آفتابنیوز : آفتاب: منجمان وجود سیارهای شبیه به زمین در "ناحیه قابل سکونت" اطراف یک ستاره که بیشباهت به خورشید نیست را تایید کردهاند.
این سیاره که "کپلر ۲۲-بی" نامگذاری شده حدود ۶۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد و تقریباً دو و نیم برابر زمین است. دمای آن ۲۲ درجه سانتیگراد تخمین زده میشود.
تاکنون سیارهای تا این اندازه شبیه به زمین در این فاصله پیدا نشده بود.
با این حال این تیم هنوز نمیداند که آیا این سیاره عمدتا از چه جنسی تشکیل شده - سنگ، گاز یا مایع.
در جریان کنفرانسی که این نتایج در آن اعلام شد، تیم تلسکوپ کپلر گفت ۱۰۹۴ سیاره تازه را شناسایی کرده است.
تلسکوپ فضایی کپلر برای رصد همزمان بخش ثابت و پهناوری از آسمان شب طراحی شده به طوری که ۱۵۰ هزار ستاره در میدان دید آن قرار میگیرند.
این تلسکوپ آنقدر حساس است که میتواند عبور یک سیاره از برابر ستاره مرکزی را ردیابی کند؛ گذری که باعث افت نور ستاره به مقدار خیلی خیلی کم میشود.
وظیفه کپلر ردیابی این تغییرات بسیار خفیف در ستاره مرکزی است که در رصدهای بعدی توسط کپلر و سایر تلسکوپهای فضایی و زمینی تایید میشود.
کپلر ۲۲-بی یکی از ۵۴ نامزدی بود که تیم کپلر در ماه فوریه گزارش کرده بود و اولین سیارهای است که وجودش توسط سایر تلسکوپها تایید میشود.
کپلر ۲۲-بی در مقایسه با فاصله زمین از خورشید، حدود ۱۵ درصد به ستاره خود نزدیکتر است و سال آن ۲۹۰ روز است.
با این حال خورشید آن ۲۵ درصد انرژی کمتری تولید میکند که باعث میشود این سیاره بتواند آب مایع را حفظ کند.
تیم کپلر مجبور بوده است منتظر سه بار عبور این سیاره از برابر ستاره مرکزی شود تا موقعیت آن را از یک به اصطلاح "نامزد" سیاره بودن به "تایید شده" ارتقا دهد.
ویلیام بوروکی محقق اصلی کپلر در مرکز تحقیقات آمس ناسا گفت: "با کشف این سیاره بخت به ما لبخند زد. اولین گذر فقط سه روز پس از آنکه ما تلسکوپ کپلر را آماده کار اعلام کردیم روی داد. ما سومین گذر تعیین کننده را در جریان تعطیلات سال ۲۰۱۰ ردیابی کردیم."
این نتایج در جریان اولین کنفرانس علمی تلسکوپ کپلر اعلام شد.
کپلر تاکنون ۲۳۲۶ جرم آسمانی بالقوه سیاره را شناسایی کرده است که ۲۰۷ عدد آنها تقریبا اندازه زمین هستند.
در مجموع نتایج حاکیست که شمار سیاراتی که طیف اندازه آنها از هم اندازه زمین تا چهار برابر آن متغیر است احتمالاً بسیار بیش از آن است که قبلا تصور میشد.