آفتابنیوز : آفتاب: با ادامه جنبش اعتراضی در آمریکا بر تعداد حامیان آن نیز افزوده میشود. برخی اتحادیههای کارگری آمریکا پشتیبانی خود را از جنبش جوانان اعلام کردند. بهزودی در واشنگتن نیز تظاهراتی در اعتراض به بیعدالتی اجتماعی برپا میشود.
هزاران نفر در مخالفت با قدرت فزاینده بانکها و افزایش بیعدالتی اجتماعی در روز چهارشنبه (۱۳ مهر/۵ اکتبر) در نیویورک دست به تظاهرات زدند. صدها مامور پلیس برای حفظ امنیت در خیابانهای منهتن، مرکز مالی آمریکا مستقر شده بودند.
تظاهراتکنندگان پلاکاردهایی را با این مضامین حمل میکردند: «جمهوریمان را نجات دهید» و «برابری، دمکراسی و انقلاب».
اغلب تظاهراتکنندگان جوانان معترضی هستند که خود را نماینده «۹۹ درصد مردم آمریکا» میخوانند. به گفتهی آنان، اقشار مرفه در آمریکا اقلیت ناچیزی هستند که ثروتشان همواره در حال افزایش است. اتحادیههای کارگری در آمریکا اعلام کردند که در تظاهرات روز گذشته بیش از ۱۲ هزار نفر شرکت داشتهاند. پلیس نیویورک تعداد تظاهراتکنندگان را ۵ هزار ذکر کرد.
بر دامنه جنبش اعتراضییی که از روزهای گذشته در آمریکا با شعار «وال استریت را اشغال کن» شروع شد، هر روز افزوده میشود. تا کنون چندین اتحادیه کارگری مهم از جمله سندیکای کارگران صنایع اتومبیل (UAW)، اتحادیه سراسری (AFL-CIO) و همچنین سندیکای کارگران حملونقل (TWU) پشتیبانی خود را از جنبش اعتراضی جوانان اعلام کردهاند.
جنبش اعتراضی بر آن است که امروز، پنجشنبه (۱۴ مهر/۶ اکتبر) نیز در واشنگتن، پایتخت آمریکا دست به تظاهرات زند. بیش از ۱۵۰ گروه برای شرکت در تظاهرات آمادگی خود را اعلام کردهاند. محل تظاهرات نیز میدان آزادی و پارکی در نزدیکی منطقه حکومتی در نظر گرفته شده است.
خواست محوری معترضان از یکسوکاهش بودجه نظامی و اعطای اعتبار مالی به بانکها و از سوی دیگر پشتیبانی مالی از مدارس، بیکاران و بازنشستگان است. تا کنون مقامات مهم سیاسی آمریکا درباره این جنبش اعتراضی سکوت اختیار کردهاند.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا خود یکی از مدافعان افزایش مالیات بر درآمد قشرهای ثروتمند است. تا کنون تمامی تلاشهای او برای اخذ مالیات بیشتر از اقشار ثروتمند با مخالفت شدید نمایندگان جمهوریخواه، بویژه فراکسیون محافظهکار این حزب یعنی"تیپارتی" مواجه شده است. بدین دلیل اغلب ناظران سیاسی در آمریکا بر این باورند که جنبش اعتراضی کنونی در مخالفت با "تیپارتی" شکل گرفته است.
افزایش بیعدالتی اجتماعی و رشد بیکاری سبب گسترش سریع جنبش اعتراضی جوانان نیویورک و سرایت آن به دیگر شهرهای آمریکا شده است. در کلرادو، ماساچوست و واشنگتن شبکههای اجتماعی هرچه بیشتر جوانان را به حرکات اعتراضی دعوت میکنند.
همچون الگوی «والاستریت را اشغال کن» شعار «دنور را اشغال کن» در شبکههای اجتماعی دیده میشود. قرار است که در پایان هفته جاری در شهر دنور، مرکز ایالت کلرادو تظاهراتی با این شعار برپا شود.
حمایت هنرمندان از جنبش اعتراضی
مایکل مور، مستندساز انتقادی، سوزان ساراندون، بازیگر سینما و ال شارپتون، مدافع سرشناس حقوقبشر در آمریکا، با حضور در جمع معترضان حمایت خود را از جنبش جوانان ابراز کردند. بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهطور مستقیم حوادث جنبش اعتراضی را در شبکههای اجتماعی روزانه دنبال میکنند. معترضان با برپایی چادر در پارکی در نزدیکی میدان آزادی نیویورک به تجمع خود ادامه میدهند.
به گزارش دویچهوله، حضور شبکههای تلویزیونی فشار بر معترضان را نیز افزایش داده است. دیگر نمیتوان تنها علیه چیزی بود، بلکه باید خواستهای معینی را به عنوان خواستهای «اکثریت خاموش» مطرح کرد. از سوی دیگر ماموران پلیس نیز چندان خوش ندارند که علیه جوانانی که تنها برای شرایط بهتر زندگی دست به تظاهرات میزنند، وارد عمل شوند. پلیس در هفته گذشته برای جلوگیری از اشغال خیابان "والاستریت" بیش از ۷۰۰ نفر از تظاهراتکنندگان را دستگیر کرد.
جدال بر سر مالیات میلیونرها
رهبران دموکراتها در کنگره آمریکا خواهان افزایش پنج درصدی نرخ مالیات میلیونرها و میلیاردرهای این کشور شدهاند.
حزب دموکرات میخواهد از این طریق، هزینه یک برنامه کلان مبارزه با بیکاری که اخیراً توسط باراک اوباما اعلام شده است را تامین کند.
این برنامه که هزینه آن بیش از ۴۴۷ میلیارد دلار برآورد شده، حدود یک ماه پیش کلیاتش توسط اوباما طی نطقی در کنگره اعلام شد.
در حال حاضر، حدود ۱۴ میلیون نفر در آمریکا دنبال کار میگردند و ایالات متحده با وجود خروج از رکود، هنوز به رشد اقتصادی مطلوب دست نیافته است.
جمهوریخواهان به شدت با افزایش مالیات مردم یا شرکتها مخالفند. آنها که مجلس نمایندگان آمریکا را کنترل میکنند، بر کاهش جدی کسری بودجه کلان دولت تاکید دارند.
کسری بودجه دولت باراک اوباما در سال جاری بیش از یک تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار است.
سناتور هری رید، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا، روز چهارشنبه (پنجم اکتبر) گفت که جزئیات این طرح را هفته آینده اعلام خواهد کرد.
بنا بر آمار موجود، حدود ۲۴۰ هزار نفر در آمریکا - هفده صدم درصد از جمعیت آن - درآمد سالانهای بیش از یک میلیون دلار دارند.
در صورت تصویب طرح دموکراتها، مالیات اشخاصی که بیش از یک میلیون در سال درآمد دارند، از ابتدای سال ۲۰۱۲ میلادی، افزایش خواهد یافت.
بنا بر نظرسنجیها، اکثر مردم آمریکا از افزایش مالیات میلیونرها حمایت میکنند.
طرح افزایش نرخ مالیاتی ثروتمندان بر اساس "قاعده بافت" ارائه میشود.
وارن بافت، میلیاردر و سرمایهگذار برجسته آمریکایی، بارها از افزایش مالیات ثروتمندان حمایت کرده است.
او که بخش اعظم ثروتش را وقف امور خیریه کرده، میگوید نرخ مالیاتی کارمندانش در عمل از نرخ مالیاتی وی بالاتر است و این وضع عادلانه نیست.
آقای بافت در انتخابات ریاستجمهوری از باراک اوباما حمایت کرده بود، اما میگوید اوباما به خوبی نتوانسته است که پیامدهای بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ را برای مردم روشن کند.
آمریکا هم اکنون با نرخ بیکاری نه و یک دهم درصدی مواجه است.
مشکلات اقتصادی ایالات متحده به یکی از موضوعات محوری انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۲ تبدیل شده است که میتواند بر شانس باراک اوباما در این مبارزات که مرحله مقدماتی آن آغاز شده اثر منفی بگذارد.
برنامه اوباما برای مبارزه با بیکاری شامل تخفیفهای مالیاتی به کسبه و کارگران نیز میشود.
به گزارش بی بی سی، ادامه حمایت مالی از بیکاران و صرف مبالغ کلان در پروژههای تعمیر مدارس، گسترش جادهها و طرحهای عمرانی، از تدابیر مورد نظر اوباما برای ایجاد فرصتهای شغلی و کمک به رشد اقتصادیست.