آفتابنیوز : 
وي همچنين گفت: آيا با ذكر صرف يك مساله به صورت زباني و در برخي موارد به صورت مكتوب بر كاغذ ميتوان تهديد را از ميان برداشت؟ تهديد وقتي از بين ميرود كه ايران موقعيت ژئواستراتژيك و توان ملياش را تثبيت نمايد. وگرنه به همان ميزان كه از رفع تهديد سخن ميرود اين مساله ميتواند رد شود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران سياست تنش زدايي را قبول دارد خاطر نشان كرد: ولي ما خودمان دچار فريب نشويم؛ چرا كه غير از بالا رفتن سطح توان ملي ايران هيچ مسالهاي موجبات رفع تهديد را فراهم نميآورد و بقيه مسايل هم در اين خصوص تنها حرف است. ميدانيد كه در عالم سياست سخنهاي بسياري گفته ميشود كه از ارزش كمي برخوردارند و آنچه كه مهم است عمل و فهم درست از موقعيت خود ميباشد.
لاريجاني درباره اينكه آيا با توجه به سوابق شركتهاي غربي در پروژههايي چون فرودگاه امام (ره) درخواست مشاركت اين شركتها در چرخه سوخت كشورمان مغاير با اصول امنيت ملي نيست؟ افزود: مسلماً وقتي اين طرح از درون شوراي عالي امنيت ملي مطرح ميشود نبايد در خصوص ملاحظات امنيتي آن ترديد كرد، ولي به هر صورت ما در چنين مواردي هيچ گونه دغدغه امنيتي نداشته و اتفاقا معتقديم كه چنين طرحهايي ميتواند ضمن افزايش ضريب امنيت ملي از نظر فناوري و همچنين چرخش اطلاعات در آژانس براي ديگران نيز مفيد باشد.
وي درباره مساله پروتكل الحاقي در كشورمان توضيح داد: اين پروتكل اكنون در ايران در حال اجرا است ولي مجلس هنوز آن را تصويب نكرده و اجراي آن تنها براي روشنگري و نمايش نگاه مسالمت آميز ايران به اين مساله است تا نشان داده شود كه ما آمادگي هرگونه شفاف سازي را داريم؛ ولي چنانچه اين مساله به صورت ابزاري براي چانهزني بيشتر توسط اروپاييها دربيايد مسلماً مجلس شوراي اسلامي اجازه چنين كاري را نخواهد داد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با انتقاد از بيمسووليتي برخي كشورها در خصوص مسايل ملي كشورمان كه روابط نفتي نيز با ايران دارند گفت: متاسفانه برخي از اين كشورها هيچ احساس مسووليتي را براي حقوق ملت ايران نشان نميدهند و در همين چارچوب شوراي عالي امنيت ملي در نظر دارد تا متوازن با توجه اين كشورها به حقوق ايرانيان مشاركت آنها را پديد آورد.
لاريجاني درباره قطعنامه اجلاس جاري شوراي حكام گفت: الان نميتوان به صورت دقيق اين قطعنامه را تخمين زد، چون امروز ديدم كه آقاي البرادعي هم در خصوص سياسي شدن پرونده ايران نگرانيهايي داشتند كه ما هم از اينكه مرجعي كه بايد كار فني انجام دهد دچار سياست زدگي شود متاسفيم.
وي خاطرنشان كرد: به هر صورت ما تمامي سناريوهاي محتمل را بررسي كرده و درباره آن انديشيدهايم ولي معقول اين است تا طرفهاي مقابل به دولت جديد ايران كه هنوز به صورت كامل هم شكل نگرفته اين فرصت را بدهند تا بتواند در دالان مذاكره با اروپا و ديگران به مفاهمه برسد. ولي در غير اينصورت نيز براي ساير مسايل انديشههاي لازم شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان درباره اينكه آيا ايران قصد فروش سوخت هستهيي به كشور خاصي را دارد گفت: تا فروش سوخت فاصله داريم ضمن آنكه فعلا اين مساله مطرح نيست اگر در آينده داراي سوخت مازاد بر نيروگاههايمان شويم اين بحث ديگري است؛ البته هنوز ما سوختي توليد نكردهايم كه در فكر صادرات آن باشيم چرا كه هنوز فعاليت غنيسازي و تزريق انجام نشده و در صورت اراده براي اين مساله بايد 180 روز قبل به آژانس اطلاع داده شود.
لاريجاني خاطر نشان كرد: بايد توجه شود كه از نظر ما UCF جزو پروسه غني سازي نيست؛ بلكه نطنز جزء آن است و لذا درخواست براي توقف تاسيسات اصفهان را منطقي نميدانيم؛ ضمن آنكه ما مساله نطنز را براي بررسي در درون مذاكرات گذاشته بوديم، ولي اگر آنها مذاكرات را نخواهند بعدا درخصوص آن تصميم گيري خواهيم كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه ما قطعا در پي راه اندازي نطنز هستيم، چون غنيسازي در آنجا رخ ميدهد اظهار داشت: فكر ميكرديم در اين خصوص در مذاكرات ميتوانيم به روشنگري و تضمينهاي عيني برسيم و اين مساله در پيشنهادهاي قبلي ما هم مطرح بوده و به هر حال ما ميخواهيم مذاكرات زنده باشد؛ ولي اگر كسي آن را مرده تلقي كند چارهاي نداريم غير از اينكه به سراغ نطنز برويم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در خصوص اخبار مبني بر مشاركت آفريقاي جنوبي در مساله سوخت هستهاي كشورمان اظهار داشت: بحث مشاركت آفريقاي جنوبي در مساله سوخت مطرح نبوده، بلكه مساله پيشنهادي در خصوص UCF اصهفان بود كه ما هم براي نيل به تضمين عيني در مدت زماني كوتاه آن را معقول دانستيم؛ در هر صورت بحث مشاركت كشوري مطرح نشده و بايد منتظر باشيم تا سازمان انرژي اتمي جزئيات مسايل را اعلام نمايد.
لاريجاني در خصوص نقش ايران در اوضاع عراق و افغانستان گفت: همه ميدانند كه نقش جمهوري اسلامي ايران در عراق و افغانستان همواره آرامش بخش بوده و اينكه ميبينيد امروز در عراق شيعيان در مسيري كاملا دموكراتيك خواستههايشان را اعلام ميكنند به ايران مرتبط ميشود؛ ضمن آنكه از نظر امنيت ملي آرامش همسايگانمان نيز به نفع ما خواهد بود و چه دليلي دارد كه ما رفتار مبتني بر تنش را در اين كشورها دنبال كنيم؟
وي تاكيد كرد : آمريكا و ديگران بايد توضيح دهند كه تا چه زماني ميخواهند در اين كشورها پادگان بسازند؟ بگذاريد مردم اين كشورها نيز نفس بكشند. اميدواريم مسيري كه در اين كشورها از طريق حضور مردم و انتخابات طي ميشود بتواند فضاي مردم سالاري در اين كشورها را به ارمغان آورد. خاورميانه و صلح فلسطين مواردي هستند كه بايد به دقت به آنها توجه شود. مساله عقب نشيني رژيم صهيونيستي از غزه بسياري مهم است و اين نتيجه فداكاري مردم فلسطين بود. اما هنوز بخشهاي زيادي از اين سرزمين در اختيار اين رژيم است.
لاريجاني با بيان اينكه مساله فلسطين حل شده نيست گفت: موضع ايران در فلسطين دموكراتيك است ما معتقديم ملت فلسطين خود بايد در مورد سرنوشتشان تصميم بگيرند.
آنهايي كه به دنبال نقشه بزرگ راه هستند و اگر معتقدند لب نقشه بزرگ خاورميانه ايجاد دموكراسي است يك بار هم كه شده دموكراسي واقعي را نشان دهند. دموكراسي با سرنيزه همان مذاكرات با تهديد براي ايران است؛ لذا راه ايران بر كمك به ايجاد صلح و امنيت پايدار در منطقه امري كاملا روشن است.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه اگر به شوراي امنيت ارجاع شويم گام بعدي ايران خروج از NPT خواهد بود؟ گفت: ما قطعا در مورد پروتكل الحاقي تصميمات جدي خواهيم داشت، اما در مورد NPT بايد مطالعه جديتري انجام دهيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اينكه آيا وضعيت مذاكراتي ايران با سه كشور اروپايي مكانيسم ماشه است گفت: نه، ماشهاي در كار نيست. الان هم ميگوييم كه ما غنيسازي اورانيوم را شروع خواهيم كرد. غنيسازي ميتواند با تضمينهاي عيني باشد كه ما خود ارائه ميدهيم و يا اينكه بگوييم در درون مذاكرات هستهاي سعي كنيم به اين تضمينهاي عيني براي انجام غني سازي اورانيوم برسيم، اما اگر كسي بگويد نميخواهيم با شما مذاكره كنيم و يا مجبور به پذيرفتن تضمينهاي عيني هستيم، آن وقت مساله متفاوت خواهد شد.
لاريجاني يك بار ديگر درباره حضور امروز صبح معاون رييس جمهور در مقر آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: حضور ايشان چيز عجيبي نيست، آقاي آقازاده براي حضور در مجمع عمومي آژانس به وين سفر كردهاند.
وي در خصوص ارائه جزئيات طرح پيشنهادي رييس جمهور از سوي آقازاده به طرح اروپايي گفت: كليات طرح داده شده است اما جزئيات را نبايد از رييس جمهور خواست. جزئيات را نيروهاي فني و كارشناسي ارائه خواهند كرد در عين حال مشكل اروپاييها در جزئيات نيست بلكه در كليت مساله ميباشد.
لاريجاني پس از اتمام كنفرانس خبري در پاسخ به خبرنگاري كه يك بار ديگر از وي درباره تصميم ايران مبني بر خروج از NPT در صورت ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت ميپرسيد گفت: بستگي به شرايطي دارد كه در درون آژانس به وجود آيد؛ بايد مطالعه كنيم. در عين حال جنس ارجاع ايران به شوراي امنيت متفاوت است.
وي گفت: ازسرگيري فعاليتهاي نطنز در صورت ارجاع به شوراي امنيت بستگي به شرايط دارد.