آفتابنیوز : آفتاب: دولتهای آمریکا و روسیه قصد دارند تا سال ۲۰۲۰ میلادی سرمایه گذاری عظیمی در زمینه نوسازی تجهیزات اتمی خود کنند. این در حالی است که واشنگتن و مسکو ماه فوریهی سال جاری قراردادی با هدف کاهش سلاحهای هستهای به امضا رساندند.
با گذشت بیست سال از پایان دوران جنگ سرد، زرادخانههای ایالات متحده آمریکا و روسیه به سلاحهای اتمی مجهز است.
به گزارش روزنامهی گاردین قرار است دولت ایالات متحده آمریکا در بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۷۰۰ میلیارد یورو به نوسازی تجهیزات دفاعی و اتمی این کشور اختصاص دهد.
بر پایه اطلاعات مشابهی که در روزنامهی نیویورکتایمز به چاپ رسیده است، قرار است دولت آمریکا بخش عمدهای از مبلغ یاد شده را صرف نگهداری از تجهیزات موجود و نوسازی کلاهکهای اتمی کند.
با وجود بحران مالی جهانی و تنگناهای اقتصادی در آمریکا، دولت ایالات متحده مبلغی در حدود ۹۰ میلیارد دلار را به خرید تسلیحات جدید نظامی اختصاص داده است.
در حالیکه انتشار این دو گزارش در رسانهها بازتاب داشته، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا تاکنون واکنشی به آن نشان نداده است.
چین و روسیه به دنبال تجهیز توان دفاعی در این گزارش همچنین به تلاش سایر کشورها از جمله روسیه و چین در ارتباط با گسترش تسلیحات نظامی اشاره شده است. بهطور نمونه روسیه نیز قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی با اختصاص مبلغی در حدود ۷۰ میلیارد یورو، امکانات لازم جهت افزایش کلاهکهای اتمی این کشور را فراهم سازد.
در عین حال قرار است روسیه در ساخت نسل جدیدی از زیردریاییها که مجهز به حمل سلاح هستهای هستند نیز فعال شود.
به گزارش گاردین، دولت چین نیز سرمایهگذاری عظیمی در بخش ساخت موشکهای میانبرد و دوربرد داشته است. این سرمایهگذاری در زمینه ساخت زیردریاییهایی مشابه آنچه در مورد روسیه ذکر شد نیز صورت خواهد گرفت.
در گزارش روزنامه گاردین به کشورهای هند و پاکستان نیز اشاره شده است. بر پایه اطلاعات موجود در این گزارش هرسه کشور چین، هند و پاکستان به سلاح هستهای مجهز هستند و نیز هر یک به بهانهی ترس از پیشرفت دیگری در زمینه تجهیزات اتمی دست به نوسازی تسلیحات هستهای میزنند.
این گزارشها در حالی انتشار مییابند که آمریکا و روسیه در توافقی پیشتر اعلام کرده بودند که شمار سلاحهای هستهای استراتژیک خود را محدود خواهند کرد. واشنگتن و مسکو ماه فوریهی سالجاری قراردادی را به امضا رساندند که قرار است به کاهش سلاحهای تهاجمی هستهای هر دو طرف بیانجامد.
بنا بر این قرارداد مشترک قرار است که شمار کلاهکهای هستهای هر دو کشور از ۲۲۰۰ به ۱۵۰۰ کلاهک کاهش یابد. این کاهش شامل شمار موشکهای دوربرد، سیستمهای دفاع موشکی و زیردریاییهای هر دو کشور نیز میشود.