کد خبر: ۱۳۹۳۰۵
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۹

روزنامه آفرینش: قصد سیاه‌نمایی نداریم اما گرانی‌ها با آمار دولتی نمی‌خواند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه آفرینش در سرمقاله امروز خود نوشت: «بانک مرکزی، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهر را ۱/ ۱۹درصد اعلام کرد و ابراز داشت: این نرخ در دوازده ماه منتهی به شهریور ۳/ ۱۸ درصد بوده است. همچنین اعلام کرد بخشی از این نرخ تورم، ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه هاست که اگر سهم آن را کم کنیم، نرخ تورم متناسب با پیش‌بینی‌های قبلی خواهد بود.» 

آنچه در بالا گفته شد نشان از رشد تقریباً یک درصدی تورم در دوره زمانی مشخص و مقایسه آن در یک ماه بوده است که براساس گفته بانک مرکزی قابل پیش‌بینی گزارش شده است. اما این آمار تاچه مقدار با واقعیت‌های زندگی روزمره مردم همخوانی دارد؟ منظور نامعتبردانستن آمار اعلامی از سوی بانک مرکزی نیست، و مطمئناً با محاسبه معیارهایی که محاسبه گران برای تعیین نرخ تورم درنظر گرفته اند، به همین آمار خواهیم رسید. 

ما از دید یک اقتصاددان و یک تحلیل‌گر اقتصادی به موضوع نگاه نمی‌کنیم، بلکه به عنوان یک شهروند عادی در جامعه که هرهفته و هرماه برای خرید اقلام مصرفی و خوراکی به بازار می‌رود به قضیه می‌نگریم. با حضور در بازار مشخص می‌شود که میزان گرانی کالاها با آمارهای اعلامی درتناقض است و درصد افزایش قیمت‌ها و تورم دریک ماه نسبت به ماه قبل درصد خیلی بالاتری را نشان می‌دهد. 

افزایش چشمگیر قیمت پوشاک، هزینه‌های درمانی، لبنیات، حبوبات، برنج، گوشت ، مرغ، تخم‌مرغ و… فراتراز رشد یک درصدی تورم می‌باشد. اصلاً کاری با آمار تورم هم نداریم! درآمد مردم کفاف نیازهایشان را نمی‌دهد. حقوق برجی ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان(وضعیتی ایده آل دربیکاری موجود) چگونه می‌تواند جوابگوی کرایه خانه بالای ۴۰۰ هزار تومان، قبض‌های آب و برق وگاز باشد. آیا این سرپرست خانواده خرج خورد و خوراک، پوشاک، هزینه درمان و آموزش ندارد، تفریح را قلم می‌گیریم چون اصلاً جایی برای مطرح شدن ندارد. 

محاسبات اقتصادی و اعلام کاهش تورم نسبت به ماه‌های قبل و ادعای کنترل قیمت‌ها، اعلام کاهش ضریب جینی و امثالهم دردی از یک کارگر و کارمند ساده دوا نمی‌کند. کرایه خانه مردم با کاهش ضریب جینی کاهش پیدا نکرده …! 

مردم از اینکه مدیریتی علمی بر منابع انرژی صورت گرفته و دولت درصدد توزیع عادلانه یارانه میان مردم همت گمارده خرسند هستند و همراهی‌شان با این طرح خود گواه این مسئله است. اما میزان یارانه‌ای که دولت برای آنها در نظر گرفته مطابق با افزایش قیمت‌ها و تورم کنونی در بازار نیست. واقعی‌سازی قیمت حامل‌های انرژی نتوانسته خود را با هزینه‌های تولید هماهنگ کند و فلذا قیمت کالاهای تولیدی مطابق با درآمدهای مردم نیست. 

بانک مرکزی اعلام کرده است که بخشی از این تورم ناشی از یارانه‌هاست که مسلما مردم می‌بایست با مدیریت بر مصرف خود آن را تحمل کنند که تاکنون چنین کاری را کرده‌اند. اما نابسامانی در بازارهای ارز و طلا چند ماهی است یقه اقتصاد ما را گرفته و خود عاملی بر افزایش تورم گردیده است. بی‌برنامگی و بی‌نظمی در سیستم اقتصادی کشور و مسئله سوء استفاده‌های مالی اخیر باعث افزایش فشار روانی برمردم گردیده است. کمی هم به فکر مردم باشیم، تحمل فشارهای روزمره زندگی تاب و توان مردم را گرفته است. 

قصدمان تخریب یا سیاه نمایی هیچ نهاد و سازمان یا شخص وگروهی نیست. حرفمان درد دل بسیاری از مردم این جامعه است که فارغ از بازی‌های سیاسی، خواستار توجه بیشتر مسولین به وضعیت زندگیشان می‌باشند. درآخر هم باید امیدوار و منتظر باشیم تا وعده بانک مرکزی برای کاهش نرخ تورم از دی‌ماه به حقیقت بپیوندد و دستخوش افزایش گرانی‌ها به سبب نزیک‌شدن به ماه‌های آخر سال نگردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین