کد خبر: ۱۳۸۹۵۴
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۱۱
رییس سابق کمیسیون ICT اتاق بازرگانی تاکید کرد:

کم شدن تسهیلات بانکی با شدت گرفتن تحریم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نایب رییس سابق کمیسیون ICT اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران گفت: آنچه که امروزه بیش از قبل خود را نشان می‌دهد کم شدن تسهیلات بانکی با شدت گرفتن تحریم است که هم در حوزه آی تی و هم در دیگر حوزه‌های اقتصادی به خوبی دیده می‌شود.

مسعود شنتیایی افزود: بعد از واحدهای تولیدی باید واردکنندگان بازرگانی را در تیررس تحریم‌ها دانست و منطقی است که زمانی که جنگ تحریم اقتصادی شروع می‌شود تمام امکانات و قوای کشور باید برای رویارویی با آن وارد کار شود.

عدم مناسب کار کردن سیستم بانکی در زمان تشدید تحریم‌ها از دیگر مواردی است که شنتیایی به آن اشاره می‌کند چرا که به گفته وی سیستم بانکی ما همیشه برخلاف این مسئله عمل کرده و با واردشدن شرکت‌های دیگر بین المللی به تحریم‌ها این مسئله بیشتر شده است.

به گفته وی پیش از این واردکنندگان می‌توانستند اعتبار اسنادی به صورت مدت دار باز کنند اما امروزه امکان آن فراهم نیست و واردکنندگان مجبور می‌شوند برای خرید مواد اولیه پول خود را به صورت نقدی ارائه کنند.

آنچه که شنتیایی در خصوص تحریم‌ها می‌گوید در واقع کم شدن تسهیلات بانکی با شدت گرفتن تحریم است که هم در حوزه آی تی و هم در دیگر حوزه‌های اقتصادی به خوبی دیده می‌شود.

رییس سابق کمیسیون ICT اتاق بازرگانی تاکید کرد: در حوزه آی تی با توجه به سرعت تکنولوژی و تغییراتی که در این حوزه صورت می‌گیرد، کار اقتصادی که باید در مورد آن صورت گیرد با کندی انجام شده است.

وی افزود: در گذشته یک فعال اقتصادی می‌توانست در سال چندین بار گردش مالی برای سفارشات خود داشته باشد اما در حال حاضر اگر حتی یک باردر سال گردش مالی صورت گیرد امری بسیار عالی جلوه می‌کند.

شنتیایی گفت: واردکننده تجهیزات آی تی در طول زمانی که کالای خود را وارد کرده شاهد تغییراتی در قیمت‌ها و تکنولوژی خواهد بود که همین مسئله فعالان حوزه آی تی را با ریسک‌های بالایی روبرو می‌کند.

اما یکی از موارد مهمی را که شنتیایی در ادامه به آن اشاره می‌کند این است که درست در زمانی که واردکننده از مبادی رسمی با چالش‌های جدی در وارد کردن کالای خود روبرو است واردکنندگان غیر قانونی از مبادی قاچاق اقدام به وارد کردن کالای مشابه می‌کند که این خود نشان از مشکلاتی است که سیستم بروکراسی کشور در کنار تحریم‌ها برای واردکنندگان ایجاد کرده است.

وی مشکل اصلی را که به واردکنندگان در زمان تحریم ایجاد می‌شود، نبود پشتیبانی درست سیستم بانکی کشور دانست که واردکنندگان را دچار مشکل کرده که در کنار آن افزایش روزانه نرخ ارز این مسئله را تشدید می‌کند.

به گفته رییس سابق کمیسیون ICT اتاق بازرگانی دولت می‌تواند با اصلاح سیستم بانکی قدری بیشتر با فعالان اقتصادی و واردکنندگان کنار بیاید و به آن‌ها توان رویارویی با تحریم‌ها را بدهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین