آفتابنیوز : آفتاب: محمدرضا وصفی در خبر نوشت: بسیاری شنیدهاند كه آرامگاه امیر كبیر در كربلای معلی است. اما دستكم بنده نتوانسته بودم در این چند سال گزارش دقیقی از محل مدفن او بیابم. تا اینكه در سفر اخیر توفیق با من یار شد و بالاخره مكان گمشده را به مساعدت سید جوانی كه ساكن قم است و در قالب پروژهای علمی بر روی مستندات تاریخی عراق كار میكند، یافتم.
مرقد امیركبیر درست در حجره جنوب شرقی صحن، یا حیات مسقف شده فعلی حرم سید الشهدا، قرار دارد. به عبارت دیگر كسانی كه در صف نخست نماز جماعت، در مكان مسقف شده كنونی بایستند، مرقد امیر در موازات شانه چپ آنها جای میگیرد. در حال حاضر پس از مرمتهای جدید، سنگ مزاری برای ایشان، روی دیوار حجره نصب شده، تا نشانی از آن بزرگ مرد باشد.
امید است عموم ایرانیان آرامگاه او را نیز زیارات كنند تا همگان بدانند كه كنار سید شهیدان، آزادگانی بزرگ نیز عاشقانه آرمیدهاند!
اشاره كنم كه برابر روایات تاریخی، پس از شهادت امیر، ابتدا او را در كاشان بخاک سپردند. اما برابر خواست همسرش عزت الدوله - كه نقش بزرگی كنار مجاهدت و پایداری امیر داشت- و میدانست جسم بیجان او نیز نباید نزد شاهان قاجار باشد، كالبد امیر را به كربلا حمل كرد و در مكان اشاره شده دفن نمود. آن زمان شعری برای سنگ مزارش نگاشته شد تا گواه بر شهادت و سعادت او در آسمان و جهنمی بودن قاتلانش باشد.
من که تا به الان خبر نداشتم!
دفن در در حرم امام نیست
اما چیزى که بیش از همه مایه شرمندگیست، این است که اکثر قریب به اتفاق ایرانیها نمى دانند مزار این اسطوره تاریخ کجاست!
امروزه با سفرهاى متعدد مردم به عراق و کربلا جاى بسى تاسف است که حتى یکى از کسانی که از عراق بر میگردد نمیداند که امیر کبیر هم در آنجا دفن بوده!
آیا فکر نمى کنید که همین عراقیها به ما خواهند خندید که چطور مردى رو که بسیارى از داشته هاى امروزمان را مدیون اوهستیم فراموش کردیم؟!