آفتاب: وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه بانک مرکزی موظف شده است که متناسب با برنامه تعدیل نرخ ارز و تکنرخی شدن آن سناریوهای مختلفی را تدوین کند، گفت: تحریم بانک مرکزی گزینهای ناکام برای تحریمکنندگان است.
سید شمس الدین حسینی درحاشیه همایش بزرگ فرصتهای سرمایهگذاری در ایران در جمع خبرنگاران از جزئیات نشست اعضای شورای پول و اعتبار خبر داد و گفت: در جلسه شب گذشته سیاستهای ارزی اخیر کشور مورد بررسی قرار گرفت.
عضو شورای پول و اعتبار با بیان اینکه به پیشنهاد وزیر اقتصاد و برخی اعضا در مورد سیاستهای آینده ارزی کشور توافق شد، به نحویکه بیان شد سیاست ارزی چندگانه اخیر کشور به هیچوجه منطبق بر سیاستهای برنامه پنجم توسعه نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه سیاستهای جدید به دنبال نظام عرضه ارز شناور شده به همراه مدیریت است، گفت: هدف اصلی دستیابی به نرخ ارز تکرقمی است.
حسینی بیان داشت: بانک مرکزی موظف شد تا در اولین فرصت متناسب با برنامه تعدیل نرخ ارز و تک نرخی شدن آن سناریوهای مختلفی را تدوین و اعلام کند. قیمت ۱۳۰۰ تومان برای قیمت فعلی ارز گران است.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: برای استفاده از اطلاعات اخیر سرشماری کشور در هدفمندی یارانه ها به هیچوجه نشستی برگزار نشده است و این اطلاعات محرمانه است.
تحریم بانک مرکزی
وی همچنین در خصوص تحریم اخیر بانک مرکزی از سوی برخی کشورهای غربی تاکید کرد: این سیاستها به هیچ وجه کارآیی ندارد و مردم آن کشورها از سیاستهای دولتهایشان تبعیت نمیکنند به عنوان نمونه اگر یک تاجر انگلیسی احساس کند که منافع وی ایجاب میکند روابط تجاریاش را متوقف نخواهد کرد.
حسینی با اشاره به اتهاماتی برعلیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم رعایت حقوق بشر و تلاش برای دستیابی به سلاحهای هستهای تصریح کرد: کشورهایی که به دنبال تحریم ایران هستند حتی نتوانسته اند نظر شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل را جلب کنند و باید گفت تحریم بانک مرکزی برای آنها یک گزینه ناکام است و ایران خود را برای شیطنتهای آنها آماده کرده است.
وزیر اقتصاد همچنین به لزوم دستیابی به نرخ رشد ۸ درصدی و کاهش بیکاری به ۷ درصد در قالب برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و افزود: هدفمندی یارانهها یکی از مهمترین راهکارهای دستیابی به بهرهوری بوده است و در یک سال گذشته مشخص شد که هدفمندی توانسته تاثیرات مناسبی را بر مصرف انرژی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته علیرغم تحریم، رشد سرمایهگذاری در ایران تقویت شده است، بیان داشت: سرمایهگذاری در ایران از حدود یک و نیم میلیارد دلار در سال به حدود 4 میلیارد دلار رسیده است اما باید گفت ظرفیت فعلی کشور از این میزان نیز بالاتر است.
حسینی با تاکید بر وجود شرایط مناسب سرمایهگذاری در ایران عنوان کرد: در دهه گذشته قانون تشویق و سرمایهگذاری در ایران به روز شده و هم اکنون با ۶۰ کشور دنیا موافقتنامه هایی را داریم و با ۴۰ کشور نیز موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف منعقد کردهایم و باید گفت ایران هم اکنون بر اساس آمارهای واقعی سخن میگوید.