کد خبر: ۱۴۱۱۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۲۲:۲۱

هوا از فردا آلوده‌تر می‌شود؛ ماسک بزنید، نزنید، فرقی ندارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وقتی اعلام شد که از امروز آلودگی هوا شدت می‌یابد دوباره همه نگاه‌ها به تعطیلی تهران چرخید. امروز به همین دلیل نشستی با حضور مسئولان شهری تهران برگزار شد. در این نشست البته اثری از مدیران سازمان محیط زیست نبود. 

در این جلسه یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران ، صدرالدین علی‌پور، مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران و وحید نوروزی، مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست حضور داشتند و دلایل آلودگی هوا و راهکارهای کاهش آن عنوان شد.

ذرات گرد و غبار از ماسک‌ها عبور می‌کند 

یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران عنوان کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که میزان آلایندگی هوا افزایش خواهد یافت و احتمال اینکه ما با شرایط حادتر روبرو شویم وجود دارد. 

وی با بیان اینکه همیشه تولید آلاینده‌ها در شهر تهران زیاد بوده اما در فصل زمستان به دلیل اضافه شدن سیستم گرمایشی خانه‌ها میزان تولید آلودگی در تهران افزایش چشمگیری می‌یابد، گفت: در بررسی شاخص آلودگی هوا ذرات معلق ریز در هوای تهران بیشتر شده است و این ذرات معلق ریز که قطری کمتر از یک‌ونیم میکرون دارند، از ماسک‌های ساده به راحتی رد شده و وارد ریه افراد می‌شوند و افرادی که دارای مشکلات تنفسی هستند با ورود این ذرات معلق دچار حمله تنفسی می‌شوند. 

رشیدی با بیان اینکه آمارها و بررسی‌های جهانی اثبات کرده است که میان ذرات معلق و منوکسیدکربن با سکته‌های قلبی ارتباط موثر و معناداری وجود دارد، افزود: با این حال شرکت کنترل کیفیت هوا نمی‌تواند آمار دقیقی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بیان کند و این نیازمند انجام پژوهشی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. 

وی با بیان اینکه مشکلات باید به صورت ریشه‌ای حل و فصل شود بار دیگر خودرو و سوخت را دو عامل مهم در افزایش آلاینده‌ها عنوان کرد و گفت: من شهروند نقشی در تولید خودرو بی‌کیفیت و یا سوخت ندارم و مسوولان باید مساله را از منشاء اصلی مورد رسیدگی قرار دهند.

کم‌کاری سازمان‌ها در کاهش آلودگی هوا 

در ادامه صدرالدین علی‌پور، افزایش زمان انجام معاینه فنی از دو به پنج سال اشاره کرد و آن را یک اتفاق عجیب نامید و گفت: با تصویب این قانون عملا بیش از پنجاه درصد از خودروهای پایتخت که نیاز به معاینه فنی داشتند از این عمل معاف شدند و با تصویب این موضوع به نوعی یکی از محورهای کاهش آلودگی هوا دچار مشکل شد. 

علیپور، مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران نیز در ادامه این میزگرد با بیان اینکه عمده برنامه‌ریزی‌ها باید در حوزه خودرو باشد گفت: آلودگی هوا باید از مبدا و در هنگام تولید کنترل شود و نباید به بارندگی‌های مقطعی دلخوش کنیم. 

وی با بیان اینکه دستورالعمل‌های کاهش آلودگی هوا برای تمامی سازمان‌های متولی در نظر گرفته می‌شود، گفت: در همه جای دنیا که موفق به مهار آلودگی هوا شده‌اند که سازمان‌هایی که برای آنان تکلیفی مشخص شده است به موازات یکدیگر گام برمی‌دارند و کم‌کاری و عدم همکاری یک سازمان در این مواقع موجب می‌شود که چرخه معیوب ادامه داشته باشد.

خودروسازان مقصر اصلی آلودگی هوا 

همچنین وحید نوروزی، مشاور معاون شهردار تهران در امور محیط زیست نیز در این میزگرد با بیان اینکه در آلودگی هوا خودرو و سوخت نقش زیادی ایفا می‌کنند، گفت: خودروسازان برای اینکه استاندارد خودروهای خود را از یورو2 به یورو3 ارتقاء دهند مقاومت زیادی انجام می‌دهند برای اینکه مایل هستند هزینه کمتری در این راستا صرف کنند و برای پوشاندن این کم‌کاری خود تقصیر را به گردن نوع سوخت انداختند و خواهان تغییر سوخت شده‌اند. 

نوروزی با بیان اینکه حکایت سوخت و خودروسازان همانند حکایت مرغ و تخم‌مرغ شده است، گفت: خودروسازان تعهد اجتماعی در بحث محیط زیست و امنیت زیست‌محیطی ندارند. 

وی با اشاره به سخنان مدیرکل محیط زیست وزارت صنایع که در یکی از مناظرات خود در سالهای پیش عنوان کرده بود که کدام داروخانه‌ای وقتی مسواک می‌فروشد پس از گذشت چندماه به در منزل خریدار مراجعه می‌کند و مسواک جدیدی به او عرضه می‌کند، گفت: این تعهد مسوولان در قبال محیط زیست را نشان می‌دهد و باید تاسف خورد. 

نوروزی با بیان اینکه دو خودروساز بزرگ کشور در جهت رعایت استانداردهای زیست محیطی کاهلی می‌کنند گفت: در سال 79 هنگامی که پیشنهاد حذف خودرو سواری پیکان ارائه شد شرکت سازنده خودرو غوغایی کرد هرچند امروزه خودروهایی به نام وانت‌پیکان و روآ تولید می‌شوند اما حذف پیکان نیز تاثیر چشمگیری در کاهش آلایندگی‌ها داشت. 

نوروزی، مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست نیز در پاسخ به انتقادات چندتن از حضار مبنی بر اینکه شهرداری تهران نیز در پیشامد این شرایط «ناسالم» مقصر است، گفت: بله شهرداری تهران به چند دلیل مقصر است، یکی از آن دلایل این است که با ساختن تونل و بزرگراه‌های متعدد این امکان را برای افراد فراهم کرده که به راحتی در شهر تهران تردد کنند و در این شرایط تعدادی نیز به خرید خودرو تمایل پیدا کرده و حجم خودروها افزایش یافته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین