراجعه نکند، وزارت علوم نمیداند که چه کسی در کدام دانشگاه در خارج از کشور تحصیل کرده است.
دانشجو برای اینکه حسن نیت خود را برای پاسخگویی به مجلس را نشان دهد، گفت: طی نامهای به اداره دانشجویی و تحصیلی وزارت امورخارجه خواستار ارائه اسامی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه باکو شدیم. این وزارتخانه فهرستی ارائه نداده و اعلام کرده است که دانشگاه بینالمللی باکو دیگرفعالیت ندارد.
او حتی گفت که پنج لیست از فهرست کسانی که با اطلاع وزارت علوم در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند را به نادران ارائه داده است.
الیاس نادران نماینده تهران در توضیح سوالش از وزیر علوم گفت: تا کنون سه سوال از وزیر علوم کردهام. نخستین سوالم بررسی شد و این دومین است. اما سوال دیگری در پی شکایت آقای رحیمی از من داشتم که نمیدانم چرا در صحن علنی مطرح نمیشود؟ ایشان مدعی بودند که دادگاهی تشکیل شد و وکلای او اعلام کردند که در جلسه هیات دولت، ادعای ایشان تایید شده است. من از وزیر علوم در این باره سوال کردم اما ایشان در پاسخ ابراز بی اطلاعی کرد. نمیدانم چرا این سوال من در نوبت صحن علنی مجلس قرار نمیگیرد.
وی در واکنش به این انتقاد که اینگونه سوالات به چه کار کشور میآید و معتبر بودن یا نبودن مدرک تحصیلی برخی افراد، چه تفاوتی میکند؟، گفت: کنکاش درباره مدرک تحصیلی کسانی که مسئولیتی بر عهده دارند، مهم است. چون این افراد در مسند تصمیم گیری هستند و وقتی مدارک معتبری ندارند، نباید مورد اعتماد قرار بگیرند. متاسفانه در بررسیهای من مشخص شد که برخی مسئولین دولتی مدارک معتبری ندارند و یا دانشگاههای اخذ مدارکشان معتبر نیست سا به روش غیرمعمول مدرک گرفتهاند.
نادارن که میگفت دستور احمدینژاد برای بررسی مدرک تحصیلی دولتمردان از سوی وزارت علوم هنوز به نتیجهای نرسیده است، ادامه داد: دانشگاه باکو آنقدر مساله ساز بود که دولت باکو این دانشگاه راتعطیل کرد. اما برخی مسئولان حتی نمایندگان مجلس با ارائه مدرک تحصیلی از این دانشگاه، توانستهاند در این مناصب قرار بگیرند. ما نسبت به این افراد چه وظیفهای داریم؟ در مقابل این رفتارهای ناشایست به افکار عمومی چه پاسخی میتوانیم بدهیم؟ چرا برخی در مسئولیتهای بالا از حاشیه امنی برخوردار است و می تواند چنین تخلفی بکند.
به گفته وی برای جلب اعتماد عمومی به مسئولان کشور باید به این ابهامات پاسخ داده شود و دولت باید پاسخ بدهد چرا مدارک تحصیلی مسئولان دولتی بررسی نشده و افکار عمومی اقناع نشده است؟
نماینده تهران، مدارکی را در صحن علنی مجلس از مدرک تحصیلی مجعول معاون اول رئیسجمهوری ارائه داد و گفت: اگر چه ایشان سال 84 از دانشگاه بیاعتبار باکو مدرک فوقلیسانس گرفته است اما در سال 1382 آقای رحیمی با عنوان دکتر و رئیس دانشکده حقوق نامهای را امضا کرده است. حتی به عنوان رئیس دیوان محاسبات نیز با همین عنوان «دکتر» نامههایش را امضا کرده است.
او مدرک دیگری دال بر دکترای افتخاری رحیمی نیز ارائه داد و افزود: ایشان بر اساس کدام مقاله توانستهاند دکترای افتخاری بگیرند؟ چرا تا کنون این مقاله ارزیابی نشده و وزن علمی آن مشخص نشده است؟ مگر وکلای رحیمی دردولت نگفتهاند که مدرک دکتری او تایید شده است، پس چرا وزیر علوم از آن خبر ندارد؟ وزیر علوم برای یک بار هم شده است، صراحتا در این مورد پاسخ بدهد.
نادران با اشاره به اینکه احمدینژاد دولتش را پاکترین دولتها میخواند، گفت: اگرچه نمیخواهم راجع به اختلاس سه هزار میلیاردی سخن بگویم ولی راجع به همین مدرک دانشگاهی چرا نسبت به مدرک معاون اول رئیسجمهور سکوت کردهاند؟ الان جای سخن گفتن راجع به تخلفات مالی نیست که ما خون دلها درباره آن خوردیم!
بار دیگرنوبت به کامران دانشجو رسید که خطاب به نادران گفت: سوال کنونی شما با سوالی که قبلا مکتوب از بنده پرسیده بودید، متفاوت است. همانطور هم که عرض کردم ما در وزارت علوم تنها به ارزیابی مدارکی میپردازیم که به ما ارائه شده باشد. وقتی مدرکی را به ما ندادهاند، چگونه درباره آن اظهار نظر کنیم؟
وزیر علوم ادامه داد: درباره شکایت معاون اول از آقای نادران هم من نباید پاسخگو باشم. این موضوع به من ربطی ندارد. البته ما در جریان مکاتبات دولت، در جریان مدرک دکترای افتخاری آقای رحیمی هستم ولی آن را بررسی علمی نکردهایم. ممکن است ما دانشگاهی را معتبر ندانیم ولی دیگر کشورها ممکن است همان دانشگاه را معتبر بداند. دانشگاهی در مسکو، مدرک فوق لیسانس رحیمی از دانشگاه باکو را معتبر دانسته است و پیش دفاعیه وی در سال 2010، برای اخذ مدرک دکتری به این دانشگاه ارائه شده است که آن دانشگاه به آن ایراداتی گرفته است. اما پس از آن خبر نداریم که چه شده است. همه این مکاتبات پیش از دوره وزارت من انجام شده است.
او در پایان به نادران گفت که دیر نباشد که من و شما در موضع پاسخدهنده باید پاسخگوی خداوند باشیم.
نادران در عین حالی که از وزیر علوم تشکر میکرد، گفت: نه از ایشان انتظار میرود که به عنوان یک مقام قضایی اظهارنظر کند و نه ما در مجلس چنین تصمیمی داریم. اما سوال من این است که اگر مدرک رحیمی در دولت تایید شده است، او چطور از آن خبر ندارد؟ بالاخره باید تکلیف مردم با این مسئولان که مدرک مشخصی ندارند، مشخص شود.
به گفته وی اگر چه وزیر به وظایف خود عمل کرده است اما مشکل جای دیگر است که باید به آن رسیدگی شود.