آفتاب: در روزهای اخیر نمایندگانی از آمریکا به ریاض و تل آویو سفر کردهاند تا با مقامات عربستانی و اسراییلی درباره اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران بحث و گفتوگو کنند.
خبرگزاری بلومبرگ با انتشار این خبر به نقل از دیپلماتهای غربی نوشت که همزمان آمریکا دولت ژاپن را تحت فشار قرار داده تا به تحریم نفتی ایران بپیوندد.
ژاپن دومین واردکننده نفت ایران است ولی در هفته اخیر در دیدار هیلاری کلینتون با همتای ژاپنیاش، وزیر خارجه ژاپن به صراحت نگرانی توکیو را از عواقب تحریم نفتی ایران اعلام کرد و گفت این مساله ممکن است به ثبات بازار نفت و به اقتصاد جهانی ضربه وارد کند.
همزمان بنا بر گزارشها بریتانیا و فرانسه در تلاشند تا دیگر کشورهای اروپایی را به اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران ترغیب سازند.
بنا بر گزارشها در نشست اخیر وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل دولت یونان با مخالفت با طرح تحریم نفتی ایران تصمیمگیری در این باره را به تعویق انداخت و گفته میشود در اجلاس ژانویه وزرای خارجه اروپا ممکن است این موضوع به تصویب این اتحادیه برسد.
گفتنی است سهشنبه هفته جاری نیز در نشست نمایندگان ۱۲ کشور و سازمان عضو گروه غیر رسمی "کشورهای همنظر" در رابطه با تحریمهای اقتصادی علیه ایران که عربستان و امارات نیز دو عضو این گروه ۱۲ عضوی هستند، توافق شد تا فشارهای اقتصادی علیه ایران تشدید شود.
همچنین گزارشها از واشنگتن حاکی است که دولت ایالات متحده آمریکا در پی اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه ایران است که تحریم بانک مرکزی و اعمال تحریمهای نفتی با همکاری دیگر متحدان آسیایی و اروپایی این کشور در صدر این تحریمها است.
همزمان سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در اظهاراتی در شورای امنیت خواستار افزایش تلاشهای این شورا برای اجرای تحریمهای مصوب علیه ایران شد.
رایس با ادعای اینکه افزایش تلاشها برای اجرای تحریمها میتواند برنامه اتمی ایران را آهسته کرده و فرصت بیشتری برای حل این مساله از مجاری سیاسی و دیپلماتیک فراهم کند، افزود: "اجرای کامل تحریمها به ایران نشان خواهد داد که فریبکاری بهایی دارد.