آفتابنیوز : آفتاب: اولین پرچم بی شیر و خورشید از عصر مشروطه كه به مردم دلاور رابر كرمان تعلق دارد و مزین به آیات الهی است، تحویل كتابخانه مجلس شد.
به نوشته سایت كتابخانه مجلس همزمان با روز جهانی گردشگری 27 سپتامبر ۲۰۱۱ مطابق با 5 مهر ماه ۱۳۹۰ كه سازمان میراث فرهنگی اقدام به برگزاری هفتهی فرهنگی استانها نمود، مسئولین محترم سازمان میراث فرهنگی استان كرمان در راستای معرفی و پاسداشت ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری استان پهناور كرمان در مجموعه كاخ موزهی سعدآباد هفتهی فرهنگی برپا نمودند و در مراسمی كه به همین منظور در مورخ 14/7/90 با حضور فرماندار، رئیس سازمان میراث فرهنگی كرمان و مهندس بختیاری نماینده بافت كرمان تشكیل گردید، پس از رونمائی از اولین پرچم بیشیر و خورشید متعلق به عصر مشروطه كه جزو اموال كربلائی اكبر تاجالدینی رئیس مشروطه خواهان رابر كرمان بود جهت نگهداری و نمایش در موزهی مجلس شورای اسلامی به نمایندگان كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی اهداء و تحویل گردید.
پرچم مذكور از دوخت چند قطعه پارچه در رنگهای سبز، سفید و قرمز تشكیل شده كه بر روی رنگ سفید آن آیات «بسم الله الرحمن الرحیم»، «ید الله فوق ایدیهم»، «نصر من الله و فتح قریب» و «عبارت الله محمد علی» به خط نسخ نگاشته شده است. با توجه به شواهدی از قبیل جهت عبارات و همچنین حاشیهی دوختهشدهی پرچم به احتمال قریب به یقین پرچم هنگام نمایش به صورت عمود نصب بوده و سه رنگ آن در كنار هم قرار میگرفته است. در كنار پرچم كه قاب گردیده دو متن نیز به چشم میخورد كه شامل تصویر سندی به خط آیتالله میرزا محمدرضا كرمانی به تاریخ 1327 قمری و دیگری كه از سوی سازمان میراث فرهنگی استان كرمان تنظیم گردیده شامل شرح پرچم مشروطهخواهان رابر و معرفی نامهی فوق الذكر میباشد.
شهرستان رابر در 170 كیلومتری جنوب غربی شهر كرمان واقع شده و جمعیتی حدود 52000 نفر دارد كه تمامی آنها شیعه مذهبند و از دیرباز به مخالفت با استبداد برخاستهاند، مقاومت آنها در مقابل سپاه فتحعلیخان قاجار در سال 1209 هجری قمری و ایثارگریهای آنان در دفاع مقدس نمونههای بارز شجاعت و دلاوری مردم آن سامان است.
آنان فریاد مشروطهخواهان ایران را شنیدند و از جان و دل به آن لبیك گفتند. پرچم حاضر بیرق و نماد مشروطهخواهان رابر بود كه برای اولین بار در سال 1327(ه.ق) نشان شیرو خورشید از آن حذف شد و بجای آن آیات قرآن و بعد از كلمه مبارك (الله) نام پیامبر اكرم (ص) و حضرت علی (ع) درج شدند.
این پرچم در وسایل شخصی مرحوم كربلایی اكبر تاجالدینی معروف به كربلایی اكبر (رئیس) كشف شد و به همراه آن نامهای نیز بود كه از سوی آیتالله میرزا محمدرضا كرمانی خطاب به حجت ا لاسلام آقای حاج سید محمد باقر میر سیدی نگاشته شده و مؤید انتخاب كربلایی اكبر به ریاست مشروطه خواهان رابر است.
مرحوم كربلایی اكبر تاج الدینی، كلانتر كل رابر بود و به دلیل مخالفت با استبداد به ریاست مشروطهخواهان یا به اصطلاح قانونیها انتخاب و به كربلایی اكبر رئیس معروف شد كه همگام با حجت الاسلام سید عبدالله مروج الشریعه، مرحوم ثقه الاسلام حاج سید محمد صدرالعلماء، مرحوم حجت الاسلام حاج سید محمد باقر میر سیدی، مرحوم حجت الاسلام حاج سید غلامحسین ابوالحسنی، مرحوم كربلایی میر علی اكبر كلانتر و دیگر مشروطهخواهان دیار رابر به مخالفت با استبداد پرداتختند.
اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان