کد خبر: ۱۴۲۳۲
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۹:۵۵

اگر خداوند بخواهد كسي را زمين بزند نيازي به لشگر‌كشي ندارد

آفتاب‌‌نیوز : وي، خداوند را مبدأ همه مسائل عنوان كرد و افزود: خداوند مي‌فرمايد من كتاب‌هاي آسماني را نازل نكردم كه به دست شما جهاني شود، چون اين شدني نيست؛ شما يا ضعف دروني داريد يا مشكل بيروني و براي اين‌كه هدف همه‌ي پيامبران الهي پديد آيد، خود اين وظيفه را برعهده گرفته است زيرا نه ضعف دروني دارد و نه مشكل بيروني.

اين استاد دروس تفسير حوزه‌ي علميه‌ي قم، با اشاره به سخنان مولاي متقيان حضرت علي (ع) كه فرمود اعضا و جوارح انسان‌ها سربازان خدا هستند و اين‌ها نمي‌توانند در برابر دستور خداوند ايستادگي كنند، تصريح كرد: اگر خداوند بخواهد كسي را زمين بزند نيازي به لشگر‌كشي ندارد. خود شخص سرباز خداست. شخص گاهي جايي مي‌رود كه نبايد برود، حرفي مي‌زند و مطلبي مي‌نويسد و در نتيجه عمل خود هلاك مي‌شود. اينكه مي‌بينيد شخصي نصيحت ناصحان را گوش نمي‌دهد و حرفي مي‌زند كه آبرويش مي‌ريزد بر اساس همين است.

وي، تاكيد پيامبر اسلام بر شناخت قرآن و عترت از سويي و شناخت مهدويت از سوي ديگر را دليلي بر جهان شمولي حضرت بقيه‌الله الاعظم (عج) دانست و ادامه داد: اگر در زمان ظهور، حضرت مهدي موعود (عج) دين خدا را جهان شمول مي‌كند به خاطر قدرت غيبي ذات اقدس خداست، همان‌گونه كه دين خدا توسط جدش پيامبر اكرم (ص) در فضاي كفر، نفاق و جاهليت مستقر شد به همان شكل در زمان ظهور امام عصر، دين خداوند جهان شمول مي‌شود زيرا خداوند اين كار را خود بر عهده گرفته و وعده الهي تخلف‌ناپذير است. بر عهده منتظران است كه همانند مسلمانان صدر اسلام با زبان، قلم، بيان، انديشه و حمايت علمي و عملي جزء ياران ايشان قرار گيرند.

جوادي آملي، دعا و مناجات مختلف را در زمان غيبت جداي از ثواب آن يك وظيفه و تكليف ارزيابي و خاطرنشان كرد: در زمان غيبت وظيفه ماست كه دعا و مناجات بخوانيم، نه تنها براي ثواب آن بلكه براي تكليف بودن.

وي، ائمه اطهار را جانشين رسول خدا و منصوب از سوي خداوند معرفي كرد، نه وكيل و نماينده مردم و اظهار داشت: ما امام را به عنوان وكيل و رهبر مي‌شناسيم يا جانشين پيغمبر (ص)؟ اگر او را به عنوان وكيل و كسي كه مشكل ما را حل كند بشناسيم در اين صورت انتخاب او با سقيفه حل شدني است و نيازي به غدير نيست؛ اما ما معتقديم امام جانشين نبي اكرم ـ ص ـ است. پس در اين صورت بايد در آغاز پيغمبراكرم ـ ص ـ را بشناسيم تا بتوانيم نايب او را بشناسيم. امام مفسر قرآن است. او باطن قرآن را مي‌داند؛ از گذشته و حال و آينده خبر دارد و پيامبرشناس است.


وي در پايان بر لزوم شناخت توحيد براي شناخت خدا، نبوت براي شناخت پيامبر و امام براي شناخت ائمه اطهار تاكيد كرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین