آفتابنیوز : آفتاب: رهبران کشورهای اروپایی در تازهترین مذاکرات خود در بروکسل، به پیشرفتهای محدودی در مورد مقابله با بحران مالی کشورهای حوزه یورو، دست یافتهاند.
در پایان دور اول گفتوگوها، درخصوص افزایش میزان نقدیندگی بانکهای اروپایی، توافق کلی حاصل شده است.
به این ترتیب، در صورت موافقت آنها درباره سایر موضوعهای مورد اختلاف، بانکهای حوزه یورو موظف خواهند شد که نقدینگی خود را بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو افزایش دهند.
کشورهای حوزه یورو همچنین در نظر دارند که به دولت یونان برای خروج از بحران مالی جاری کمک کنند و صندوق کمکهای اضطراری این حوزه، به ارزش ۴۴۰ میلیارد یورو، را چند برابر افزایش دهند.
اما این ۱۷ کشور هنوز درباره جزئیات تحقق این اهداف اختلاف دارند.
انتظار میرود که مذاکرات آنها تا چند هفته دیگر ادامه داشته باشد.
این نگرانی وجود دارد که بحران مالی یونان به اقتصاد کشورهای ایتالیا و اسپانیا نیز سرایت کند و یورو را در عرصه جهانی بیاعتبار کند.
یکی از مسائل مطرح شده مساله بدهیهای کلان یونان است.
انتظار میرود که طلبکاران خارجی یونان مجبور به پذیرش ضررهای سنگین شوند که بیشتر از میزان ۲۱ درصدی است که هم اکنون پیشنهاد شده است.
جورج پاپاندرو، نخستوزیر یونان، روز چهارشنبه در مذاکرات بروکسل شرکت داشت.
سیلویو برلوسکونی، نخستوزیر ایتالیا، نیز چهارشنبه برنامه دولت خود برای سامان دادن به وضع اقتصادی کشورش را به همتایان اروپایی ارائه کرد.
اعطای کمک به ایتالیا به پذیرش این طرح مشروط شده است.
این در حالیست که یکی از متحدان اصلی سیلویو برلوسکونی هشدار داده است که اختلافنظرها بر سر اصلاحات اقتصادی ممکن است به سقوط دولت منجر شود.
اومبرتو بوسی، رهبر اتحاد شمال، میگوید که دولت ایتالیا در معرض خطر قرار دارد و این کشور با "دوران سختی" مواجه است.
حزب وی با طرح افزایش سن بازنشستگی به ۶۷ سال مخالف است.
ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ حوزه یورو نیاز دارد طی سه سال آینده معادل ۶۰۰ میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی عرضه کند تا بتواند بدهیهای روبهرشد خود را کاهش دهد.