آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی برگزاری نشستهای مشترک میان سه قوه را در سطوح مختلف مفید خواند و گفت: برگزاری این نشستها تعامل میان قوا را افزایش میدهد.
عصر امروز دوشنبه ۷ آذر علی لاریجانی پس از پایان نشست مشترک سران سه قوه در جمع خبرنگاران ارزیابی خود از عملکرد مجلس در آستانه سالروز مجلس با بیان اینکه امام فرمودند مجلس در رأس امور قرار دارد گفت: در نظامهایی که ویژگی دموکراتیک دارند هرچه مجلس پروزنتر باشد خواستهها و حقوق مردم بهتر صیانت میشود.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هرگاه مجلس پر قدرت بوده است از قراردادهای نادرست جلوگیری شده و هرگاه مجلس ضعیف بوده است مشکلهای زیادی به وجود آمده است تصریح کرد: ملت باید بداند پارلمان جایی است که میتوانند از آن به عنوان تکیهگاهی برای حقوق خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مجلس جایگاهی است که قوای دیگر را در صیانت از حقوق ملت همگرا میکند افزود: ممکن است هرکدام از این قوا به علت قدرتی که دارند اشتباه کنند و نمایندگان مردم در مجلس باید به درستی نظارت کنند و این موضوع نقش اول مجلس در راستای شعار امام(ره) است.
لاریجانی با بیان اینکه قوه مجریه قدرت اجرایی دارد و فعالیتهای قوه قضائیه در راستای رفع خصومت است گفت: قوه مقننه جایی است که قوانین دو قوه مجریه و قضائیه را مشخص میکند و به گفته رهبر معظم انقلاب مجلس برای قوا ریلگذاری میکند و نمایندگان مردم نیز باید بر فعالیتهای قوا نظارت کنند.
وی در تشریح نشست مشترک سران سه قوه که ظهر امروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با بیان اینکه در نشست امروز درباره تحولهای منطقهای بحث شد تصریح کرد: این نیاز وجود دارد که در سطوح مختلف درباره تحولها بحث شود.
رییس قوه مقننه با یادآوری اینکه در یک هفته گذشته اقدامهایی در منطقه رخ داده است که باید نسبت به آنها تصمیمگیری شود تأکید کرد: در صحنه بینالملل اقدامهایی در حال ایجاد است که ایران باید با ملاحظات در این صحنهها فعال باشد.
وی ادامه داد: در نشست مشترک ظهر امروز سران سه قوه درباره شرایط عمومی کشور همگرایی بیشتر در کشور و همچنین وضعیت صنعت و مسائل اجرایی بحث و تبادلنظر شد.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال که آیا نشستهای مشترک میان سه قوه موجب افزایش تعامل میان قوا میشود افزود: به طور طبیعی سران سه قوه هر دو هفته یکبار نشست مشترکی را برگزار میکنند که البته گاهی رسانهای نمیشود.
رییس مجلس برگزاری نشستهای مشترک میان سه قوه را در سطوح مختلف مفید خواند و تصریح کرد: شاید اختلافنظرهایی میان قوا وجود داشته باشد اما تعاملهای ایجاد شده در راستای برگزاری نشستهای مشترک موجب نزدیک شدن منطقها میگردد.
نماینده قم در مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا بهطور مشخص در نشست امروز در مورد موضوع فساد مالی اخیر هم بحث شد گفت: در این نشست درباره موضوع فساد مالی اخیر بحث شد و سه قوه مصمم هستند که این پرونده به طور دقیق بررسیشود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه در موضوع رسیدگی به پرونده فساد مالی، هیچکس پردهای برای صیانت نخواهد داشت تصریح کرد: بنابراین هر کسی در هر مقامی که باشد باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی تأکید کرد: دست قوه قضائیه برای بررسی پرونده فساد مالی اخیر باید باز باشد و نمایندگان مردم در مجلس از نقش محسنی اژهای حمایت میکنند و باید این موضوع ریشهیابی شود.
لاریجانی ادامه داد در موضوع پرونده فساد مالی اخیر اگر شخصی سخنی دارد باید سخنان را با آقای محسنی اژهای درمیان بگذارد.
رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ به این سؤال که "با توجه به نقش نظارتی مجلس طرح سؤال از رییسجمهور در چه وضعیتی قرار دارد؟" افزود: این موضوع روال آئیننامهای دارد و هرگاه طرح به حد نصاب برسد به کمیسیون مربوطه ارجاع میگردد و مجلس ملزم به اجرای آئیننامه داخلی است.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال که اخیراً شما در بحثهای مهم مجلس مانند استیضاح به عنوان مخالف یا موافق صحبت میکنید و این اقدام شما موجب شده که برخی تلقی کنند که شما از جایگاه ریاست استفاده میکنید ارزیابی شما از این موضوع چیست؟ گفت: ما نمیتوانیم در زمان صحبت لباسمان را عوض کنیم و نمیتوانیم از تاریخ گذشته جدا شویم.
وی با بیان اینکه هرکس نماینده است حق سخن گفتن دارد گفت: من هم حق دارم در مخالفت با موضوعی صحبت کنم که این موضوع خوب است و مجلس باید نشاط کاری داشته باشد و نمایندگان هم باید حق را بگویند.
همچنین لاریجانی که در جمع خبرنگاران در حاشیه برگزاری نشست مشترک میان سران سه قوه سخن میگفت درباره موضوع استفساریه قانون خدمات مدیریت کشوری گفت: موضوع این قانون هم درست و هم غلط است.
وی با بیان اینکه در تبصره این استفساریه بحثی بود که اگر کسی از سمت سیاسی خود خارج شود میتواند برای چند سال ۸۰ درصد حقوق خود را دریافت کند یادآور شد: البته این قانون در مجالس دیگر مطرح شده و این استفساریه مصوبه مجلس هفتم بوده است.
نماینده قم در مجلس با بیان اینکه نمایندگان تبصره سه ماده ۷۱ این استفساریه را معنا کردند افزود: تفسیر نمایندگان این بود که سازمانهای زیر نظر رهبری و سازمانهای غیردولتی نیز شامل این طرح میشوند.
رییس مجلس با بیان اینکه اگر دو فوریت حذف تبصره ۳ قانون خدمات مدیریت کشوری نیز رأی میآورد مناسب بود افزود: در آن زمان لازم دیدم سخن بگویم که اگر بخواهیم عدالت را رعایت کنیم باید این موضوع را حذف کنیم.
لاریجانی افزود: در موضوع قانون خدمات مدیریت کشوری نباید بدون جهت نظام را متهم کنیم و این موضوع عقلایی نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهنگ عذرخواهی باید میان مدیران به وجود بیاید تأکید کرد: استیضاح حق مجلس است و نمایندگان مردم در مجلس باید مدیرانی که عذرخواهی میکنند را تشویق کنند.