آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس ابزار امیدواری کرد دولت با تامین منابع به هنگام باید سرعت رسیدگی به دریاچه ارومیه را از برنامه پنج ساله به سه سال و کمتر کاهش دهد.
جلسه مشترک دولت و مجلس به منظور تنظیم طرح مدونی برای حل معضل دریاچه ارومیه با حضور رییس مجلس شورای اسلامی، وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری، رییس سازمان حفاظت از محیطزیست و نمایندگان استانهای آذربایجان شرقی و غربی برگزار شد.
رئیس مجلس در این جلسه با اشاره به اهمیت سرعت عمل در انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: آبیاری تحت فشار، راه حل مناسبی برای مشکل به وجود آمده دریاچه است که نیاز دارد سالی 150 میلیارد به این بخش ظرف سه سال اضافه کنیم تا در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسیم.
رییس مجلس افزود: دولت با تامین منابع به هنگام باید سرعت رسیدگی به دریاچه را از برنامه پنج ساله به سه سال و کمتر کاهش دهد و اگر مشکلات قانونی هم وجود دارد، مجلس تمام تلاش خود را معطوف به حل آن خواهد کرد.
در ابتدای این جلسه محمدی زاده رییس حفاظت از محیط زیست از تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول رییسجمهور و سایر اعضای هیات دولت به منظور مطالعه مدیریت یکپارچه زیست محیطی جهت حل مشکلات ناشی از کم آبی دریاچه ارومیه خبر داد.
وی اظهار داشت: یکی از دلایل عمده وقوع این مشکل برداشتهای غیرمجاز است که با اصلاح روشهای آبیاری میتوان آورد آب به این دریاچه را افزایش داد، همچنین راه حل دیگر، بارور کردن ابرها است که تا حدودی این کار جواب داده و بارش را در آن منطقه افزایش داده است.
نامجو وزیر نیرو نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از کارهای در دست اقدام اظهار داشت: طرحی در کمیسیون کشاورزی به تصویب رسید و سپس به کمیسیون برنامه و بودجه رفت و در آنجا روی چند ردیف، مصوبه مهمی داشتند که یکی از آنها بودجه یک میلیارد دلاری بوده که برای سه موضوع ریزگردها، تالابها و رودخانههای مرزی در نظر گرفته شده بود.
وی افزود: چون از محل مازاد است و در ردیفهای آخر در نظر گرفته شده بود، مصوب گردید که جزو اولویتهای یک باشد و در خواست ما از مجلس این است که این موضوع را هر چه سریعتر مصوب کند.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه جلسه گفت: موضوع مصرف آبهایی که از حوزههای آبخیز به دریاچه ارومیه سرازیر میشود مربوط به این وزارتخانه است و ما با استفاده از ظرفیتهای وزارتخانه کار را شروع کردیم و با صرف اعتبارات برای انتقال آب با لوله، توسعه آبیاری تحت فشار، تجهیز و نوسازی اراضی و مرمت قنوات که همه باعث صرفهجویی در مصرف آب برای کشاورزی میشود، امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم.
عزیزی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری نیز در گزارش جداگانه ای به بودجههای اختصاص یافته به حوزههای مختلف جهت حل معضل خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره کرد.