کد خبر: ۱۴۱۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۴

مطالعه شهاب‌سنگ‌ها برای پی بردن به رازهای خلقت زمین

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: گروهی از محققان آمریکایی برای جمع‌آوری شهاب سنگ به قطب جنوب سفر کرده‌اند تا یافته‌های خود را به عنوان سوغات برای یکی از مراکز تحقیقاتی این کشور به ارمغان بیاورند. 

طرح "جستجوی قطب جنوب برای یافتن شهاب‌سنگ‌ها" که به اختصار آنسمت نامیده می‌شود، ۳۵ سال است که به وسیله بنیاد ملی علوم ایالات متحده و با پشتیبانی سازمان ملی هوا- فضای آمریکا، ناسا در جریان است. 

شهاب سنگ‌ها در همه نقاط زمین فرود آمده اند ولی شرایط در قطب جنوب به گونه‌ای است که آنها دست نخورده باقی می‌مانند و گنجینه پرارزشی در را در اختیار محققان قرار می‌دهند. 

اعضای طرح آنسمت امسال قرار است یافته‌های خود را به یک مرکز تحقیقاتی تازه تاسیس در ایالت مریلند تقدیم کنند. 

این مرکز تحقیقاتی به موسسه اسمیتسونین واشنگتن تعلق دارد و زمین‌شناسان و دیگر محققان می‌توانند با مراجعه به آن این شهاب‌سنگ‌ها را بررسی کنند. 

لیندا وایزنبک از محققان موسسه اسمیتسونین می‌گوید "شهاب سنگ‌ها قطعات کوچکی هستند که تاریخ روزهای نخستین تشکیل منظومه‌شمسی را بازگو می‌کنند. عمر این سنگ‌ها چهار و نیم میلیون سال است و بیانگر روند تشکیل سیاره‌ها هستند." 

هزاران قطعه شهاب سنگ در این مرکز تحقیقاتی در محفظه‌های جداگانه و تحت شرایط آب و هوایی مخصوص نگهداری می‌شود.
محققان امیدوارند با مطالعه این سنگ‌های سیاه و صیغلی رازهای بیشتری از خلقت زمین راکشف کنند.

خانم وایزنبک گفت: "هر شهاب سنگ کوچک بیانگر اطلاعات کمی درباره چگونگی اوضاع منظومه شمسی در آغازین روزهای تشکیل خورشید و سیاره‌هاست." 

در ۳۵ سال گذشته حدود ۱۶ هزار قطعه شهاب سنگ در قطب جنوب جمع‌آوری شده که بیشتر از ۱۴ هزار قطعه از آن به مرکز تحقیقاتی موسسه اسمیتسونین منتقل شده اشت. 

با افزایش دانسته‌های بشر از کیهان، اطلاعات بیشتری هم از شهاب‌سنگ‌های مورد مطالعه استخراج می‌شود. 

به عنوان مثال، اطلاعات جمع‌آوری شده از سیارک وستا به وسیله فضاپیمای داون متعلق به ناسا به محققان کمک کرده است تا منشا بعضی از شهاب سنگ‌های مجموعه اسمیتسونین مشخص شود. 

گفته می‌شود منشاء حدود ۵ درصد از شهاب‌سنگ‌هایی که به جو زمین وارد شده‌اند، سیارک وستا است. 

تصاویر تهیه شده از وستا به وسیله فضاپیمای داون بیانگر وجود فرورفتگی‌های عظیم بر روی سطح آن در اثر برخورد اجرام کیهانی است. 

این برخوردها منجر به پراکنده شدن قطعات این سیارک در فضا به صورت شهاب سنگ است. 

محققان امیدوارند پس از رسیدن فضاپیمای داون به سیاره کوتوله سریس، منشاء تعداد بیشتری از شهاب‌سنگ‌های مورد مطالعه را کشف کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین