آفتابنیوز : آفتاب: فضاپیمای «کپلر» ناسا موفق به کشف نخستین سیارات هم اندازه با زمین شده که در اطراف ستارهای در خارج از منظومه شمسی گردش میکنند.
سیارات جدید «کپلر-۲۰e» و «کپلر-۲۰f» در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره خود گردش میکنند که سطح آنها را بسیار داغ کرده و وجود آب مایع و قابل سکونتبودن آنها را غیر ممکن میکند.
«کپلر-۲۰f» احتمالا از یک جو ضخیم بخار آب برخوردار بوده و سیاره «کپلر-۲۰e» نیز که کمی از زمین کوچکتر است، سطحی بسیار داغ دارد.
هر دو سیاره در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره خود گردش میکنند و از سالهای به ترتیب ۹ و ۱۶ روزه برخوردارند.
دکتر «فرانسوا فرسین»، یکی از ستارهشناسان مرکز فیزیک نجومی هاروارد اسمیتسون در کمبریج اظهار کرد: این اولین بار است که بشریت موفق به شناسایی جسمی شبیه به زمین در اطراف یک ستاره شده و ممکن است سیارات اینچنینی بیشتری وجود داشته باشد.
ستاره «کپلر ۲۰» که میزبانی این سیارات را بر عهده دارد، در فاصله ۹۴۵ سال نوری از زمین قرار دارد.
تا کنون سیارات خارج از منظومه شمسی زیادی شناسایی شدهاند که بین ۱٫۵ تا دو برابر زمین هستند. حتی این سیارات جدید نیز از جرم متفاوتی نسبت به زمین برخوردار بوده و از این رو برخی دانشمندان نامگذاری آنها را به عنوان شبه زمینی اشتباه عنوان کردهاند.
چند هفته پیش، تلسکوپ کپلر موفق به شناسایی سیاره «کپلر-۲۲b» شد که ۲۰۴ برابر زمین بوده و در منطقه قابل سکونت از ستاره خود قرار دارد. با این حال دانشمندان احتمال قابل حیات بودن این سیاره را تردید برانگیز خواندهاند.
به گفته «درسین»، «کپلر-۲۲b» به اندازه ۱۳ برابر زمین بوده و بیشتر شبیه یک نپتون کوچک است؛ از این رو احتمالا قابل حیات نیست.
این یافتهها که در مجله «نیچر» منتشر شدهاند، نشان دهنده این مطلب هستند که هر دو سیاره بخشی از یک خانواده سیستم خورشیدی متشکل از یک سیاره بزرگتر هستند. «کپلر-۲۰f» از شعاع ۱٫۰۳ برابر زمین و «کپلر-۲۰e» از شعاعی ۰٫۸۷ برابر زمین برخوردارند.
هر دو سیاره به نظر صخرهای و داغ بوده و از ترکیبی از آهن و سیلیکات برخوردارند.
دمای «کپلر-۲۰f» در حدود ۴۲۶ درجه سانتی گراد و سیاره دیگر ۷۲۶ درجه تخمین زده شده است.
سیارات منظومه «کپلر ۲۰» در جایگاه کنونی خود شکل نگرفته، بلکه در منطقه دورتری بوجود آمده و سپس در اثر انفعالات با دیسک مواد شکلدهنده این سیارات به سوی مرکز کشیده شدهاند.