آفتابنیوز : آفتاب: یک روزنامه غربی با اشاره به آغاز طرح خروج نظامیان آمریکایی از عراق، از برنامههای جدید ایالات متحده برای حفظ حضور نظامی در منطقه خلیجفارس خبر داد.
مهر به نقل از روزنامه نیویورکتایمز نوشت که پس از خروج از عراق دولت باراک اوباما برنامههایی را برای افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیجفارس تدوین کرده است.
این موضوع از سوی چند دیپلمات و فرمانده ارتش آمریکا تائید شده و بخشی از آن شامل تشکیل یک گروه ویژه عملیاتی در کویت برای مقابله با شورشهای احتمالی در عراق و بازگرداندن امنیت به این کشور در صورت وخیمشدن اوضاع امنیتی در آن است.
به نوشته این روزنامه، این برنامه برای چندین ماه در دولت آمریکا مورد بحث و بررسی بود و پس از سخنان چندی قبل اوباما در مورد خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق این برنامه در اولویت قرار گرفت.
بر همین اساس، پس از آنکه آمریکا نتوانست بغداد را راضی کند که 20 هزار نفر از نظامیان آمریکایی را در عراق حفظ نماید، پنتاگون شروع به تدوین برنامههای جدیدی برای حضور در منطقه خلیج فارس کرد.
برای رسیدن به این هدف، پنتاگون علاوه بر آنکه مذاکراتی را با کویت انجام داد تا همچنان بخشی از نظامیان آمریکایی در این کشور باقی بمانند، راههای افزایش تعداد ناوهای خود در آبهای خلیجفارس را نیز بررسی کرده است.
علاوه بر آن، دولت آمریکا مذاکراتی را نیز با شش عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان، قطر، کویت، بحرین، امارت و عمان با هدف افزایش تبادلات نظامی و همچنین ایجاد یک "ساختار امنیتی جدید" برای خلیجفارس انجام داده است.
به نوشته نیویورکتایمز، بخشی از این ساختار امنیتی جدید شامل توسعه گشتهای هوایی و دریایی و همچنین سپر موشکی در منطقه است.
در عین حال دویچهوله نوشت که این جابهجایی و استقرار نیرو در کویت به منظور جلوگیری از فروپاشی امنیتی در عراق و احتمالاً مقابلهی نظامی با ایران صورت میگیرد.
علاوه بر اینکه مذاکرات دربارهی ادامهی حضور نیروهای رزمی زمینی در کویت ادامه دارد، دولت آمریکا در فکر آن است که ناوهای جنگی بیشتری را روانهی آبهای بینالمللی منطقه کند.
افسران ستاد مرکز فرماندهی مایل به طرح جزئیات بحث در این مسئله نیستند، زیرا طرحهایی که متعلق به چند دهه پیش است نیز میتواند در طرح پس از خروج نیرو از عراق ادغام شود.
نیروهای نظامی آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۱ خاک عراق را ترک میکنند. حدود ۳۹ هزار نظامی باقیمانده آمریکایی در عراق تا پایان سال جاری میلادی این کشور را ترک خواهند کرد.
هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آمریکا چندی پیش گفته بود: "هیچکس، به خصوص ایران، نباید درباره ادامه تعهد ما نسبت به عراق محاسبه اشتباه کند."
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا هم گفته بود پیام آمریکا برای ایران و هر کشور دیگری که ممکن است طرحهایی برای عراق داشته باشد، این است که حضور نظامی آمریکا برای مدتهای طولانی در منطقه ادامه خواهد یافت.
جان مککین، سناتور جمهوریخواه آمریکایی تصمیم اوباما برای خروج از عراق را "یک پیروزی برای ایران" از نگاه کشورهای منطقه خوانده و گفته است: "خروج از عراق یک اشتباه جدی است... از افزایش نفوذ ایران در عراق بسیار نگران هستم."
ایران اتهام دخالت در امور داخلی عراق را رد میکند.