آفتابنیوز : آفتاب: استان خوزستان که از آن به عنوان زادگاه نفت خاورمیانه نام برده میشود، به علت رونق فعالیتهای نفتی در آن از استانهای پیشروی کشور در بحث ساخت و ساز سینما بوده است زیرا خارجیهای دور از وطن( شاغل در صنعت نفت) به اماکنی تفریحی همانند سالنهای سینما نیاز مبرم داشتند.
به همین دلیل استان خوزستان از تعداد بالایی سالن سینما که شامل سینماهای مسقف و تابستانی(بدون سقف) میشدند برخوردار بود به گونهای که اغلب یا همه شهرهای استان خوزستان حداقل یک سالن سینما داشتند.
با این وجود، جنگ که تمامی زیرساختهای استان خوزستان را به یک باره طعمه موشک و توپ و مین کرد اثر شوم خود را بر قامت رعنای سینماهای خوزستان گذاشت به گونهای که در آخرین آمارهای اعلام شده، 17 شهر در استان خوزستان از داشتن حتی یک سینمای عمومی هم محروم هستند.
تا قبل از سال 1356 حدود 38 سینمای عمومی در سطح استان فعالیت داشتهاند که آبادان با 14 سینما از بیشترین تعداد سینما در خوزستان برخوردار بوده است. همچنین اهواز با 9 سینما، خرمشهر با پنج سینما، دزفول، مسجدسلیمان، بهبهان و اندیمشک هرکدام با دو سینما و شهرهای شوشتر، رامهرمز و سوسنگرد نیز با یک سینما از شهرهای دارای سینما در خوزستان به شمار میرفتند.
اندیمشک اکنون به مدت 10 سال است که هیچ فیلمی روی پردههای نقرهای این شهر قرار نگرفته و به گفته مالک سینما اکنون این سینما در حد یک انبار به حیات خود ادامه میدهد.
کرامت میری، رئیس ارشاد اندیمشک در این خصوص گفت: در حال حاضر سینما بهمن اندیشمک به علت اختلاف مالکشان پلمپ است و تنها در برخی اوقات از آن به عنوان نمایشگاه کتاب استفاده میشود و بعد از پایان نمایشگاه نیز مجدداً پملپ میشود.
وی افزود: کاربری این سینما فرهنگی است و ما اجازه نخواهیم داد کاربری دیگری مثل تجاری و مسکونی داشته باشند به همین دلیل تنها میتوان در آن مجموعه فرهنگی راه انداخت این درحالی است که مالکان این سینما در شرایط فعلی قادر به تبدیل کردن این مکان به مجموعه فرهنگی نیستند.
میری عنوان کرد: در مقاطع مختلف زمانی با افرادی برای ساخت مجموعه فرهنگی در محل فعلی سینما وارد مذکراه شدهایم ولی تنها هزینه تملک سینما یک میلیارد تومان است که متاسفانه در اندیمشک این پول از عهده کسی برنمیآید.
وی با اشاره به اینکه با اداره کل ارشاد استان توافق کردیم برای رونق بخشی به فعالیت سینما و سودآور کردن فعالیت آن، طبقه پائین سینما تجاری و بالای آن سالن اکران فیلم باشد، تصریح کرد: در این زمینه حتی با مالکان این سینما و برخی سرمایهگذاران نیز مذاکراتی داشتهایم ولی من امیدوار نیستم مشکل راهاندازی این سینما حل شود.
رئیس ارشاد اندیمشک گفت: به همین دلیل مذاکراتی داشتهایم تا تالار فعلی ارشاد شهرستان اندیمشک که گنجایش 320 نفر را دارد را با استقرار برخی لوازم پخش فیلم به سالن سینما تبدیل کنیم تا خلا نبود سینما در این شهرستان برطرف شود.
میری اظهار داشت: البته این تالار به رشتههای دیگر هنری نیز اختصاص دارد به همین دلیل باید به گونهای برنامهریزی کنیم که هنرمندان سایر رشتهها نیز از وجود این سالن محروم نشوند زیرا ارشاد شهرستان در این اندیمشک تنها همین یک تالار را دارد.
وی با اشاره به اینکه زمانی در این شهر دو سالن سینما وجود داشت، تصریح کرد: این وضعت تا بعد از جنگ ادامه داشت ولی 10 سال پیش آخرین سالن سینما هم تعطیل شد تا ارتباط مردم با سینما در این مدت کاملا قطع شود.
همچنین مدیرکل ارشاد خوزستان در این خصوص با بیان اینکه مردم استان از لحاظ روحی لطمات فراوانی را در جنگ دیده اند، بر ضرورت تقویت روحیات مردم تاکید کرد و افزود: در این راستا جشنوارههای برگزار شده در استان باید جو شاد و با نشاطی را بیافرینند.
لطفالله سپهر به کمبود سینما در خوزستان اشاره و تصریح کرد: متاسفانه امروز در شهرهایی که صدها سال سابقه تمدن دارد، سینما نداریم و این موضوع یک معضل بزرگ در بخش فرهنگ استان به شمار میرود که باید برنامهریزی کرد تا این مشکل حل و رفع شود.
وی با تاکید بر ضروت احیای سینما در تمام شهرهای استان گفت: در استان خوزستان 50 درصد سینماهای فعال در اختیار شرکتهای نفت و پتروشیمی هستند این در حالی است که مردم شهرهای دیگر استان نیز از نعمت وجود نفت در استان سهمی دارند که باید پرداخت شود.