آفتابنیوز : آفتاب: ارتش آمریکا پرندههای جاسوسی بیسرنشین تازهای به افغانستان اعزام میکند. این پرندهها هلیکوپترهایی به نام مرغ مگسخوار، ساخت شرکت بوئینگ هستند که قادرند همزمان فعالیت ۶۵ هدف مختلف را زیر نظر بگیرند.
آمریکا در نظر دارد، ۳ هلیکوپتر بیسرنشین از نوع A-160T را با نام "مرغ مگسخوار" از ماه مه یا ژوئن (اریبهشت / خرداد) وارد عملیات افغانستان کند. ارتش آمریکا در وبسایت رسمی خود اعلام کرده است که این هلیکوپترها که ساخت شرکت هواپیماسازی بوئینگ هستند، به دوربینهای بسیار پیشرفته "Argus-IS" مجهزند.
به نقل از تارنمای هفتهنامهی آلمانی اشپیگل، این نوع دوربین در مجموع ۳۶۸ گیرنده تصویری دارد که تمامی اطلاعات خود با ارائه تصویری با شفافیت ۸ / ۱ گیگا پیکسل به نمایش میگذارد.
نام این دوربین برگرفته از نام آرگوس یکی از قهرمانان اساطیری یونان باستان است که در تمام بدن خود بیش از صد چشم داشت و نگهبان خدایان بود. دوربین آرگوس-ای اس قادر است انسانها را در سطح زمین تشخیص دهد و تا ۶۵ نفر یا مورد، از جمله وسیلهی نقلیه، را همزمان آنهم در محدودهای تا شعاع ۷ کیلومتر زیرنظر داشته باشد.
برین لنینگر، یکی از مدیران برنامهریزی دوربین آرگوس-ای اس، به شبکه جهانی بیبیسی گفته است که این دوربین قادر است به طور خودکار افراد یا اتومبیلهای مختلفی را همزمان دنبال کند و دیگر نیازی نیست که در صورت خروج همزمان چند فرد مظنون از مخفیگاهشان، برای ردیابی یکی از آنها تصمیم گرفت.
یک مدل از هواپیماهای بیسرنشین ارتش آمریکابه گفته لنینگر، مرکز تحقیقات پنتاگون همچنین در همکاری با کنسرن تسلیحاتی بریتانیایی BAE در حال تکمیل سیستم پیشرفتهتری از دوربینهای آرگوس-ای اس است.
نوع پیشرفتهتر این دوربین قادر است در زمان واقعی تا ۱۳۰ هدف را کنترل کند. این سیستم از قرار ژوئن ۲۰۱۲ میلادی (خرداد/ تیر ۱۳۹۱) به مرحله آزمایش میرسد.
دوربین آرگوس-ای اس کنونی قادر است اطلاعات انبوهی تولید کند.
هر کدام از ۳۶۸ تصویری که توسط گیرندههای این دوربین تهیه میشود، شفافیت ۵ مگاپیکسلی دارد. این شفافیت دو برابر و نیم شفافیت یک فیلم مدرن با کیفیت HDTV است.
یکی از طراحان آشنا با سیستم این دوربین که نامش فاش نشده، به اشپیگلآنلاین گفته است که اطلاعات این دوربین برای عملیات تاکتیکی گروههای پیادهنظام در مناطق جنگی مناسب نیست. به گفتهی این کارشناس، این حجم انبوه از اطلاعات برای سربازان پیاده قابل استفاده نیست و در چنین شرایطی پرندههای بیسرنشین کوچک و ارزانتر مناسبتر هستند.
هلیکوپتر "مرغ مگسخوار" حدود ۱۳ متر طول دارد و در ارتفاع ۶ کیلومتری پرواز میکند. تصاویر تهیه شده از این ارتفاع، زاویه دید مناسبی برای نیروهای پیادهنظام یا حتی پلیس شهری ندارد.
تفاوت تعیینکنندهی "مرغ مگسخوار" با هواپیماهای بیسرنشین جاسوسی در اینجاست که این هلیکوپتر قادر است در هوا ثابت بماند و به این ترتیب کنترل درازمدت منطقهای حدود ۴۰ کیلومتر مربع را ممکن کند.
یک کارشناس پرندههای بیسرنشین جاسوسی به اشپیگلآنلاین گفته است که "مرغ مگسخوار" با کنترل پایدار و ارائه جزئیات دقیق، حتی در مقایسه با کنترلهای ماهوارهای هم پیشرفت قابل ملاحظهای به شمار میرود.
ورود این هلیکوپترها به عملیات افغانستان بخشی از برنامهی ارتش آمریکا برای استفاده از پرندههای بیسرنشین ساخت بوئينگ در مدت یک سال است. ارتش آمریکا اعلام کرده است که پس از آن، رقابتی عمومی برای گزینش مناسبترین پرندههای جاسوسی بیسرنشین نسل دوم برگزار خواهد کرد.